Selamat Pengantin Baru Buat Dkna Abza dan Miekael :D - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, August 15, 2013

Selamat Pengantin Baru Buat Dkna Abza dan Miekael :D




ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 


pernah tak muja gitau korang betapa muja teringin nak jumpa ramai blogger face to face. alhamdulillah, muja dah jumpa dengan Nisa Kay di KB Mall few months ago. jarang kot blogger retis nak ada kat pantai timur ni. manjang kat kl. bila dah makin ramai yang dah fren dengan muja kat facebook, tetiba muja kenal ramai pulak blogger blogger famous yang ada kaitan dengan kelantan. ada yang memang asal kelantan macam bro anarm khairul , bro rosmadi , bro kamil salleh dan cikgu naman . ada gak yang pasangan mereka berasal dari kelantan macam bro ben ashaari dan bro eyriqazz. rasanya ada lagi, sorry tak terlist semuanya ye. jangan dendam lak. hee


kad jemputan dihantar di facebook. simple yet sweet. btw, i love pink *wink3
tahun ni muja rasa bertuah sangat sebab berkesempatan menghadiri majlis kesyukuran sempena pernikahan blogger dkna dengan suaminya, mikael pada hari raya ke 4 yang lalu. muja baru je kenal ngan dkna tapi rasa macam dah kenal lama. jarang kot boleh jumpa blogger kelantan. so, memang muja tak nak lepaskan peluang hadir di hari bahagianya. dulu, tak sangka sangat yang dkna cun habis ni berasal dari kelantan. terpaksalah diakui yang perempuan kelantan ni jelita-jelita semuanya ye. jangan muntah! kih3. muja dijemput melalui event kat facebook. krisis jugak mulanya sebab jemputan dari dkna tk appear kat event invitations. few times jugak la dkna try. mark zuckerberg, you owe me ok. lastly, dkna terus share je kad jemputan beserta dengan peta ke rumahnya di chat box facebook. laa. dekat je. kat melor. boleh sangat la nak pergi. 


pagi tu muja kat kampung sebab atuk muja sakit kepala. then tengah hari tu, sepupu muja dirisik orang. jelez tau? so, muja gi sekadar tunjuk muka je, terus cabut balik rumah. i tacim tau semua sepupu yang salu main masak-masak ngan i dah nak jadi milik orang. pfffttt!!! dah muja bila lagi ni sobbss. balik rumah, siap siap then gerak dari rumah dalam pukul 3 petang. nasib agak menyebelahi sebab jalan tak berapa nak jam time tu. lancar je. berkat suci nak hadiri majlis kesyukuran orang kawin kot. hehehe. sampai je tempat yang dituju, rasa takut lak nak masuk. takut silap rumah. yela, first time kot. lama gak muja melangut dalam kereta lalu memberanikan diri tanya mak cik yang lalu tepi kereta muja. makin takut lak nak masuk bila mak cik tu cakap pengantin asal dari penang. yang muja tahu dkna study kat kolumpo. ikut peta dah betul. nampak lak banner tu ada nama na, muja redah jugak kasi pecah. tak nak kasi malu, muja tanya kat sorang ni, 'betul ke ni rumah blogger dkna abza?' nasib baik dah betul. kalau salah, mana nak letak mukaku yang cun ni? sobsss. :P


muja pun approached dkna. tengok dari jauh je. malu tebal sesangat. bila dkna nampak je muja, dkna dah angkat tangan dari jauh walaupun time tu dia dok tengah bz posing atas pelamin dengan miekael yang sudah sah menjadi suaminya pagi tu dengan sekali lafaz. terharu tau. :') bila dah dekat, perggghh, imagine la sendiri macam mana kalau dah sesama oghe kelate kecek. haaa, kan dah terkeluar tu. dkna cakap muja berani giler gamble datang sorang-sorang to her wedding. alaa, melor dengan selising tu, dekat dia tu boleh kata camni. kalau orang selising kentut, orang melor boleh dengar, pakej dengan bau sekali. dekat sesangat. tak de masalah nak pergi selagi minyak kereta ade. rumah dkna pun senang je nak cari. dok tepi jalan besar ke kb je. tak de risiko sesat la senang cerita. kalau dok dalam hutan, cerita ini mungkin berbeza jadinya. wakakaka

i want this kind of flowers for my wedding. *gatai 
then, dkna gitau bro ben ashaari pun ada. feeling time tu neves kot. yela, blogger femes attend majlis sama ngan kita. dkna tunjuk meja ben sekeluarga. muja pun gi la greet tapi neves yang terlampau buat muja malu nak makan semeja ngan dorang. sape la kita ni. ketidak yakinan diri yang melampau menyerang dengan penuh kronik time tu. muja ended up makan dengan satu pasangan ni. malu weh, ngadap lak ngan si suami. honestly, muja tak angkat muka kot. hahaha. dah la ben sekeluarga makan kat meja depan. memang tak tahu nak buat apa and nak react macam mana sangat. pengajarannya, jangan gi kenduri sorang-sorang. kalut jadinya. nasib baik tetiba datang sorang mak cik ni duduk kat sebelah. dapat gak teman berbual bicara. mak cik pun mak cik lah -.-'



selesai makan, bermula upacara fotografi pasangan pengantin dengan para blogger yang datang. selain muja dan ben, blogger ahsan pun ada (baju kelabu). katanya isteri dia pun ada blog, tapi tak tau lak blog ape. yang pasti, anak dia comel sesangat. yang duduk tu, tak sempat muja investigate sape. kalau terbaca entry ni roger la k. ti muja masukkan link sini. heee. oh ye, setelah i had a short conversation dengan bro ben, muja dapat tahu yang isteri bro ben ni dok kok lanas je, patut la boleh datang. selising ngan kok lanas lagi la dekat. sebelah menyebelah. jiran tetangga. tempat dating di suatu ketika. haha. please la bro ben, invite me to your majlis hari raya next year k? kih3

candid time. alamak, lawanya dkna. :D
ben, qhaliff dan muja. :D
lepas dah selesai bergambar dengan pengantin, muja beranikan juga diri yang penakut ni, mintak amik gambar nak encik ben and anakandanya, qhaliff yang dah famous serata malaysia. mahu berpeluh ketiak tahan neves. kita ni sape lah nak bandingkan dengan beliau. fuuuh. kalau tak sekarang bila lagi kan? nasib baik encik ben ni ok je. dia ok je nak amik gambar. see my face dalam gambar tu? alamak, over sangat ek tahap keterujaan aku yang melampau? -.-' yang muja tak sangkanya, encik ben siap offer nak tolong amik gambar muja dengan qhaliff. omg!!! dihulurkannya qhaliff kat muja nih. the most famous kid in malaysia i guess. qhaliff macam tak rela je. sedih i ols. yang pasti qhaliff berat amat. nasib baik comel. mahu patah tangan kalau pegang lama-lama. nasib baik la ayah dia tough, salu gi gym. tengok body la. korang hado? :P

muja and qhaliff.
pendapat muja tentang blogger dkna di pertemuan pertama ialah dkna adalah seorang blogger famous yang sangat havoc, happening and mesra alam. kalau tak famous, tak denye abangensem bercucuran air mata bila tahu dkna dah selamat menjadi seorang isteri. wakakakaka! walaupun kenal kat facebook je and baru hari tu bertentang mata dengan mata, muja rasa macam dah kenal lama. tak percaya? boleh buat kawan saat menggila. sila percaya sebab buktinya ada. cer tengok gambar kat bawah ni. jangan nganga! lalala

kami yang sesama giler-giler. kih3
versi sopan santun dan ayu tak terkalah. suka sangat jambangan bunga tu. nak! T_T
buat dkna dan suami tercinta, selamat hari raya dan selamat pengantin baru untuk korang berdua. moga dkna dan suami berkekalan sehingga ke syurga. moga segala yang terbaik buat kamu berdua. moga penyatuan kamu berdua mencambah dan menyuburkan iman di jiwa. moga cepatlah korang berdua dikurniakan cahaya mata yang soleh-soleh belaka. moga korang hidup bersama-sama dengan penuh bahagia di jiwa. moga antara kamu berdua sentiasa dilimpahi rasa cinta. moga kamu berdua dijauhkan daripada segala malapetaka. moga dijauhkan daripada anasir-anasir negatif yang ada. moga sentiasa aman dan sentosa. amiin.

ps- jangan lupa aminkan sesama. ok lah, nak imagin majlis kawin muja lak. astala vista. keep loving stop hating. xoxo :D


43 comments:

  1. Oh terharu...heheee..
    Next year mai raya umah lagi tapi tak ley makan gulai kawoh laaa hahaaaa

    ReplyDelete
  2. omg yg bace pun terasa nevesnya adehh.. huhuhu jeless huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  3. wuuu canteknyaa..dkna pkai tema emerald green laa...

    ReplyDelete
  4. cantik pengantin...dekat2 jer sumernya nih..pestime time jumpa memang nebes kot tapi muja memang berani la pi sensorang..next leh jumpa geng blogger pantai timur lak..

    ReplyDelete
  5. tahniah dkna...akhirnya..wah tak sangka boleh jumpa blogger2 lain kan muja...satgi muja ikut jejak langkah ler tu..hehehe

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum muja, bestnya dapat pergi wedding blogger. Dkna sangat manis! hehe barakallahumafikum buat mempelai :)

    ReplyDelete
  7. @Dkna Abza insya ALLAH tahun depan muja jejak lagi rumah dkna,, :D

    ReplyDelete
  8. @Zee Suhaini dekat dan senang,, boleh la memberanikan,, kalau masuk gua musang,, errrkkk

    ReplyDelete
  9. @Sheila Salim waalaikumussalaam.. alaa,, dkna je ke,, kih3

    ReplyDelete
  10. muja macam mak orang.. wakakaka..

    ReplyDelete
  11. Dpt jgk invitation tapi by instagram ..masa tu line dah xde..xsempat mintak alamat..hehe

    ReplyDelete
  12. wahhh canteknye Dkna.
    Muja pon cantekk aumm! hehe
    wahwah Ben10 pon ade gak hehe

    slmt pengantin baru utk Dkna :)

    ReplyDelete
  13. Selamat pengantin baru dan selamat hari raya buat Dkna dan tok laki..hehe =)

    semoga bahagia hingga anak cucu dan dpt ank yg comel2 serta soleh dan solehah..cunn la Dkna...cantikk angat..wew..beshnyer dpt jmpa abg ben n qhaliff..jelly melly yana..hehe :p

    psstt ...muja bila ag? hii =)

    ReplyDelete
  14. waaaa... selamat pengantin baru dkna. muja bila lagi? hahaha

    ReplyDelete
  15. @cikgu Naman hahahaha,, kalau tak dah boleh jumpa cikgu ngan teacher,, huhuu

    ReplyDelete
  16. @deno alamak,,, tak cakap untuk sape,, muja lak yang blushing,, awwwmm :P

    ReplyDelete
  17. @Yana Sakura tak mo jelly naaaaaa,, ti datang majlis muja,, eh

    ReplyDelete
  18. @Carlos Santiago muja tunggu carlos minang ni,, bila ni,, lalala

    ReplyDelete
  19. Slmt pengantin baru dkna, serius mmg cantik beliau ni..
    muja plk bila lagi?? Hehehe,

    ReplyDelete
  20. Salam.

    Muja..comelnya awak muja,hahaha

    Kita doakan, dalam beberapa tahun ni, turn muja plak.. :D

    ReplyDelete
  21. tahun depan datang tempat nad plak..hehhee..untungla dapat jumpa abag ben

    ReplyDelete
  22. Terima kasih kerana sudi datang majlis kesyukuran kami.

    ReplyDelete
  23. Salam perkenalan.. :)

    Kita ni blogger nak jumpa blogger pnya psl mmg sanggup gamble je walau sensorang..Mmg tabik ar ngan Muja..hehee :)

    Dkna memang cun baju pun cantik :)
    *Selamat Pengantin Baru Dkna :D

    ReplyDelete
  24. @Myra Jay apetah lagi kalau jenjarang je boleh jumpa,, hahaha

    ReplyDelete
  25. best nye....cntik je korg berdua...btw saya baru lg dlm berblogging ni...nanti follow la blog saya juz cite pengalaman hidup je,,,=D
    http://lensamerah.blogspot.com

    ReplyDelete