Shiseido Mask, Penghapus Bintik Hitam dan Putih - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, August 02, 2013

Shiseido Mask, Penghapus Bintik Hitam dan Putih

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

few weeks ago muja sudah ditag oleh senior yang jual barang kecantikan kat fb. asyik asyik tag muja. adess. sentap gak sikit sebab kalau dia tag je tentu ada promo hebat yang dia buat, tentu aja muja tergoda sebab promo senior muja ni lain macam sikit. boleh lak dia jual Black Shiseido Mask ni dengan harga 65 sen sekeping??? tak ke muja terus order 15 keping jadinya???? kawan muja pulak order 5 keping. dia lak yang pakai dulu daripada muja tau. pfffttt. tak pe. baru RM 9.75 sen. bukankah berjimat itu amalan mulia? ekekekekeke.

setelah berminggu jugak shiseido mask berkesan ni dok dalam plastik dengan penuh terbiarnya, muja tergerak jugak hati nak try. takut jugak mulanya sebab kawan yang try dulu tu cakap sakit time nak tarik. gua peduli hape?? janji keluar segala cela. habis satu paket tu muja lumur kat muka. jakun giler padahal satu paket tu boleh guna 2 or 3 kali. ni gara-gara tak baca panduan penggunaan dulu la ni. tak ke rugi? terbuktilah betapa pentingnya membaca dalam kehidupan. malahan membaca lebih penting daripada menulis. membaca jambatan ilmu. memang saya seorang guru -.-'

pengalaman pertama mengajar bahawasanya memang time nak tarik keluar tu bole mencucuran air mata. nasib baik muja ni masuk golongan jiwa kental jugak la. air mata pun tak pe. tarik tetap tarik tanpa belas kasihan. then balik rumah ni muja try kali kedua tanpa mengikuti cara penggunaan yang betul. kurang sakit dah. alah bisa tegal biasa barangkali. baru la ni terfikir, 'eh, cemana guna shiseido mask ni ek?' namun sudah terlambat. tak pe. ada lagi 12 keping kot yang tinggal. time tu tak ikut cara dia betul-betul. tak buat betul-betul pun dah nampak hasil. kalau buat betul-betul? boleh bersinar berkerlipan muka cek. *daydreaming :3

jangan tiru cara saya yang tak suka ikut peraturan ni. kurang efektif jadinya. nah, cara penggunaan shiseido mask yang sebenar. but before that, tip yang muja dapat berikan, 

JANGAN PAKAIKAN DI BULU MATA DAN KENING KALAU KORANG TAK NAK JADI ZOMBA. 

cara menggunakan shiseido mask dengan betul:
  1. bersihkan muka dulu so that shiseido mask tu betul-betul kena pada kulit muka. kita tak nak mask tu menempel pada lapisan lemak dan debu ye.
  2. stimkan kulit muka dengan wap air panas for few minutes. maybe 10 minutes so that pori-pori pada muka terbuka luas. senang nanti shiseido mask ni jalankan kewajipan beliau.
  3. biarkan wajah kering dulu baru lumurkan Black Shiseido Mask pada muka di tempat yang bermasalah dengan satu lapisan nipis. seluruh muka pun boleh.
  4. biarkan topeng shiseido tu kering sekering-keringnya (nampak macam lapisan plastik), baru la tarik perlahan-lahan so that segala cela yang tertanam tertarik keluar.

lastly, muja mempersembahkan..... jeng jeng jeng!!!!!!!!!































































Shiseido Mask Penghapus Bintik Hitam dan Putih, Shiseido Mask, Cara Pakai Shiseido Mask, Kelebihan Shiseido Mask, Penghabus Bintik Hitam dan Putih
ini muja versi hitam berkilat dan shiny. dia comel. :3
muja sekarang mengisythiharkan diri ini sebagai pengguna shiseido mask tegar. pengguna tegar memang kena ada mata yang besar, bulat lagi menyeramkan. ekekekeke. keep loving, stop hating.

ps- muja dengar ada gak white shiseido mask, tapi fungsi dia sama je. :D

14 comments:

  1. mai baru je pakai td..mmg puas hati tgok whitehead yg kuar

    ReplyDelete
  2. Akak pakai takde fungsi pun kat muka. Gituuu jugak. Sedihhh. Sobs !

    ReplyDelete
  3. Mng pakai ..puas htilah..hee..=D

    ReplyDelete
  4. @Mysara Ab Rahman kan? saya pun,, cuma lepas ni kena wapkan dulu la rasanya,, mmm

    ReplyDelete
  5. @siti ZAHARA pakai gak ek? alamak,, muja la lewat ni,, ekekeke

    ReplyDelete
  6. syoknyaaa bila dapat hilangkan black head!

    ReplyDelete
  7. blogwalking here.. salam perkenalan.. ;)

    ReplyDelete
  8. dah cuba...not bad.last week pegi tengok kat pasar..rm 3 satu..huh..meletot hati den ....

    ReplyDelete
  9. @Nadia Johari amboooiii,, retis mmg kna hapuskan segala blackhead,, mcm nad la,, haha

    ReplyDelete
  10. nk tanye,lpas pkai tu klu kulit jd merah2 tu normal ke x?

    ReplyDelete