10 Entri Popular Ogos Mujadafewa Dot My - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, September 07, 2013

10 Entri Popular Ogos Mujadafewa Dot My

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 


dah few days Denaihati mention about this entry, 10 Entri Popular Ogos, tapi entah kenapa baru hari ni terasa nak buat. actually semalam dah start godek Google Analytics tapi tak jugak jumpa macam mana nak cari entry terbaik kat situ. lastly, bila tanya blogger blog informasi mencetus fenomena ni, barulah beliau bagitahu yang kat blogger dashboard pun boleh. omg! memang boleh pun. boleh pulak muja lupa??? -.-'

so, below is the list of entries yang dah mendominasi carta dari 9 Ogos 2013 sehingga 7 September 2013. kat dashboard blogger tak leh nak set date and muja rasa kalau dari 1 Ogos hingga 31 Ogos pun, senarai ni tak lari sangat dah. Kira 10 Entri Popular Ogos la jugak. boleh ke gitu? :D


1. Cara Mudah Download Movie (3659)
First page di google.com.my  dengan keyword 'cara mudah download movie'

Lirik Lagu Tegar Aku Yang Dulu Bukan Yang Sekarang (634)
First page di google.com.my dengan keyword 'lirik lagu tegar aku yang dulu'

3. Petua Hilangkan Jerawat Nasi, Jerawat Batu dan Sebagainya (555)
First page di google.com.my dengan keyword 'jerawat nasi'

4. Ibadah Dalam Islam: Ibadah Umum dan Ibadah Khusus (385)
First page di google.com.my dengan keyword 'ibadah dalam islam'

5. 10 Blogger Terbaik Malaysia (288)
First page di google.com.my dengan keyword 'blogger terbaik'

6. Bukti Muja Seorang Yang Retis (278)
Hasil dari satu post dari page 8share

7. Senarai 20 Google Plus Communities Untuk Blogger (219)
Mungkin ramai yang nak join tempat ping yang terbaru

8. Selamat Pengantin Baru Buat Dkna (187)
Sebab Dkna ni blogger retis gituu

9. Pengalaman Berasaskan Sekolah Semester 2 (175)
Muja baru habis ber PBS dalam cuti hari tu

10. Apa Itu Klips, Says, dan 8Share (173)
First page di google.com.my dengan keyword 'apa itu 8share'

kebanyakan entry yang sentiasa mendominasi adalah entry yang berada di first page google. alhamdulillah. terbukti blog personal yang agak syok sendiri ni pun boleh juga main dengan SEO jika kena dengan caranya. so, for me, di blog personal jugak perlu terselit entry-entry yang berfaedah dan ramai orang cari di google, bukan setakat menulis entry tentang kisah kehidupan semata-mata. orang ramai lebih appreciate things that will benefit them.

bagi muja SEO itu suatu yang misteri apabila satu entry yang tidak menepati ciri-ciri SEO juga boleh tersenarai. maka, blogging is not something for us to give up hope but for us to keep going sebab akan ada rezeki kat memana walaupun banyak yang terjadi, rezeki itu dalam bentuk berlainan berbanding dengan orang lain. di mana juga tak dapat kita pastikan. kalau tak di simpang empat, maybe di simpang tiga. mana la kita tahu kan? :D

so, jom buat entry 10 Entri Popular Ogos, boleh dapat backlink dari Denaihati. Best wooo :D


7 comments:

  1. laju je kan orang cari pasal download

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup,,, of all time, entry donlod ni la yang first ranking,, huhuu

      Delete
  2. Replies
    1. tak de la terbaik sangat,, nak compare ngan blog kak mia memang jauh amat tertinggal,, sobsss,, ntah bila la nak progress blog picisan muja ni,,

      Delete
  3. Replies
    1. hanya ini yang mampu,, doakan makin ok lepas ni k :D

      Delete
  4. Yang jadi Regis 8 share tu syok..heheh

    ReplyDelete