Bedak Tanaka Tate Buat Muka Titeww Lembut Mulus. Heee :D - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, September 04, 2013

Bedak Tanaka Tate Buat Muka Titeww Lembut Mulus. Heee :D


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

join assignjobs for free here :D

tetiap bulan mesti akan tiba satu fasa di muka akan dipenuhi bintik-bintik merah yang kadang kala ada cecair yakni jerawat. memang tension sangat bila fasa itu menjengah tapi hanya mampu reda dan tawakkal jela agar fasa itu berlalu dengan cepat dan tak tinggalkan jejak kat muka cek yang dah memang sudah padat dengan segala jenis cela dan parut. sobsss.

join jomniaga for free here :D 

dulu muja pernah guna Clean and Clear Active, bagus produk ni. kawan muja si alang yang introduce. memang mengecut lah kalau kena dengan orangnya. cumanya, now, muja rasa nak move on guna produk yang ala-ala semula jadi pulak untuk my face. i believe that the nature will not harm as much as chemicals ni. agree? :D

join says.my for free here :D

hari tu cakap pasal Shiseido mask penghilang bintik. now, targetkan jerawat pulak. alhamdulillah. sekarang harapan untuk dapat kulit mulus macam suatu ketika dahulu semakin cerah kini. tq kepada mereka yang dah buat satu produk yang sangat bagus. macam biasa, kalau tak best memang tak la nak menjejakkan kaki kat blog muja nih. ada korang nampak entry pasal Aura White walaupun muja sempat amik sampai dua bekas hari tu? tak de kan? lalalala

review bedak tanaka

Review Bedak Tanaka Tate lepas dah dalam few weeks setia menepek walaupun not everyday
  • harga Bedak Tanaka ni murah dan berbaloi-baloi. muja beli RM15 je kat KB Mall. maybe boleh dapat lagi murah kalau beli borong kat memana online shops. try la.
  • bau Bedak Tanaka ni best. tak macam bau produk murah yang lain. tak seksa la lepas tepek kat muka. macam bau limau nipis lelemon sikit
  • kulit rasa lembut je lepas bangun pagi dengan Bedak Tanaka menempel di muka. tu pun kalau sentuh dengan penuh kasih sayang penuh manja la. jangan tonyoh pulak.
  • jerawat mudah je surut dengan Bedak Tanaka nih. kalau naik jerawat yang ketul-ketul tu, insya ALLAH la landai sikit lepas pakai. rasa serta merta gitu.

tak sesia muja terpengaruh dengan propaganda sponsored post guna gambar Nora Danish di facebook. bagaikan memang benar bagai dikata. dengar dengarnya, bila pakai benda ni, dia keluarkan jerawat dulu dalam seminggu. so, kalau lepas pakai keluar jerawat tu korang tak yah la risau. it is only temporary. however, muja pakai tak de lak jadi cenggitu. makin mulus adalah. hik hoook. hahaa. bajet ek? suka ati cek laa. 


korang ni percaya tak yang muja memang guna Bedak Tanaka ni??? ok. i know there are some yang tak caye kan? kan? ok. ni buktinya. haaaaa...

review bedak tanaka

fokus kat pasal tampalan Bedak Tanaka yang muja pakai semalam tu je tau. bab ketembaman muka jangan nak cerita. memang tengah naik berat dengan jayanya sejak lepas raya. nasib baik ada Lecithin Shaklee. proses penggemukan sudah dapat dihentikan dengan penuh keefektifan. cuma sedang membakar lemak yang terlepas masuk dalam badan. agak degil gak mereka mereka ini. haiiiiip. ish korang ni. cakap lagi muka muja tembam ye???? cepuk baru tahu. grrrr. tacim tol cakap pasal muka tembam ni. sobssss... i tacim!!!!!!!! :'(

k r. tu jela yang muja nak cerita hari ni. cerita bedak tanaka yang tersangat la best. muja guna dulu kat diri sendiri baru share ngan korang ni tau. this is not a paid entry for sure. nak ke kelas dulu. choowww muahhhxxx!!! :D

26 comments:

  1. Asssalamualaikum. sheila tahu produk ni famous.. macam nak beli je. bape ringgit ni muja? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalaam sheila,, famous dan berkesan ni,, slow slow,, tak drastic but ok :D

      Delete
  2. lepas ni boleh challenge nora danish la yer.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. errkkk,, nora tu mmg tak terkalah dah,, sobsss

      Delete
  3. alamak sekali kuar muka Muja macam tu plak..ingatkan Nora tadi..hahaha..dah jadi duta tuk produk bedak pulak ke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha,, jangan terkejut naaa,, tak la,, sesaje share produk best,, try laa, mana tau tetiba jadi orang korea,, haha

      Delete
  4. dh byk gua dgr pasal bedak ni, nak try jugak lah :) ekhem bestnya kalau dpt free cm blogger lain, sobss

    ReplyDelete
    Replies
    1. perrghhh,, wa pun nak weh kalau dapt free,, cer ejas seketul tuk waa,, hehe

      Delete
  5. dah banyak dengar pasal bedak ni.. mcm teringin je nak cuba...

    ReplyDelete
  6. baru try guna bedak ni, so far ok je. hihi

    ReplyDelete
  7. saya tengah pakai bedak tanaka . pedih sikit tapi best ! hehehe :)

    ReplyDelete
  8. Muja Try dulu, muka akak ni pun dah start jerawat bertepek mungkin usia dah meningkat, Kalau ok Bedak Tanaka ni nak try juga nanti.

    ReplyDelete
  9. Uuuuuu...ptutla berseri je muka..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekkkkk,, muja ni orang cakap indian dah sebab gelap,, sobsss

      Delete
  10. akak beli kt KB MALL ? kt kedai mane tu ? nk beli jgk..

    ReplyDelete
  11. maksud sy , dlm KB MALL tu.. akak beli kt kedai mane ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu dekat depan pacific,, sekarang tak tahu la ada lagi ke tak sebab macam ada perubahan je kat kbmall tuu

      Delete
  12. bukan beli dlm kbmall ke.. kedai tu name ape ? nk try tgk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pacific tu dalam kbmall ler,, yang kedai kecik kecik tuuu

      Delete
  13. Hi saya jual harga borong tanaka RM10(min 240 botol ke atas)-RM12,(min 120 botol)-size 110

    ReplyDelete