Blogging Tip di Mujadafewa: Cara Autotweet Entry Blog Ke Twitter - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, September 23, 2013

Blogging Tip di Mujadafewa: Cara Autotweet Entry Blog Ke Twitter


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

muja selalu jelez dengan klinikcinta.com sebab lepas update je, dia terus tweet ke twitter klinikcinta. haisyyy. ini memang tak leh jadi. makanya muja pun mula la menuntut dengan cikgu blogger muja nih untuk tahu cara autoping ke twitter. macam biasalah. dia je yang rajin nak melayan. ekekekeke.

join jomniaga here for free untuk peluang jana pendapatan dengan affiliates :D 

dulu muja pernah share senarai ping sites dan senarai g+ communities sebagai tempat untuk korang ping tanpa segan silu. hari ni muja nak sebarkan ilmu cara autotweet entry pulak. ilmu segar dari ladang. jangan lupa apply to add in your ways in promoting your blogs. promise? good. lets now learn how to autoping or autotweet our entries ke twitter.

Firstly, you click My Feeds akan keluar lah senarai feed korang (rujuk gambar di bawah). korang click nama blog yang korang nak autotweet tu. macam muja, muja akan click Nurmujahidah.

cara autotweet entry blog ke twitter, cara autoping entry blog ke twitter, tip SEO

Secondly, sila rujuk gambar di bawah. click Publicize (1) diikuti dengan Socialize (2)

cara autotweet entry blog ke twitter, cara autoping entry blog ke twitter, tip SEO

Thirdly, sila rujuk gambar di bawah. korang isi ruang macam dalam gambar.


cara autotweet entry blog, cara autoping entry blog ke twitter, tip SEO
  1. Click Add a Twitter Account. ia akan direct ke Twitter Authorization, so korang click Authorize.
  2. Post Content - tick Include Link dengan Leave room for retweets. 
  3. Don' Add Any Hash Tags - kalau ada, kemungkinan semua perkataan dalam entry akan jadi hast tag. Additional Tag- ayat memujuk orang baca entry. pastikan power! :D
  4. korang isi berapa dan yang cemana yang korang suka. kat bawah sekali akan terpampang preview autotweet yang korang akan lihat di twitter korang.

Lastly, korang click Save kat bahagian bawah sekali. Bila keluar successful tu berjaya lah tu. insya Allah. so, muja nak ucap tahniah in advance la for those yang berjaya mengaplikasikan cara autotweet entry blog nih. kalau dah berjaya, jangan lupa buat entry bergambar guna alt tag tau. rugi tau. awwwwmmm


ps- jangan malas untuk buat macam-macam cara untuk promote blog kita. ingatlah, usaha dulu baru tawakkal. lastly barulah reda. nak lebih blogging tips? Click here dan usahalah :D


11 comments:

  1. Untunglaahh boleh buat auto tweet.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasala newbie nih,,, baru menuntut ilmu dan baru reti,, huhuu

      Delete
  2. WAH FI PUN DAH BUAT!!..thank tau!! :D berguna

    ReplyDelete
  3. Dah buat dah.. thanks muja.. kirim salam sayang kt siffooooo tu jgk..hehehe

    ReplyDelete
  4. terbaik la muja..tapi BL dah buat dah ni masa2 awal2 buat blog...hu3..ada tipa lain tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung laaa,,, muja baru je buat,, noob molek,, haha

      Delete
  5. nice lah muja. mesti penat kan print screen banyak2 tu. hehe. asalkan membawa manfaat ilmu tu, pahala berteruskan.

    ReplyDelete
  6. bagus2...tutorial macam ni mmg amat2 diperlukan...

    terbaik!

    ReplyDelete