Kecoh Dot Org Bising Aje. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, September 04, 2013

Kecoh Dot Org Bising Aje.



ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 


semalam, muja jumpa satu tempat lepak baru tau. tempat lepak yang agak berfaedah berbanding dengan budaya melepak yang menular dalam kalangan belia sekarang. tak perlukan pakaian tak kena gaya bernama hipster. tidak perlu buat lenguh kaki berdiri di tepi tangga bergerak tanpa buat apa-apa. bukan di pavilion. bukan juga di midvalley. oh times square juga sudah semestinya bukan. sudah kubilang ia satu tempat melepak yang berfaedah -.-'

sebenar-benarnya, tempat melepak muja adalah sebuah blog. dah nama pun blogger kan. blog orang la tempat habiskan masa selain kat blog sendiri. oh ye, itu baru kata kunci pertama. kata kunci kedua, ia sebuah blog informasi. korang tahu je kan baca blog informasi pun boleh jadi hobby. kengkdang la. time time kesedarang tentang kepentingan ilmu menjengah tiba. haaa... dah dekat dah tu.. aaah betul dah tuuu. ia adalah blog kecoh.org .!!! clap clap clap. ambooooiii. nama blog dah kemahen. kecoh sekampung naaa :D

nama blog dah kecoh, isi blog dia apatah lagi. kecoh sangat tau. hehehe

kecoh.org bising aje
ambooooooiii.. guna haler kira kecoh.org abis la tu? hehe 

pujian dulu baru kita kritik kaw kaw punya eeeiii

1. berat blog yang dah seringan debu-debu berterbangan. alamak. aku rasa aku over describe -.-'

cemana la sebuah blog kecoh.org boleh jadi seringan ini? saya jelez! haa. terluah jugak. wakaka. kalau manusia seberat ni, dah boleh masuk kategori anorexia dah. tapi kalau dari segi blog, semakin ringan berat dia, semakin baik. reverse dari berat manusia, well done ye. kalau rajin, cer citer sikit. saya pun nak jugak blog cenggini. pembaca tak payah tunggu lelama nak baca entry , click je terus boleh baca. you know, waiting can be torturing and suffering. kalau owner baik dia mesti kongsi cara buat blog diet sampai cenggini. boleh la naa.. plisssyyy :')

2. sangat berinformasi untuk orang-orang yang dahagakan general knowledge cam i ols. awwmmm

kita salu diomok-omokkan dengan kenyataan yang rakyat malaysia ni tak suka membaca. now, i strongly disagree with that statement. mungkin sebelum ni betul kot. tu pun sebab we did not find the one true stuff yang boleh buat kita suka membaca. but sejak internet dah murah and widely used ni, kita dah suka membaca and of course blog kecoh.org is one of the best kalau nak topup ilmu. tak kiralah dari dalam atau luar negara. dah macam astro. macam macam ada. ekekekekeke

3. mesra alam yakni sedap mata memandang, tidak bertempek dengan segala macam iklan. :P

salunya blog informasi penuh banner iklan. atas dok chillex je melintang, kiri dengan kanan menegak dah macam macam pak guard. tu tak masuk jenis floating sengal dan menyakitkan hati. tak leh baca full entry sebab iklan-iklan sememeh ni. yela, nak buwek cemano. sumber pendapatan tu but it is different in kecoh.org ni. muja tengok ada iklan Nuffnang jek. (kalau nak lagi masyuk, apply Komli sampai dapat. mih mih mih) cari pendapatan memang la penting but kepuasan pembaca ni pun kena amik berat jugak, tak gitu? well done once again!!! :D 

4. memudahkan pembaca mendapatkan maklumat

ada fungsi search kat atas sekali. biar senang orang nampak. baguiiih baguiiihhh

kritikan dan penambahbaikan yang boleh la diushar dan diusahakan. 

1. header yang kecik cenonet

header ni imej dan lambang blog. analoginya, header ni macam Jalur Gemilang bagi Malaysia. so, i dont really prefer header yang kecik cenonet. i prefer header yang besar bersaiz at least 728x90 dan dicenterkan. mungkin untuk jimat ruang kot header tu kecik. terpulanglah. hee. however, kita kena buat header kita nampak gah di mata pembaca. buat sampai bila tengok je gambar banner tu, pembaca tahu, ooo. ni blog kecoh.org ni. best ni blog ni. jom baca. haaa. cenggitu. cer tengok header muja? terus tahu pemilik dia muja kan. hik3

2. social media khas untuk blog

social media yang biasa kita guna itu penting. at least social media yang ramai penggunanya orang yang tahu berbahasa Melayu sebab blog kecoh.org ni berbahasa Melayu. so, i would like to suggest to make social media accounts khas untuk blog ni termasuklah: facebook fanpage (dah ada), twitter, google+, linked in, pin and others. g+ followers paling penting sebab blog wp tak de google friend connect macam blogspot. nanti kalau dah buat, letak dekat-dekat je segala jenis button tu so that pembaca tak tercari-cari nak follow and like. pembaca diutamakan naa -

3. facebook send button yang boleh send banyak entry sekali gus ke group facebook

muja tengok blog kecoh.org ni dah ada button penting untuk setiap entry inclusive of like, tweet, and g+ buttons but compared to those buttons, fb send button punya function memang still tak terkalah. dengan fb send button ni la traffic boleh melonjak secara tetiba dalam sekelip mata. sejak muja bercinta ngan fb send button ni, terus muja ceraikan fb share button. kejam kan? sape suruh fb send button baik and comel sangat. rajin pulak tu. handsome tok sah cerita lah. habis seluruh pelusuk group ping blogger dia terjah untuk blog muja dalam masa lima minit. terharuuuu~~~ :P

to my readers, it is confirmed and guaranteed that you won't regret visiting kecoh.org that you dont have to worry. moga entry ini bermanfaat untuk semua and i would always love to share with you all benda-benda yang muja rasa menarik and kecoh.org is definitely one of the best thing i have to share with all of you. muja rasa muja dah terlalu banyak membebel. target nak abiskan review ni in half an hour. ni dah meleret sampai ber hour hour dah. -.-
'
so, before i end, i would like to wish kecoh.org all the best and keep contributing to the society with the priceless knowledge you write. moga berjaya di dunia dan di akhirat gitu lah senang citer. 

:D happy reading and blogging alls :D keep loving stop hating. muahhhxxx!!! :D


10 comments:

  1. Assalamualaikum. thanks muja. nanti sheila try masuk kecoh dot org :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalaam sheila,, sila2,, jangn silu segan,, hehe

      Delete
  2. font title tu besau sangat, ok :D

    ReplyDelete
  3. Wah sudah jadi pakar mengkaji blog. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak de la sampai mengkaji,, adess,, semua orang boleh buat kalau setakat review sesikit cenggini,, huhuuu

      Delete
  4. dah lama ke kaji ni? hahahaha. rajin betul ye.

    ReplyDelete