Mind Your Language Drama Presentation - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, September 21, 2013

Mind Your Language Drama Presentation


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join 8share here :D

last Tuesday, kami pelajar TESL 2 and TESL 3 had our Mind Your Language Drama Presentation to fulfill our task for Phonetic and Phonology assignment. it was quite interesting sebab drama tu lawak sangat amat. dari drama tu la kot malaysia terinspirasi untuk buat sitcom Oh My English. for this task, i became a French girl named Danielle and an Italian name Giovanni. seriously lawak giler. ti dah dok kat rumah i will update this entry to show you the video.

mind your language drama presentation, mind your language
Miss Courtney and Danielle
Mind Your Language ni macam cerita Oh My English. setting dia dalam sebuah sekolah. it was an evening class. subjek yang diajar adalah English Language for Foreign Learners. so, dalam kelas tu, ada banyak wakil dari negara yang berbeza. so very uniqe. bermula dengan watak cikgunya yang bernama Mr Brown  and Miss Courtney yang mewakili British, Ali Nadim from Pakistan, Taro from Japan, Su Lee from China, Max from Greek, Juan from Spain, Giovanni from Itali, Danielle from France, Anna from German, Ranjeet from Punjab and Jamila from India. they are all funny famous actors and actresses. love them so much~~~ :D 

mind your language presentation
su lee and miss courtney
preparation untuk buat drama ni dilakukan dalam hastiness jugak because we had to finish the previous assignments dulu baru kami practiced. dalam practice tu pulak asyik dok gelak je manjang sebab citer Mind Your Language ni yang teramatlah lawak. seriously you should watch this series tambah-tambah kalau korang pun bakal guru macam muja. a lot of moral values ada dalam siri Mind Your Language. betapa kuatnya cikgu berusaha untuk kejayaan pelajarnya dan betapa besarnya jasa guru. lepas tengok siri ni rasa macam bertambah hormat pada guru. :')
ali nadim, juan, miss courtney
kami acted out only two short scenes of Mind Your Language. it was short tapi untuk bunyikan slang sorang-sorang tu memang susah. macam muja kena bunyikan R sound macam orang Perancis yang tak reti sebuh Rrrr.. mula danielle mengadu ngan max kerja sekolah tak siap, then giovanni bawak keja yang dah dibuat oleh. then mr brown ajar pasal barang-barang runcit. miss courtney memantau dalam kelas. mr brown stress ngan students yang asyik salah dan miss courney yang selalu mendesak dan suka memerli. gitu la lebih kurang ceritanya. nak tahu lebih lanjut, donlod :P

through Mind Your Language, we can see how difficult and hard it is to teach English tambahan pulak to multi-racial students. perangai sorang-sorang boleh buat cikgu sakit jantung. Ali dengan kelurusannya yang tak tahu penggunaan sinonym. asyik salah je. Taro pulak tak habis-habis dengan kamera dan tunduknya, orang Jepun lah katakan. Su Lee tak abis-abis dengan Chairman Maonya, sokong sangat komunis. Danielle tak putus-putus menggota Mr Brown, cantiklah katakan. Juan dengan Giovanni asyik gaduh berebutkan Danielle padahal Danielle tak nak pun kat dorang. Jamila pulak langsung tak tahu English. Fenin Mr Brown.

belakang dari kiri: ali nadim and juan. depan dari kiri: su lee, miss courtney, danielle, Madam Jun, mr brown
hari tu excited sangat tau nak act sebab for the first time, muja pakai Daphne Maxi Skirt from Zalora ni. tup tup lupa skrip atas pentas -.-' pape pun, suka sangat sebab ramai yang cakap skirt ni lawa. macam princess. rambu-rambu gitu. haha. weekk. bajet princess lak aku. hari tu, Sumayah yang rasmikan dulu bawak pergi kl. baru and tak pakai lagi pun tak pe la, demi adikku sayang. so, jom kita layan lak gambar semasa drama tu diadakan.

my part of the drama, being danielle the seducer. hahaha
hahaha. time ni, muja ngan azmeer tersadung kaki. giler punya embarrassing! wakakaka
persembahan dari kumpulan lain. yang ni je yang muja amik gambar 
kesimpulannya, Mind Your Language is a very good drama series for all of us to watch. for our presentation, i think it would be better kalau setiap character tu ada pelakon masing-masing sebab it was hard when i wanted to switch characters from Danielle to Giovanni. it was quite hactic. k la. sengal jari-jari ni menaip. till next entry you all. chawww.. keep loving stop hating :D

12 comments:

  1. wahhhh mesti muja x gentar langsung kan kan??? kalau ena, hurmmmmmm ketaq habis dahhh atas pentas tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sangat sebab dah berlatih and ramai ramai,, huhuu,, gi pun ada skrip atas meja tu haa :D

      Delete
  2. ada bakat berlakon ni
    -Azim

    ReplyDelete
  3. Muja takde record video ke?

    mind your language memang best kan. penah tgk dulu kat utube ada rasanya. klaka tahap tak ingat. haha.

    ReplyDelete
  4. gambar tersadung kaki tu..mula² tengok ingatkn dia menari...haha :P

    ReplyDelete
  5. bakal cikgu kann. nanti budak2 semua baca blog cikgu dia ni. haha

    ReplyDelete