Review Natural Aqua Gel Cure from Japan - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, September 27, 2013

Review Natural Aqua Gel Cure from Japan


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

firstly, muja nak ucapkan terima kasih yang teramat banyak untuk pemilik blog http://www.coklateyes.my/ , kak fatin sebab sudah sudi menghadiahkan muja 2 trial pack of Natural Aqua Gel Cure untuk muja sempena kemenangan dalam Raya Beauty Giveaway hari tu. rasanya dah lama kot benda ni sampai cuma muja dok kat ipg, so muja lambat tahu. sorry naa. hee


dulu muja ada review Bedak Tanaka yang sangat bagus untuk menghapuskan jerawat dan review Shiseido Mask untuk menghilangkan white head dengan black head. hari ni muja nak bercerita pulak pasal Natural Aqua Gel Cure, exfoliation product dari Jepun. apa gunanya hilang jerawat kalau kulit masih menggerutu bukan? so, lepas dah hilang jerawat, kita hapuskan pulak sel mati di kulit kita. awwww.. biar jadi gebu-gebu pavlova gitu lorrhh.

Review Natural Aqua Gel Cure from Japan
dapat dua trial pack, tapi satu dah siap dikhalaskan di tangan dan muka. hehe

Pencapaian Natural Aqua Gel Cure:

  • produk exfoliation (membuang sel mati) nombor satu di Jepun
  • satu botol terjual untuk setiap 12 saat
  • terpilih sebagai hadiah untuk para pemenang dan peserta untuk pencapaian sinematik paling terkenal tahun 2008.
  • telah dipaparkan di banyak majalah di Jepun walaupun tanpa bayaran kerana popularitinya yang menakjubkan.

Kelebihan Natural Aqua Gel Cure:

  • 90% daripada kandungannya adalah air
  • bebas bahan awet
  • bebas bahan pewarna
  • bebas minyak mineral
  • bebas pewangi
  • bebas alkohol

Cara Menggunakan Natural Aqua Gel Cure

  1. menanggalkan segala make up pada muka dengan make-up remover dan bersihkan muka dengan facial cleanser.
  2. calitkan sedikit Natural Aqua Gel Cure pada hujung jari. 
  3. urutkan gel secara membulat pada kawasan yang ditargetkan untuk menanggalkan sel mati
  4. apabila nampak sel mati tengah menggumpal dengan gel, bersihkan dengan air dan teruskan dengan rutin penjagaan kulit macam biasa.
  5. digunakan sebanyak 2 kali seminggu dan satu botol boleh bertahan selama 4 bulan. jimatkan?

Review Natural Aqua Gel Cure

muja pun sudah mencuba produk hebat ini and honestly, i love it so much!!! :D

Review Natural Aqua Gel Cure From Japan
banyak kan sel mati di kulit cek nih. syuh syuh.. hehee :D

  • mudah untuk digunakan dan tidak sememeh
  • menghilang sel kulit mati yang ada yang buat kulit jadi kasar
  • setelah digunakan, kulit terasa lembut sangat macam kulit baby
  • kesannya tahan lama 


  • so, sesiapa yang minat dengan muka orang Jepun dan Korea tu, boleh la dapatkan Natural Aqua Gel Cure ini. happy being beautiful us :D


    14 comments:

    1. wah Muja..macam bagus je product nie...

      ReplyDelete
    2. Firstky,congrats dapat hadiah best tu.Lagi best kalau dapat pakai kan ^__^

      ReplyDelete
    3. gua tertarik dengan kucim yg jd model tu, kt mna nak dapat? meowrrr.
      argh, gua rasa tanaka tak serasi dgn gua, xdak tindakbalas kimia pun, mcmtu jek :3

      ReplyDelete
      Replies
      1. adess,, pelik gak tuh,,, cek pakai ok,, huhuu

        Delete
    4. Replies
      1. of course la boleh fi,,, dia hilangkan sel kulit mati,, :D

        Delete
      2. owh....kalau kulit fi da anggun cmana?

        Delete
      3. sel mati ni,, cek ta pun ada,, anggun kemahen dah tu,, haha

        Delete
    5. wow..bleh ilang semua daki ke niee..hu3

      ReplyDelete
    6. Assalamualaikum muja, bestnya! produk ni best kot walaupun kita tak pakai. kita tahu ramai orang guna ni. hehehe

      ReplyDelete