Barbeque Di Pantai Sri Tujuh - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, October 28, 2013

Barbeque Di Pantai Sri Tujuh


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM.

tahun lepas kami buat Dinner Tesla J11, kemain semua mencantikkan diri. tahun ni kami buat kelainan pulak dengan berbarbeque di Pantai Sri Tujuh. yeahhh, differences colour the world kan. lagipun, we hope for the event to be looser and lighter. boleh pakai selekeh-selekeh. tak de protokol ketat gitteewwww. and it was proven to be perfect! well done peeps!!! tahun depan nak buat cemana ye.. mmm

macam biasa, kalau ada je program, mesti ada masalah tetiba muncul. dengan penuh tiba-tibanya keluar senarai mereka yang wajib menghadiri kursus ape entah. nama muja pun included sekali. time tu memang dah nekad dah tak nak pergi. tak kiralah kena denda ke, hape ke. yela, projek kami ni dah lama kot dirancang. chalet for our use pun dah takkan nak cancel cenggitu jer. kalau carry on gak, tak cukup member mana boleh. tup tup pengerusi kami gi kautim dengan pihak pengurusan dan kami dibenarkan tidak menghadirinya. alhamdulillah.

Nurmujahidah
setelah sekian lama i hate to see my own pictures, tup tup terhasil gambar ni. ok. i like it. :)

Malam sebelum tu muja hantar sumayah balik mesir then my siblings naik kereta ngan muja so i had to go back to my house. ingatkan kereta abah dah penuh, rupa-rupanya abah umi ngan amir je dalam kereta dia. kalaulah muja tahu, tak payah dah muja balik rumah. stret balik ipg lepas hantar gi airport. btw, ipgkkb dengan airport kat pengkalan chepa tu macam jiran dah. adess, teringat bunyi kapal terbang dah. bingit weh bingit -.-


dalam 6 pagi lebih sesikit, i started my journey back to ipg because kami pergi dengan kereta yang kitorang ada. on the way back to IPG ni yang menarik. i was quite speeding time tu because we were supposed to move to Pantai Sri Tujuh, Tumpat at 7 am. suddenly, ada motosikal polis yang dok keluar bunyi 'ni no ni no' dengan polis bagi isyarat tangan ke kiri gituh. seriously, i thought i would be fined for the first time. seat belt memang dah pakai tapi kelajuan tuh. adesss. this is really my first time! takut ye perasaan nak kena saman ni. bukan sikit woiiiiiii. alhamdulillah, sampai je kat bilik, room mate pun tak siap lagi. tolak campur tunggu orang, kumpul barang bagai, pukul 8 gitu baru la gerak. lambat jugak dah hampir kena saman pun. ceh.

Barbeque Di Pantai Sri Tujuh
muja and all my passengers. happy je semua nak gi makan ayam bakar tepi pantai. ekekeke
Setiap dari kitorang yang ada kereta diminta tolong jadi pensupply transport untuk ke Pantai Sri Tujuh dan dibayar RM20 for the petrol. kami ok je sebab malas nak deal for ipg's bus. agak leceh. ada yang lebih senang, apa salahnya kami gunakan. ni lah masanya nak guna kemudahan yang parents dah sediakan. ekekeke

masa bawak kereta ke Pantai Sri Tujuh, muja follow orang depan. yes, saya orang kelate yang tak arif jalan di kelate. then ada pulak sebuah lagi kereta kawan muja yang follow muja. confirm dia seksa memandu di belakang muja sebabnya i am not a good driver and i dont like driving. driving ni memang meletihkan for me. muja lagi rela berletihan bermain bola keranjang daripada memandu kereta kalau muja diberi pilihan. by the way, biasanya kalau ada kawan yang pandai bawa kereta dan nak keluar dengan muja, maka dialah yang akan menjadi pemandu. a good choice kan? :)

Barbeque Di Pantai Sri Tujuh
ayam dan sotong bakar hidangan utama kami untuk hari itu. nyam3!!! :D
EVENT:
BARBEQUE PISMP TESL JAN 2013 INTAKE

VENUE:
PANTAI SRI TUJUH

DATE:
26TH OCTOBER 2013

TIME:
7 AM TO 2 PM

THEME: 

CASUAL

mula-mula tu memang excited sangat muja tengok kawan-kawan membakar ayam. so, mulalah nak menyibukkan diri kat situ. lama-lama tak tahan dengan asap, muja pun lari pergi beraktiviti dengan crush terbaru muja kat tempat lain. olololo, hensem betul. kitorang main dodge ball, main sudu, staring contest ramai-ramai. it was full of fun! kadang-kadang we need to feel like we are children just to feel happy as they do. we were so happy. that is definitely true. :)

girls, busyness does not make them too busy to not take pictures. keh3
tak de tempat bagi diriku, so aku captured gambar then pergi membawa diri. sobbsss :')
being a Kelantanese, having an event at Pantai Sri Tujuh was the first time i had the opportunity being there. tak pernah sampai. ingatkan kat kelantan ni ada pantai bacho dengan tok bali je. kat tumpat pun ada. kih3. so kelantan has quite a few beaches for us to visit. kalau datang kelantan, dont forget to visit Pantai Sri Tujuh because ia sangat cantik. kalau gambar yang muja amik ni tak cantik, itu salah my handphone yang pernah hilang ni. sebenarnya sangat cantik. banyak tempat-tempat dibina atas air. nampak macam ada kampung terapung gitteeww. menyesal tak amik gambar lagi banyak. rugi. sobsss.

suka sangat room mate i sampai hilang peristiwa sedih yang berlaku malam sebelum tuh. good girl :)
handsome kan? yana, hakim, ain dengan haziq. haziq is our leader for this year. great one!

Pantai Sri Tujuh yang cantik, aman dan damai
pemandangan daripada balkoni chalet yang kami sewa untuk sehari.
we just got close to each other and we are already so close!
fadhil, mia dan yana. fadhil, tq for sponsoring the food. happy to have someone funny like you!
i have the license but i dont ride motorbike. bonceng ok la. hehe 
lepas dah puas menggemukkan diri dengan makanan yang memang tak berjaya dihabiskan tu, kami bergerak pulang dalam pukul dua petang. balik ikut gps weh. dasar orang Kelantan noob. dorang yang lain ada yang pergi ke Pengkalan Kubur. strong betul you alls kan. tak letih ke weh. muja ni dah tak sabar masa tu nak online dan tidur je. keh3

that's all. xoxo. 
ps- i love you. yeah, you yang baca entry personal i ni. 
kih3


18 comments:

  1. Seronoknya ber BBQ bersama kawan....

    ReplyDelete
  2. ala nak ikuttttt...boleh??? he he he... dah lepas dah pun kan?

    ReplyDelete
  3. wahh..bestnya..shekechik xpenah pg..name jer duk kelate huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa,, ye ke,, boleh la kita dating kat kbmal,, nak? :)

      Delete
  4. macam menarik je pantai sri tujuh ni..bestnya dapat berkumpul makan makan camni. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. lawa giler,, muja tak merantau jauh untuk gambar. menyesal betul. huhuu

      Delete
  5. Wah.. Best nyer! Nyummy tgk menu tu..hihi

    ReplyDelete
  6. sedapnya...BBQ bagus nak eratkan silaturahim ..ia terbukti berkesan ..haha

    ReplyDelete
  7. nmpk seronok...dgn kwn2 sekepala mesti best...

    ReplyDelete
  8. TAk pernah g pantai seri tujuh.. selalu gi PCB je.. balik nanti nk kesana la.. nk melawat kawasan..hehehe

    ReplyDelete
  9. memang pun selalunya kalau plan mesti ade bende yang menghalang..haha..nad pun tak suka drive..tak tau bab2 jalan ni..hehe..ape pun tgk gmbar memang seronok barbeque ni

    ReplyDelete