Johan Kejohanan Bola Keranjang Semester 2 2013 - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, October 19, 2013

Johan Kejohanan Bola Keranjang Semester 2 2013


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

i am sorry readers. blog ticer muja sekarang selalu penuh dengan entry basi and still you guys sudi baca. tq sangat. dah berzaman berlaku baru nak update. kononnya nak tulis satu entry sehari. banyak jugak yang miss. dasar cakap tak serupa bikin. melayu la katakan. maafkan hamba. lepas ni lagi teruk kot. i am having an examination in two weeks. seriously, nervous seyhhh. pray for me :'(

join jomniaga here for affiliates opportunities :D

walaupun baru je muja lepas mintak maaf, hari ni tetap juga muja sajikan korang dengan entry yang agak basi sebab dah seminggu berlaku baru nak cerita. sorry again. it happened on 12 Oktober 2013. LOL. it is about muja kembali beraksi sebagai pemain bola keranjang. perggghhh, setelah bertahun muja tak main game, tak de team, sekarang, heloo, i am back! excited! :D

tak sangka betul i would be back to playing basketball padahal dulu tak suka sangat. join pun sebab nak menang larian to impress someone. uuu. sape teewww. letih, hitam, keding, muscular, tak cukup masa. bila dapat, terkinja-kinja tak hengat dunia. tough lagi cek ni rupanya. huh. seriously i miss running like crazy on the court macam zaman muda-muda sekolah menengah dulu. time body masih nampak tulang merata-riti. sekarang? jangan tanya please. :'(

Kejohanan Bola Keranjang, Bola Keranjang, Johan Bola Keranjang
sekitar kejohanan. alamak, muka aku!!!!

it started when izzatul texted me asking whether nak join ke tak kejohanan bola keranjang yang dianjurkan oleh pelajar pismp yang belajar bola keranjang for their second semester. dorang tak pulak bagitahu bila match tu. muja tak tahu pun because i dont join ipgkkb's fb group. kontroversi sangat kat situ. tak masal muja yang outspoken ni gaduh ngan dorang. hehe. so, kitorang ni join nak seronok seronok sambil bantu geng kitorang for their assignment. baik kan kitorang? ekekekee ^^ 

muja tak tahu pun yang match tu on that coming friday but still, rela lak muja tak balik rumah that weekend semata-mata nak training. padahal petang jumaat tu je peluang terakhir. masa suntuk wehhhh!! pagi sabtu dah match. traininglah sangat. LOL. that afternoon tu sempat gak la muja berlatih shooting and dribbling but trust me, it was not enough to practice something we are not really familiar with in just 1 hour. we are not Chinese yang dah main basketball since small after all -.-' i told my new team members few things yang muja ingat. i can only remember how to do the training but not the strategy of a game. susah gak la, but we tried. jyeeaaahhh!!!


bila training tu, tetiba teringat kat my old team members and our coach dulu. kami selalu lari berkilometer sebelum start training, warming up, sit up, then did shooting for a hundred,  and coach selalu datang dengan papan yang ada lukisan court and guna marker to teach us how to defend and how to attack during the game. dulu rasa sangat fed up and felt like giving up each time but never we did it. tak sangka betul benda sebegini pun akan jadi manis bila dikenang. :')

Bola Keranjang, Johan Bola Keranjang, Bola Keranjang Best
gambar cilok dari ig adawiah. :P

mereka menggunakan sistem liga pada hari kejadian which means kami dibahagikan kepada dua kumpulan dan kita dikehendaki bersaing dengan setiap pasukan dalam kumpulan yang sama. during the final, the winner of both groups will fight to determine the winner. sama macam time kitorang organise Kejohanan Bola Tampar SUKTA hari tu. pergghhh, letih betul guna sistem nih!

satu kelebihan dorang semasa penganjuran event ini adalah menggunakan hari cuti that enabled them to carry the event from morning to the afternoon. break kejap waktu tengah hari. sehari je sudah tamat. sekali harung. perjalanan perlawanan pun berjalan mengikut jadual sebab bola keranjang ada masa yang ditetapkan. jimat masa dan tenaga. tak macam kami punya. dari 2 hari meleret ke 4 hari. geram tahu tak?? 

untung dorang kejohanan bola keranjang ni melibatkan pelajar perempuan sahaja. kaum wanita ni lebih menepati masa. masa kami anjurkan bola tampar dulu, peserta lelaki suka datang lambat padahal everything was prepared an hour earlier. alamak, genderism -.-' pastu pulak, bola tampar tak mengikut masa but based on the score. dah capai 15 mata then only it finishes. nasib nasib :'(

gambar cilok dari ig adawiah :P

banyak kejadian yang tak terlupakan hari tu. yang paling tak leh belah bila muja ter-pass bola kat pasukan lawan! deng! dan orang yang sama juga jatuh dengan penuh bergaya bila berlanggar dengan muja. sorry sangat. biasalah bila main ni, injuries tu normal. katanya, dia macam berlanggar dengan kayu balak masa tu. can i take it as a compliment??? -.-' ada sorang tu mempersoalkan; muja ni atlet ke, asyik semput and change players je. korang rasa benda ni patut tak masuk dalam persoalan yang mereka perlu fikirkan? cek tak rasa dorang menggunakan minda dengan baik. :P

pada hari kejadian jugak, izzatul diserang gastric but still she did not want to be replaced. kental sungguh. makan je muntah padahal lapar but alhamdulillah, semua match kami menang and team kami dinobatkan sebagai Johan Kejohanan Bola Keranjang Semester 2 pada tahun ini, dengan mengalahkan pasukan GSTT. hebat tentangan yang kami hadapi dari dorang. semuanya gagah perkasa. trust me. they are very good competitors. :D

that day, for the first time muja rasa menyumbang kepada kemenangan when i scored banyak gak la. kat smstmfp dulu, muja tak rasa berfungsi sangat. bukan first five. jarang boleh join game. kalau masuk pun sekejap je. mungkin sebab tu, muja selalu bagi alasan untuk change dengan orang lain time match hari tu because i am not used to be on the court for so long. bukanlah sebab letih yang tak leh ditahan but i was nervous and not confident with myself. i felt not qualified, not worth enough. yeahhh, i am not a good basketballer. hope to change to be better next time. :'(


selepas dapat johan hari tu, terus kami buat deal untuk form a basketball team. sebenarnya dah lama dalam perancangan, tapi muja yang tak mahu mencuba. tak tahu lak ramai yang berminat dengan bola keranjang. salunya girls are only interested in netball which i have never got involved in. tak tahu la jadi ke tak. harapnya jadi la. doakan kami ye. bila ada commitment gini, barulah ada semangat nak turun ke court everyday. ok la. that's all that i have to write for this entry. choww

join 8share here to earn online by sharing latest stuff :D


keep loving stop hating because i know you hate me because you love me. muaxxxhhh :D

14 comments: