She Is Going Back To Egypt Again - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, October 25, 2013

She Is Going Back To Egypt Again


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM.

kalau tak difikirkan sumayah ni adik muja, memang lama dah ku ketuk ketuk jadi katak. sakit hati betul bila tahu dia still wants to go back to egypt knowing all the rages happening there. mung tok saye nyawo ko heh???

tapi bila fikirkan balik. she is going there to study medicine, to add her knowledge for the betterment of herself and all muslims. when she becomes a doctor, she is going to dedicate herself for Islam and the nation. so, must i be the obstacle just because i dont want her to endanger her while at the same moment she does not even feel endangered?

rasa macam baru je cek pergi melawat Masjid Kubang Kerian secara tak sengaja hari tuh. i dont know why such an unplanned even pun boleh jadi special bila dikenang di saat segala yang indah mula menghampiri pengakhiran. :'(


rasa macam baru je pergi bazar ramadan dengan dia time bulan puasa hari tuh. tup tup today, it has come to our separation again. rasa menyesal tak mengharga setiap saat yang ada dengan sebaiknya. nape la manusia selalu menghargai di saat sudah kehilangan :'(

me, sumayah and umie :'(
rasa macam baru semalam sambut hari raya aidilfitri sesama. happynya la rasa masa tu. boleh kumpul semua. solat raya ssama. jarang boleh rasa. semua dah besar, semua dah menjauh daripada bersama-sama. yelah, semua dah hampir kepada dewasa. :'(

rasa macam terngiang lagi time lafaz niat ibadah korban hari tu. our first time. tq to abah again. :)

to Nursumayah Ismail,
even though we argue a lot, in fact we argue almost every time we see each other, i love you with all my heart. you are my first best friend i have ever had. you are the one yang i take great care about. 
join jomniaga here :D  
naah, you dont have to say it because i know you love me. please! take a very good care when you are there because i have no replacement of you even though i have 5 other younger siblings. each one is special their own way tau :D
i know there must be tonnes of reason why you dont want to leave Egypt. you said i must be there for once to know them but i dont want. whatever lah budak! 
i just hope you will always be happy and be safe!
i pray for your safety here. i know our family will always pray for you. eh, i am already waiting for you to come back here now tau.

ps- habislah rumah Sumayah tak dak nanti :'(


9 comments:

  1. inshaAllah Sumaiyah will be safe.. =)

    ReplyDelete
  2. anak bos yana pon akn blk sana weekend nie. dia kata suasana belajar kat sana lain sgt dari sini. sbb tue dia sggp blk belajar kat sana. harap semuanya akan ok ^^

    ReplyDelete
  3. Dengan niatnya yang murni tu InsyaAllah semuanya akan baik baik je..Kita doakan untuk kejayaan dia dan keselamat dia ye.

    ReplyDelete
  4. semoga adik muja selamat sampai ke sana..mesir dh aman ke skang ni?

    ReplyDelete
  5. Insyaallah, Allah will take care of her.. Aminn.

    ReplyDelete
  6. salam,blogger dari kelate mai follow sinih :)

    ReplyDelete
  7. doakan dia berjaya dalam pelajaran dan selamat di sana

    ReplyDelete