Mujadafewa: Lirik Nasyid Macam Cantik Jer Macam Comel Jer oleh AMAR


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM.

muja rasa macam tak de la pulak muja gembar gemburkan sangat pasal Syasya Solero punya video yang famous dengan quote Macam Cantik Jer Macam Comel Jer ni walaupun muja pun antara yang awal terview video tu kat page Vyrec. seriously, muja tak rasa annoyed pun ngan video tu and i do think that it is a cute video. syasya memang comel pun. so? haters tu jelez je :P

join 8share here. share, orang click, kita dapat duit. best tak? :D

but them, i read something very interesting kat blog earncent ni. it was something about sebuah lagu nasyid yang diinspirasikan daripada ayat, Macam Cantik Jer, Macam Comel Jer. alahh! lawak giler bila sampai tahap ni ayat tu punya power. kat radio era dah parody kan. kat maharaja lawak dorang dah gunakan. sekarang ni, lagu nasyid pun guna jugak???

you are just Syasya Solero the Great. *Thumbs Up!

so jom, kita nyanyi lagu nasyid Macam Cantik Jer, Macam Comel Jer ni. click link di bawah untuk dengar lagu yang best giler nih. seriously, dah berapa kali dah ni aku dok replay. moga viral macam video syasya solero lah hendaknya. lagi berfaedah. ekekke

click ----)) Video Lagu Nasyid Macam Cantik Jer, Macam Comel Jer


Lirik Lagu Nasyid Macam Cantik Jer, Macam Comel Jer
oleh AMAR

Perhatikan keindahan alam dan diri
Betapa agungnya kuasa Ilahi
Hebatnya Dia yang Maha Pencipta
Subhanallah Alhamdulillah Allahuakbar

Kecantikan keindahan yang diberi
Hanya pinjaman sementara
Sebagai ujian untuk kita
Apakah bersyukur atau sebaliknya

Macam cantik jer, macam comel jer
Semua ciptaan Allah
Macam cantik jer, macam comel jer
Segala pujian kembali pada-Nya

Macam cantik jer, macam comel jer
Indahnya Tuhan ciptakan kita
Macam cantik jer, macam comel jer
Ajaibnya alam semesta


Kecantikan keindahan yang diberi
Hanya pinjaman sementara
Sebagai ujian untuk kita
Apakah bersyukur atau sebaliknya


Rap:

Sesama kita jangan mengata
Usah menghina kelak sama tarafnya
Janganlah pula meletakkan diri yang mulia ini pada tahap yang rendah
Menjadi fitnah, kita ada maruah, kita punya amanah

Cantikkan akhlak comelkan peribadi
Ia pemikat hati, ia hiasan diri
Kembalilah kita kepada fitrah kejadian
Keindahan alam dan diri 
Sempurna ciptaan Yang Maha Esa


Macam cantik jer, macam comel jer
Semua ciptaan Allah
Macam cantik jer, macam comel jer
Segala pujian kembali pada-Nya

Macam cantik jer, macam comel jer
Indahnya Tuhan ciptakan kita
Macam cantik jer, macam comel jer
Ajaibnya alam semesta

Macam cantik jer, macam comel jer
Semua ciptaan Allah
Macam cantik jer, macam comel jer
Segala pujian kembali pada-Nya


Bersyukurlah kita dengan nikmatNya

---------------------------------------

so, what say you? best kan? sama-samalah kita viralkan video nih. jadi, adalah jugak faedahnya Syasya Solero buat video Macam Cantik Jer, Macam Comel Jer dia tu. tak pasal-pasal Amar dah dapat ideo untuk buat lagu nasyid nih. ekekeke. congratulations Syasya. you are the best! :D

Wassalaam. :D

11 comments:

jot down your opinions here.. thank you for reading :)