Alhamdulillah, Mujadafewa Mencapai Pagerank 2. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, December 06, 2013

Alhamdulillah, Mujadafewa Mencapai Pagerank 2.


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM.

Setelah sekian lama menunggu google menghapdate pagerank, akhirnya update jugak. Muja sendiri sebenarnya tak kisah sangat pun pasal pagerank ni tapi Muja tahu blog Muja ni pagerank 1. Bila kak akma omar update status kat fb, terus rasa nak check jugak. Di bawah ni adalah keputusannya. 
mujadafewa mencapai pagerank 2, pagerank 2
Alhamdulillah. Blog Muja berubah dari blog PR1 ke blog PR2 pada tahun ini selepas tiga tahun berblogging. Baru dapat PR2 setelah sekian lama dan ia masih sangat bermakna bagi Muja. Agak perlahan prestasi blog Muja ni kan? However, slow progress is better than non-progress kan? Ada banyak cara untuk menaikkan pagerank blog. Sila Google. Hehe.


Bagi yang tak tahu, Pagerank digunakan oleh Google untuk mengklasifikan laman-laman yang ada. Pagerank dikira dalam bilangan 10. Semakin tinggi pagerank sesebuah laman, semakin baguslah prestasi laman itu. Mungkin dari segi SEO juga. Disebabkan itu, semua blogger berusaha keras untuk menaikkan pagerank blog mereka dan mengekalkannya di pagerank yang baik.

Pagerank penting bagi pengiklan untuk memeriksa prestasi sesebuah blog itu apabila mereka ingin beriklan di sesebuah blog atau laman. Semakin baik pagerank sesebuah blog, semakin tinggi peluang untuk pengiklan di blog tersebut. Contohnya amanz.my dengan PR4 dan fuh.my dengan PR3. Ini berdasarkan pemahaman Muja je. Boleh check balik untuk kepastian.

Setakat ini dulu update dari Muja. Sekian. Terima kasih. :D

ps-ceh. macam berucap lak -.-

31 comments:

  1. tahniah..wajah blog dah makin mantap semantap PR2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah,, tu pun ada orang yang tlong settingkan,, kalau tak,, huhuuu

      Delete
  2. Replies
    1. boleh check kat prchecker dot info. good luck! :D

      Delete
  3. tahniah.... pr blog akak pulak menurun..mungkin sebab jarang updated kot sejak bersalinkan anak kedua dulu.... lepas ni kena cari vitamin utk penyakit M ni... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tk pe,, ada time naik time turun,, biasalah tu :D

      Delete
  4. tb xphm byk bnde tb nnk belanje..boleh la muja beri tunjuk aja nnti ye ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. muja pun tak reti sangat,, orang check kita pun check,, huhuu

      Delete
  5. TAHNIAH .. DIK MUJA .. BLOG MAKIN RINGAN LA .. :)

    ReplyDelete
  6. tahniah muja, kita pun happy jugak sbb sama mcm muja naik ke pr2 =)
    tahniah muja,

    ReplyDelete
  7. semakin tinggi pagerank semakin tinggi tahap keretisannya..
    mujahidah mmg retis pn kan..
    hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh,, sape ni ye,, nak kena kenal nih,, huhuuu, tak retis langsung haihhh

      Delete
  8. bagus la tu.. dpt naik pagerank

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah sangat,, berzaman baru naik,, huhuuu

      Delete
  9. tahniah..ok la tu..kalau nad tak tau ade ke tak..hee

    ReplyDelete