728x90

Contest SEO Eridy

Nurmujahidah Ismail | 12/04/2013 | 26Comments |

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM.
Contest SEO Eridy, Contest SEO, Contest, SEO

Muja pernah join beberapa contest SEO. Sekali lagi Muja terbuka hati untuk menyertai contest seo iaitu Contest SEO Eridy. Walaupun tak pernah menang Muja tetap suka menyertai contest seo sebab ia membolehkan kita mempromosikan blog dan menguji kekuatan blog. Blog tak femes pun tak salah nak mencuba nasib dalam Contest SEO Eridy ni kan??

SEO adalah singkatan bagi Search Engine Optimization. Makin bagus SEO sesebuah blog, makin baik kedudukannya blog tersebut di enjin carian Google untuk kata kunci tertentu. Kekuatan SEO juga berkaitan dengan Pagerank sesebuah blog. Semakin baik Pagerank, semakin baik SEO blog tersebut. Semoga SEO blog Muja cukup baik untuk memenangi Contest SEO Eridy ini.

Bila sebut pasal contest, ia melibatkan persaingan dan hadiah. Contest SEO Eridy adalah sebuah contest yang memerlukan para pesertanya bersaing untuk meletakkan entry dengan kata kunci 'Contest SEO Eridy' di tempat pertama enjin carian Google. Pelbagai cara kita boleh usahakan untuk mencapainya. Ada juga yang mengatakan SEO ini bergantung pada nasib.

Contest SEO Eridy ini menawarkan hadiah yang sangat lumayan. Hadiah Contest SEO Eridy memang best. Siapa yang tak suka ditawarkan hadiah wang tunai begini.
Tempat pertama: RM200 X 1
Tempat kedua: RM100 X 1
Tempat ketiga: RM80 X 1
Saguhati: RM20 X 6
Lumayan bukan untuk sebuah entry yang ditulis? :D

Contest SEO Eridy, Contest SEO, Contest, SEO

Bagi Muja, memang rugi tak join Contest SEO Eridy. Dalam tempoh contest ini diadakan kita boleh mempromosikan blog kita. Apabila kita join Contest SEO Eridy ni, secara automatik kita akan dapat trafik daripada para peserta apabila mereka memeriksa kedudukan entry masing-masing. Entry pada kedudukan yang baik pastinya akan dibaca oleh para peserta.

Pada masa Muja tengah menulis entry ni, mungkin dah beratus kali peserta menaip 'Contest SEO Eridy' untuk melihat perkembangan contest ini. Dalam ratusan kali itu, insya ALLAH ada peserta Contest SEO Eridy ni yang telah terbuka entry kita. Bukankah ini sangat baik?

Jom semua, join Contest SEO Eridy. Sokonglah sahabat blogger kita. Kalau tak nak join, apa kata doakan Muja menang? Dapat hadiah saguhati pun dah lepas top up sebulan dah ni. Wassalam. :D

26 comments:

  1. gudluck muja, hope for the best =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq baby comel.... doakan moga muja berjaya ya :D

      Delete
  2. good luck muja.. menang hadiah mohon share..hehehe

    ReplyDelete
  3. Selamat berjaya buat Muja...sudi2 lah...terjah entri contest seo saya juga.

    ReplyDelete
  4. Moga betafa di kedudukan terbaik iaitu di paling atas pada page 1.

    ReplyDelete
  5. Selamat berjaya buat Muja...sudi2 lah...terjah entri contest seo saya juga.

    ReplyDelete
  6. good luck juga... ingat.. kalau kita join untuk menang kita pasti kecewa... join untuk manfaat blog pasti ada impak yg tersendiri... hehe

    ReplyDelete
  7. Good Luck Bro.. Saya pun dah tak tahan tengok semakin ramai orang dah join contest ini. Dalam keadaan merangkak saya berusaha juga nak join contest ini… .. ;)

    ReplyDelete
  8. good luck muja.. amal pun join.. sama lah kita, xpernah menang.. hehe

    ReplyDelete
  9. Assalammualaikum...muja,

    mselim3 datang daripada contest yg sama...visit kekawan.

    mselim3

    ReplyDelete
  10. Seperti yg dijanjikan.. Dah join.. :)

    ReplyDelete
  11. semoga berjaya dalam kontes ini..

    p/s: Salam blogwalking dari peserta-Contest SEO Eridy

    ReplyDelete
  12. contest ni ramai orang join tu

    ReplyDelete
  13. Salam..saya Shah..
    Semoga berjaya dalam pertandingan seo ni :)

    ReplyDelete
  14. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete

jot down your opinions here.. thank you for reading :)

Share This Post :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...