Keputusan Peperiksaan Semester 2 2013 - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, December 26, 2013

Keputusan Peperiksaan Semester 2 2013


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM.

Keputusan Peperiksaan Semester 2 2013 | A fact about the owner of this blog, beliau sangat takut untuk check result exam dia. Ye, dia sangat takut sebab dia fobia dengan keputusan exam semasa di sekolah menengah dan asasi Universiti Malaya suatu ketika dahulu. Ye sangat sadis. :'(

Banyak masanya Muja rasa nak biarkan sahaja keputusan apa-apa sahaja peperiksaan atau pertandingan remains unknown. Biar je Muja tak tahu but it will never be like that. After all, kita kena tahu our progress, accept whatever it turns out to be, and take appropriate actions out of it.

Kerana Like Facebook Is Too Mainstream :)

Seingat Muja, exam dulu, Alang yang tolong check. Last semester, my roommate Ain yang tolong check and this semester barulah Muja check sendiri. Tu pun sebab sistem baru IPG tidak membolehkan pelajar check result orang lain. Siap ada password. Kira dah canggih la tu walaupun kami antara yang terlambat dapat result. -_-


Few days ago, bertebaran la berita yang pada 26 Dis 2013 akan menjadi hari keputusan keumumkan. Muja siap bagi amaran jangan ada yang tolong check sebab tak tahu lagi yang sistem dah berubah. Hari ini, segala debaran yang dilalui setiap tahun oleh para pelajar IPG tamat untuk tahun ini. Ingat nak biar je, but saudara Azizi, my classmate paksa and macam biasa, dia berjaya.

Pfffft!!!



Keputusan peperiksaan Muja menunjukkan sedikit peningkatan. Alhamdulilah, I have scored 3.83 for the second semester, but gred terkumpul adalah 3.74 sebab last semester, result agak menyedihkan. Despite all the pressure, the tension, keputusan peperiksaan akhir tahun 2013 agak memberangsangkan. Janganlah peningkatan buat Muja senang duduk. It is really not good for me. :(


Sedih jugak bila tak de satu pun subjek yang dapat A+ dan yang lagi sedih apabila seketul subjek Children's Literature dapat B. I thought Phonetics yang akan jadi teruk sebab banyak topik tak cover but most of the time, apa yang kita jangkakan tak berlaku. Muja really stressed on Children's Literature and yet, subjek itu jugalah yang paling sadis. --.--'

Tq Allah for this sustenance. Moga dengan keputusan ini menjadikan Muja hambaNya yang lebih baik. Tq to my parents and family for all the prayers and support. Tq to all my lecturers who have been working hard just to ensure my success. Tq to my classmates especially my roommate and Mimi yang sudi belajar bersama-sama di saat-saat akhir. Tq to all who hope for the best of me.

All of you are so much important for me! I love you all. I just cannot repay but may Allah repay you on my behalf. :D

Wassalaam.

11 comments:

  1. owh sila gembira dengan keputusan anda. boleh tingkatkan lagi untuk siri-siri akan datang. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya gembira,, tapi takut terlebih gembira,, hehe

      Delete
  2. Keputusan banyak A, petanda bakal menjadi guru apabila tamat pembelajaran di IPG PC. Tahniah dan semoga tamat dgn cemerlang.

    ReplyDelete
  3. tahniah. moga menjadi seorang guru yang berdedikasi suatu hari nanti..

    ReplyDelete
  4. TAHNIAH ...
    BW sambil FOLLOW Sini
    http://akifimtiyaz3.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. tahniah muja.muja ore kelate ko?pahni boleh doh panggil cikgu.hehe

    ReplyDelete