Mujadafewa Berkongsi Tip Blogging. Bacalah Weh. :P - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, December 15, 2013

Mujadafewa Berkongsi Tip Blogging. Bacalah Weh. :P


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM.

Muja pernah berkongsi beberapa ping sites yang Muja guna for my blog dari dulu sampai sekarang and I still think pinging entries is a very important thing for us bloggers to do. Ping entry boleh buatkan entry kita mudah diindex di carian Google katanya and it is proven honestly.

Kalau pun tak mendapat tempat pertama di bawah satu kata kunci, ping sites ni juga membolehkan kita bertukar-tukar membaca entry dengan blogger lain. Kiranya kita menumpang promosikan entry kita di situ secara percuma. Memang pentinglah ping entry ni pokoknya.

Apabila bloggers ni nak jalankan aktiviti promosi blog dengan cara blogwalking, ping sites adalah antara tempat terbaik untuk mereka jengah mencari blog-blog baru untuk ditinggalkan backlinks. Semakin kerap kita ping, semakin tinggi peluang blog kita disinggahi. Itu semua trafik hokey. 


Blogger A tengok entry Blogger B di ping site and Blogger B tengok entry Blogger A di ping site yang sama. So, being a blogger kita memang tak boleh malas untuk ping entry kita, setiap entry kita. Setiap kali siap satu entry, sila provide masa khas untuk tugas mengeping ok? :)

Jadi hari ni Muja nak introduce to all of you sebuah ping site yang sangat user friendly. Firstly sebab kita hanya perlu login menggunakan Facebook. Senang. Tak payah susah-susah isi username and password. Leceh.  I just love it kalau benda senang cenggini! :D

My dearest KongsiBlog.Com adalah ping site yang Muja maksudkan! *Clap clap clap. 

bila share, guna dua dua button Share dengan Advance Share. hockay? :D

Muja suka sangat dengan KongsiBlog.Com ni sebab senang nak guna. Gambar pun tak perlu main upload. Tinggal pilih je kita nak jadikan thumbnail tu yang mana satu. Dia juga ada fungsi Advance Share. Baca kat bawah ni kebaikan Advance Share feature dari KongsiBlog. Baik sungguh! :D


1. You will get more views from organic visitors.
2. Insert the banner and you will get promotion from our site.
3. Time promotion view on our sidebar and will stay for one month
4. We will choose top 10 referral using our cpanel tools
5. We will promote your articles on Facebook

Best tak? Jadi, korang kena cepat-cepat Sign In percuma di KongsiBlog.Com and jangan lupa letak banner kat blog korang so that lain kali, habis je tulis entry, korang klik banner and terus boleh ping. Senang. Untung-untung jadi referral, free je kena promote kat Facebook. 

Walaweh trafik mencurah insya ALLAH. :)

PS- sebelum sign up tu, mohon baca Basmalah dulu k. Chow. Wassalaam. ;)

9 comments:

  1. yeyey !! nak try lah !! thanks for the info !!

    ReplyDelete
  2. thank you very much for the reviewing :D moga Allah membalas segala perbuatan muja..

    ReplyDelete
  3. jarang ping blog... bolehlah try ping kat kongsiblog nih nanti...

    ReplyDelete
  4. Lama dh tak ping blog sejak tak buka laptop ni..

    ReplyDelete