Friday, February 28, 2014

Geniee SSP, Syarikat Pengiklanan Dari Jepun Untuk Semua Blogger.

Edit Posted by with 81 comments

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM.

Berita baik untuk semua blogger yang nak menjana pendapatan daripada blog. Walaupun ada yang menganggap blogging ini hanyalah sebuah hobi, rasanya tidak salah jika kita menggunakan platform blogging ini untuk menambah nilai pada aktiviti ini. Mendapat hasil daripada usaha kita menulis menjadikan hobi kita lebih dipandang tinggi dan bermakna.

Bloggers sepatutnya menghargai bakat menulis ini dengan menggunakannya untuk mendatangkan sesuatu kepada diri sendiri. Zaman sekarang, blogger tidak harus lagi menjadi mangsa kepada Cheapskate Advertisers, yang namanya seakan gah dan masyhur, pendapatan tinggi, tetapi pulangannya sangat ciput. Tak padan dengan usaha. Asyik nak kena pujuk saja. Mencik!

Jadi, hari ini Muja dengan sangat berbesar hati ingin memperkenalkan kepada semua blogger dengan syarikat pengiklanan baru yang sedang mencari publisher Asia iaitu Geniee SSP. Geniee SSP adalah sangat lain daripada syarikat pengiklanan yang kita pernah sertai selama ini tahu. Cara dorang bagi pendapatan kat kita pun sangat berlainan. 

Jangan samakan Geniee SSP dengan syarikat pengiklanan yang sekadar menumpang dan hanya bayar orang terpilih itu. Mencik!

Bagaimana Geniee SSP Berbeza Daripada Syarikat Pengiklanan Lain???

Geniee bekerja dengan banyak rakan kongsi di Jepun dan Asia Tenggara dan rangkaian ini akan bersaing untuk menempatkan iklan mereka pada ruang pengiklanan para publisher. 
Geniee SSP juga menggunakan Real Time Bidding (RTB) atau bidaan masa sebenar supaya pembida yang tertinggi mendapat ruang pengiklanan tersebut dan akan memaksimumkan pendapatan daripada ruang iklan tersebut.
Geniee SSP sekarang juga adalah rakan kongsi kepada Brandscreen, DSP yang berpengkalan di Singapura, yang meningkatkan lagi permintaan untuk trafik daripada Asia tempatan daripada para pengiklan. Geniee SSP juga bekerjasama dengan banyak lagi DSP dari Jepun, Taiwan dan Eropah untuk meningkatkan lagi pendapat para publisher ke tahap tertinggi.
Tambahan daripada kebolehan dengan RTB, Geniee SSP juga akan mengoptimumkan iklan dengan rangkaian yang meluas untuk mencapai kadar pengisian terbaik. 
Sebahagian daripada rakan kongsi Geniee SSP adalah Komli, Innity, MadAds Media dan OpenX. Selain itu, terdapat pemilihan iklan yang kita pilih dan rakan kongsi Geniee SSP hanya akan menyediakan iklan bergantung kepada pilihan para publisher. 
Bukan itu sahaja!!! Tiada bayaran dan kontrak dikenakan untuk menyertai Geniee SSP!!! Kita hanya perlu mengisi borang permohonan. Jadi, kita masih boleh guna syarikat pengiklanan lain di blog yang sama. :D

Caranya ialah, pegi ke link di bawah.

https://s.geniee.jp/ssp/v2/en/signup

Isi segala tempat kosong dan pada bahagian Notes (dalam kotak merah), isikan kod di bawah.

1495

Geniee SSP, Syarikat Pengiklanan Untuk Semua Blogger, syarikat pengiklanan dari Jepun

Klik Confirm dan siap. Tunggu kod iklan dihantar dan kita sudah menjadi sebahagian daripada komuniti Geniee SSP!!!! :D

Apabila permohonan diluluskan, kita sebagai Publisher, perlulah berusaha untuk menonjolkan blog kita di mata para Advertiser. Berusaha untuk meningkatkan paparan laman (Pageview), kekalkan trafik ke blog yang baik, SEO yang mantap, gunakan segala tips untuk tingkatkan page rank, dan semua kualiti blog yang baik harus ada. Barulah blog kita akan menjadi rebutan para Advertiser.

Usaha Tangga Kejayaan! Chaiyook!!! :D


Ps- Daripada dok tunggu Iklan Penimbal yang tak kunjung tiba daripada syarikat N, baiklah join Geniee SSP ni. Tak payah nak ada Geli Geli Rata Rati bagai. Tak filih kasyih. Ekekeke.

Selamat mencuba!!! Wassalaam :D

81 comments:

  1. dah join lama dah.

    menda ni memang bayar. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kalau macam tu,, tak sesia :)

      Delete
  2. ha ha ha Geli Geli Rata Rati dr N tu memang... wat sakit ati je, siki2 dia majuk.... thanks Muja. kemaih dah blog nih

    ReplyDelete
  3. thanks muja or sharing..tb da register da..tggu feedback dari dia lak

    ReplyDelete
  4. Pernah dapat 3 kali tawaran daripada mereka, tapi lepas rujuk beberapa rakan, ia agak kurang berbaloi. Tapi bagi nak dapatkan lebih banyak pltaform .. leh je join.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hh boleh la memilih,, kita ni hanya mampu menerima kalau ada yang sudi,, huhuu

      Delete
  5. Saya dah pernah dapat tawaran dari Geniee Jepun ni 3 kali, saya tolak sebb yang dah ada cukup baik dah. Lagipun, ada saranan beberapa rakan blogger yang buat perbandingan, Geniee agak murah bayarannya disebabkan bidding tu. Siapa murah, maka dapat, jadi tak berapa nak untung sangat.

    ReplyDelete
  6. siap adv lagi tu..hehe..maleh le banyak sangat ads kat blog..dah ada Adsense je dah cukup..gud luck Muja..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada adsense dah ok dah,, kita ni,, dalam mimpi jela nak beradsense,, sobss :'(

      Delete
  7. Satu perkongsian menarik untuk menjana kewangan

    ReplyDelete
  8. ittew pon cm nak majuk aih nga encik N.aishh...nk join ke tak nak nak join ke tak naakk

    ReplyDelete
  9. boleh cuba juga..kalau ok teruskan sahaja..

    ReplyDelete
  10. setia ngan Nuffnang je lahh setakat ni.. hihi. tk nak ambil dulu iklan lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setialah dengan yang layak dapat kesetiaan.. Hehe

      Delete
  11. Saya dah tak bergeli geli lagi sebab selalu tergelak tengok earning yang menggelikan hati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. Hanya tahu menumpang freely.. Fuiii.. Geram betul..

      Delete
  12. Ada dengar tp masih mengkaji lagi. :)

    ReplyDelete
  13. Thanks muja for sharing. Bagus gak ramai org lari dr N. Senang sikit nak bodek lebih. Wakakakaa

    ReplyDelete
  14. tak salah mencuba kan...good luck Muja :)

    ReplyDelete
  15. thanks sebab sharing...kalau tak direct link ke sini memang tak pernah tahu.

    ReplyDelete
  16. banyak betul iklan sekarang..so mana yang terbaik blogger akan pilih.thanks muja sharing

    ReplyDelete
  17. weee wiitt! tahniah la dah joinn. :)

    ReplyDelete
  18. genie nie nak cakap murah xmurah sangat..sebab ada kawan aku join nie sebulan dpt dalam 2-3k usd..nie bukan omong kosong..tp trafik kena tinggi la

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog cek tak berseo.. dapat sikit pun kira alhamdulillah dah.. huhuu

      Delete
    2. Meidasiber, traffic agak2 kena tinggi berapa banyak perday? nak try beginiee niee

      Delete
  19. Oh, baru tahu ada platform lain untuk menjana pendapatan, insha ALLAH , nak join ^^

    ReplyDelete
  20. boleh cuba ni... setakat ini belum ada lagi syarikat pengiklanan yang bayar lebih tinggi dari ini...

    ReplyDelete
  21. selamat mencuba dan mudahan berhasil, insyaAllah...

    ReplyDelete
  22. saya punye baru cuba-cuba sewa tapak iklan dulu.
    kalo dapat sambutan baru nak cuba iklan macam ni pulak.

    p/s : macam kenal je blogger kat sidebar kiri tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh dah nak tingglkn syrikt N tu.. tak berbaloi..

      Delete
  23. Cuba2 jgn x cuba.. kami sudah cuba dan pulangan memang memuaskan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pingje pn guna.. wah.. makin smngt lak saya.. hehee

      Delete
  24. trafik mau kena kencang macam angin ni muja..hehe

    ReplyDelete
  25. assalamualaikum,,

    salam ukhuwah dari bunda..

    ReplyDelete
  26. fat chance to new blogger i guess?

    ReplyDelete
  27. Weleh-weleh tambah ramai ni blog....

    ReplyDelete
  28. Nak kena cuba kalau macamni.

    ReplyDelete
  29. menarik nih.. tapi traffic pun suam2 kuku je.. kui2..

    ReplyDelete
  30. thanks sbb sharing muja..first time dengar nie..boleh cekedout nantu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa,, dah dgr ni jangan tak join pulak ye :D

      Delete
  31. Ok...ada kala rasa macam nak try gak..tapi takut tak lepas aje..haha

    ReplyDelete
  32. saya pernah pakai sejak tahun lepas, tp rasa x best masa tu, tp xtau lah kalau skrg dah improve

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog info lagi masyuk ni,, cer letak balik :D

      Delete
  33. Seriously ???? Ari isnin zara chek.. weekend ni xkeja. Kat uma xda lappy.. on9 pkai npon ni payahh sket.. huhu

    ReplyDelete
  34. Thanks Muja berkongsi.

    Ambe pun tengah takde iklan langsung kat blog. Free ads. Mungkin boleh acu cuba try test yg ni =)

    ReplyDelete
  35. Zumal nak join juga :)
    Thanks share peluang ini :)

    ReplyDelete
  36. Boleh juga cube , salah satu alternatif lain..

    ReplyDelete
  37. baru tahu nanti boleh cuba join nie.. mana tahu ada rezeki

    ReplyDelete
  38. muja yang ni okay ke?huhu - hazanis

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok je nis utk trafik tinggi.. tp muja tak letak dah sejk banner dia tak kluar wpn dah ltak kod hari tu.. heee

      Delete
  39. saya pun sudah mendaftar Geniee,
    thanks for sharing ^_^

    ReplyDelete