Cabaran Fizikal Dan Mental #SBB2014 #SBBYEOS2014 - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, February 09, 2014

Cabaran Fizikal Dan Mental #SBB2014 #SBBYEOS2014

Cabaran Fizikal Dan Mental #SBB2014 #SBBYEOS2014 | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Diam tak diam, sudah kurang sebulan lagi majlis gilang gemilang Sepetang Bersama Blogger Dan Yeos 2014. Jujur cakap, I am so very excited because this will be my first time attending an event full of bloggers. Can you feel it?

Poyo je tajuk entry ni kan but I can't stop thinking and imagining the day, the day where I will finally meet Ainaa Roseberry, Sheda Ucu, Mk Syahir (my boss), Nina Nieyna (dah jumpa hari tu), geng Dot Media yang havoc, semua yang Muja kenal di alam maya dan menginap di Regalia Studio Homestay sesama blogger termasuklah Hazanis yang Muja date di KBMall hari tu.

Everything seems magical gitu. Can you feel it? :D

Cabaran Pertama: Kelantan dengan Kuala Lumpur bukan dekat for a girl like me.
Agak mencabar jugak sebab you know, Muja kat Kelantan. Perempuan pulak tu and I rarely go somewhere very far without my family and friends. Heran jugak bila abah bagi Muja ke KL semata-mata untuk join SBB2014 ni tau.

Rasanya going to KL for SBBYEOS2014 will be my first time. Dulu masa dok kat UM, paling jauh keluar pun gi Pyramid sorang-sorang. Salu gi Mid Valley je. Dekat. Tak pelah. Sampai bila nak hidup di takuk lama. Ini juga satu perkembangan.

Cabaran Kedua: Berjumpa dengan mereka-mereka yang......
Dalam dunia maya ni, ada yang kita tersalah kata, tersilap bicara. Kalau bercakap face to face pun boleh salah faham, apatah lagi sekadar membaca di screen komputer. I am so much cuak to see people yang pernah ada krisis. Am I being too straight forward? Tak kisah lah.

How will I react as I am a really bad actress? Maybe I will keep moving to avoid things unnecessary. Hopefully, things get better for us. Mana tahu SBB2014 is 'the place' to sort things out. Amiin.

Cabaran Ketiga: Keyakinan diri yang ditahap kronik
Muja memang nampak macam berkeyakinan. Poyo ek? But, people say that. Actually orang yang extrovert ni dikatakan sangat rendah keyakinan dirinya. I can feel it myself and Muja rasa memang keyakinan diri rendah dalam diri ni.

Rasa serba serbi tak kena head to toe senang citer. Rasa tak lawa, tak baik, tak sopan, tak worth, tak layak. Dia buat havoc so that dia tak nampak awkward in crowd tapi dia end up worse. Tak yakin betul Muja nak jumpa mereka yang hebat di SBB2014. :(

sepetang bersama blogger 2014, sbb2014, sbbyeos2014
Budak Depan Sekali Tu Kurang Keyakinan Diri Sebab Tu Dia Bajet Havoc :'(
Apalah yang aku merepek hari ni. Kembali menulis entry sebegini setelah sekian lama mengawal jari jemari. Biasalah, inikan blog peribadi. Wassalaam.


16 comments:

  1. Mohon PM harga gigi .. Siyes buyer :D

    ReplyDelete
  2. hahaha.. havoc sngat ye.. cabaran kite bawak mak abah skali g kl hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuuu.. baguslah.. boleh jenjalan sesama.. :-)

      Delete
  3. muja, hope to see u march nanti eh. tapi, kita jauh lagi segan, pemalu dan shy-shy dari awak. Kita langsung xde keyakinan diri. Entah camne boleh gagahkan diri utk daftar pun tak tahu la. Maybe ni lah masanya i start utk move on. Kalau tak, kat situ jugak tanpa ada apa2 perubahan.
    Muja, nanti jumpa kita hug dan laga pipi okey... hehehehe,

    ReplyDelete
    Replies
    1. malu je nanti.. dah la sememeh.. hadoiii.. nanti hug ketat2 :-)

      Delete
  4. dapat rasakan betapa excited nya Muja... hope semuanya dipermudahkan.. jumpa di sana.. sana.. sanaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. reply komen kid leps baca balik entry ni.. huhuu

      Delete
  5. mmg nampk excited,tahniah muja,kalau bkan skrg,mgkn dah xde pluang cmni,terbaiklah

    ReplyDelete
  6. wah syoknyer die...takpe yang lepas biarkan lepas..dekat sbb nanti enjoy ok..tak dapat jumpe muja..

    ReplyDelete