Kenangan SBB2014: Majlis Sepetang Bersama Blogger 2014 - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, March 18, 2014

Kenangan SBB2014: Majlis Sepetang Bersama Blogger 2014

Kenangan SBB2014: Majlis Sepetang Bersama Blogger 2014 | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Selepas segala persiapan untuk SBB2014 dibuat, akhirnya sampailah masa yang dinanti-nanti iaitu Majlis Sepetang Bersama Blogger 2014, blogger event besar besaran pertama bagi aku.

Tq iluvtour for this awesome picture :D
Dalam 300 orang blogger dari Asia Tenggara menghadiri majlis gilang gemilang ini. Alhamdulillah aku berpeluang untuk bertemu muka yang berkongsi hobi yang sama. Tidak rasa kekok walaupun kali pertama bertentang mata. Yes, terima kasih Facebook yang menemukan kita. :D

Terharu pun ada bila teringat tahun lepas aku pernah kecewa tak leh hadir. Asyik dok tengok blogger lain update pasal SBB, upload gambar. Tup tup, aku dah kat Saloma Bistro, Kuala Lumpur. Dengan blogger retis semuanya pulak. Arghhh, tacim. :')

Selfie dengan pemilik monopod tercantik abad ini :D

Best wooo sebab lena tidur di Homestay Regalia. Plannya nak gi mandi kolam dalam pukul 7 pagi tu, tapi sebab best sangat tido, plan tinggal plan, janji tinggal janji. Sebagai wanita comel yang wangi, aku la yang mula bersiap. Kalau tak start, tak denye mereka ni nak start tau. Sape suruh homestay ni best sangat. Kah3

Memang monopod sangat berguna sekali untuk selfiers sekalian alam.

On the way ke Saloma Bistro, aku gerak dengan Hazanis dan Yuyu Atiqa. Dedeq, Paly, Hawa, Aien pergi sesama. Bila sampai ke Saloma Bistro dalam pukul 10 pagi, tengok ramai giler orang, terus cuak. Terfikirkan beg pakaian kami tu; Nak Letak Kat Mana??? 

So, bergeraklah kami ke KL Sentral pulak untuk sewa loker. Habis RM10. Pffft. Mungkin rezeki pemandu teksi dan penjaga loker tu. Husnudzon.


Sapa kata gegel je suka selfie????

Sampai kat KL Sentral, Yuyu nak beli kasut, tak jadi. Hazanis lak tetiba nak tukar baju. Nasib baik dah pro. Cepat je siap. Tapi dalam cepat tu pun, pukul 11 pagi baru sampai balik ke Saloma. Terlambatlah kami hari tu. Sedih sangat tak sempat jumpa Potia Casadelarossa. Sobss. :'(

Hazanis, Muja, Khairul.

Perjalanan majlis memang lancar. Alhamdulillah. Ada blogger menari atas pentas, habiskan air kotak yeos sampai kembung perut, pertandingan twitter, cabutan bertuah, perkongsian ilmu blogging, peluang perniagaan, dan banyak lagi. Agak sadis tak bertuah tapi aku happy jugak. 

Cantiknya Bro Framestone! :D

Tapi yang paling aku suka mestilah part makan daging kambing bakar!!!! Best woooooo!!! Manis giler daging dia. Bila la nak makan daging kambing lagi ni. Termengidam tiba-tiba. Mohon Sepetang Bersama Blogger seterusnya pun sponsor kambing bakar jugak. :'(

Buat yang tidak hadir, mohon jelez dan jelmakan diri anda di SBB2014 tahun depan dan tahun-tahun seterusnya. Kalau tahun ni pun dah gempak, tahun depan apatah lagi. Mohon blogger hensem pun join jugak. :3

Terima kasih aku ucapkan kepada Denaihati dan semua pihak yang sudah sudi menjadi sponsor bagi majlis untuk para blogger. Termasuklah yang berkhidmat secara langsung dan tidak langsung. Jasa anda sangat kami hargai. Tq so much! :D

Setelah sekian lama, siap jugak entry semasa majlis Sepetang Bersama Blogger 2014. Selepas SBB2014 ni macam mana pulak? Nantikan ye. :P

40 comments:

  1. semoga jumpa lagi muja. best lepak dengan anda semua. hehe

    ReplyDelete
  2. Dah balik rumah baru teringat kambing bakar, cendol dan selfie.... huwwwaaaa... tu la... teruja sangat... :D

    ReplyDelete
  3. Oooo patutlah Khairul asyik lari je bila nak borak-borak dengan diaa... jeng jeng jengg

    ReplyDelete
  4. comel comel je semua dlm gambar tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq,, tahun depn insya ALLAH kita berjodoh ye kak :D

      Delete
  5. tak sempat nak smbg2 dan selfie skli..sbsob..nnti next event klo jmpa smbg smpai lebam..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa,, sempat jeling-jeling je orang hensem depan kita tu,, hahaha

      Delete
  6. Mmg meriah...hrp thun dpn lg meriah dan ada tmbhn kmbg golek....hehe

    ReplyDelete
  7. Kan sudah cakap jangan duduk setempat. Ramai kawan boleh jumpa. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup,,, tq bro,, lagi suke dok meja dengan blogger yang tak kenal sangat kan :D

      Delete
  8. Wah wah abam Khairol asrol..hehe

    ReplyDelete
  9. ohhhh... ada kisahnya ke? macam2 yea... best laaaa tu homestay sampai nyenyak..

    ReplyDelete
  10. alahai. comel2 semua dalam gambar ni.

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. alaa,,, beliau tu adik je,, jelez sikit sikit sudah la ye :D

      Delete
  12. Ok...kawan ja..tak mau buat2 gosip...hahaha..seronok la kan leh kenal ramai blogger..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat,, mohon hadirkan diri untuk yang seterusnya k :D

      Delete
  13. Kak alin x merasa pun kmbing golek sb ddk jauh...malu nak bangun....hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa.. rugi tau.. dlm bnyk bnyk makann dging kmbing pling sedp tau.. hehe

      Delete
  14. Tahun depan datang lagi Muja yer :)

    ReplyDelete
  15. kemana menghilangnya dirikuuu. -__-

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada je lg tu di gmbar ada hazanis ngan aku.. gmbr brdua org dok gosip je.. grrrr

      Delete
  16. Serious gua jelous... SBB kali ni bukan rezki saya :(

    ReplyDelete
  17. Hai muja. Nak tegur tapi segan.

    ReplyDelete
  18. syoknya lahai dapat pergi event besar gini...
    next SBB kita gi together-gether nak...??
    wehihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh sgtla kak jaa.. lgi best g ngan cikgu cun. heee

      Delete