Kau Tak Tahu Betapa Susahnya - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, April 03, 2014

Kau Tak Tahu Betapa Susahnya

Kau Tak Tahu Betapa Susahnya | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Aku hairan dengan perangai manusia. Apabila kita dekat dengan dia, dia menjauh. Apabila kita menjauh, dia mendekat. Apabila kita selalu nak dia ada, dia menghilang. Apabila kita tak nak tengok walaupun hanya bayang dia, dia menjelma.

What do you want actually HUMAN???

Aku dah penat.

Orang boleh tengok aku gelak macam hantu raya. Post gambar kat Instagram mata celik leluas kasi nampak betapa aku gembira. Bibir senyum lebar sampai nampak gigi tersusun je. Yang kau tak tahu dalam hati aku ni pernah huru hara. Lelah aku susun balik segala benda. Kau tak tahu betapa susahnya aku kuatkan diri untuk terima yang aku tak mungkin dapat apa yang aku pinta.

Kau tak tahu betapa susahnya nak berubah hati. Kau ingat sesenang tu aku membawa diri. Tapi aku dah berjaya. Aku dah temui si dia. Sudah sudahlah tu kau mendera. Biar aku hidup bahagia. Dengan orang yang suka kalau aku gembira. Yang sedia terima aku apa adanya. Yang sanggup tunggu aku sampai aku sedia. Yang tak malu mengatakan pada dunia yang aku, dia yang punya.

Do make it easier for me. I am begging you. Vanish.

14 comments:

  1. I know exactly how you felt on that. When I needed the previous one so badly, the previous one never around. I have to create my own version of the previous one, pretending that the previous one was around all the time. And when there is a time that I am so sure that I chose the right one, the previous one would come around and be by my side.

    Sadis huh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. i am moving on. i accepted somebody after i put down that somebody bcoz of him. he wasted the chance given. now.. ill never hurt that somebody because of him again. never.

      Delete
    2. Yes, good for you. As my friend ever said, everything is up to us and it is our choice to be happy. After all, it is our heart that we are talking about.

      Delete
  2. Penuh maksud tersirat... Sastera kot entry kali nie.. Hehe. (Jgn marah Muja..) :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela,, orang yang terluka orang sastera terhebat,, huhuu

      Delete
  3. Kuatkan hati yer muja.... semoga ada jodoh muja dengan someone special di hati muja sekarang ni....

    ReplyDelete
  4. you meet a few wrong ones before you can appreciate the right one.
    those who hurt u dont deserve u.
    those who love u wont leave u..
    u deserve with somebody who makes u happy.
    from this moment, i'll stand by u.
    and i promise i wont let anybody hurt u anymore.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nick, one more word to add to those beautiful paragraph.

      and i promise i wont let myself or anybody hurt u anymore.

      :wink

      Delete
  5. macam dah boleh agak siapa "si dia" :D

    ReplyDelete