Sebenarnya, Saya NMI Dia dan Dia NN Saya. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, April 03, 2014

Sebenarnya, Saya NMI Dia dan Dia NN Saya.

Sebenarnya, Saya NMI Dia | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Ramai lak yang panggil aku NMI sekarang ni padahal dorang pun tak pasti betul ke tak akulah NMI yang dimasudkan oleh blogger katang NN ni. Teringat dulu bangga sangat ada mamat hensem katang tegur ittew kat Facebook. Adess. Malu tau :3

Sebenarnya, nak cerita banyak pun aku takut. Ni bukan entri SBB2014. Ni entri fefiling. Ramai suka condemn. Takut tak jadi macam kita semua harapkan. Kalau jadi alhamdulillah. Kalau tak jadi itu namanya tak berjodoh. Harap-harap jadilah and everything goes fine sampai ke syurga. Aku berserah sahaja. Entri ni lak sebagai penyimpan kenangan. Biar bersemadi je kat sini. Okay? Tolong jangan condemn please. :)

nmi, nn, nurmujahidah, nik nashram.
Katanya, nak ada satu benda yang sama. Cincin pilihan beliau. Are we engaged? -_-

Okaylah, Aku mengaku. Akulah NMI. Alamak nape aku rasa sangat kopoyoan ayat ni. Dem. Hahaha. Sebenarnya, sebelum NMI, dah banyak nama beliau bagi kat aku dalam entri-entri blog beliau. Sweet Stranger, N, Nur. Takut sangat nak panggil aku Muja. Takut kantoi. Boleh pulak aku tak perasan semua nama samaran dalam entri-entri beliau tu adalah aku. Yela, kalau terasa, aku jadi perempuan perasan la pulak sebab berapa ramai orang dengan nama Nur dalam dunia nih. Tanak ittew kena cop gitu. :'(

Ada satu entri beliau buat aku memang tak puas hati. Panas hati pun ada gak. Cer baca entri Ye, Saya Memang Serius! ni. Boleh lak beliau gi letak sotong kurita pepel kat muka ittew. Sampainya hatimu. Muka ni lagi lawa kot dari sotong tu. Beliau kata sebab sotong tu comel. Kena pakai spek dah my future husband ni. Nasib baik masa tulis pasal NMI tu dah berani mintak kebenaran nak letak gambar aku. Tak delah kurita menjadi mangsa sekali lagi. -_-

Just nak tepek hari-hari yang kami jumpa sepanjang cuti sekolah hari tu je. Kemain lagi. Habis School Based Experience, terus buat marathon jumpa beliau sebab masa sangat mencemburui kami. Hari Jumaat tu beliau dah kena balik berkhidmat sebagai guru bahasa Inggeris di Johor. Lambatnya cuti sekolah lagi. :'(

24 Mac 2014: First meeting @ dating. Nebes. Siyes.
Dalam menunggu Huda abis kelas tambahan, jumpa kat KFC. Sesedap rasa je dia buat aku tunggu sedangkan dia dah sampai dulu. Relax je dalam kereta. Test kesabaran aku katanya. Nasib baik aku penyabar. Aku cakap nak pakai baju sukan biru. Kejamkan first date pakai baju sukan IPG? Tup tup aku pakai kuning. Tacim gak beliau hari tu. Syory awak. Wakakaka :D

One thing about NN yang aku dapat tahu hari tu, beliau tak makan kulit ayam. Berminyak sangat katanya. Sekian. Dua ketul ayam goreng aku pulak tertinggal. Bukan rezeki Huda nampaknya. Plus, dia tak suka kita main handset time dok dengan dia. Lastly, kalau boleh jangan pakai spek. Sian ittew. Ittew rabun la awak. :'(

25 Mac 2014: Melantak kat Domino's Pizza dengan Huda sekali. Domino's, you ruined my first date! :'(
One thing about dating, even with a sister, jangan pilih Domino's Pizza. Kalau ngan kawan it is okay. You'll thank me for this. Sedih gila bila trainee yang bekerja. Dekat sejam beratur baru boleh order. Tunggu lagi. Pastu kena marah ngan pak cik barisan sebelah. Spageti NN pulak dalam bekas kedap udara. Tak letak dalam pinggan. Pelik gilak. Sedeyh our first date ruined. :'(

Kat sana, 'terserempak' dengan Hazanis dan Yuyu Atiqa. Seriously I miss them to the core. Nasib baik jumpa dan berselfie sepuas hati ngan dorang that day. Kalau tak, boleh kemurungan akibat depression. Kah3. Huda lak excited gilak bila jumpa si Hazanis. Cantik overdose katanya.Walau jarang sekali aku setuju dengan pendapat beliau, hari tu aku terpaksa setuju jugak. :D

26 Mac 2014: Breakfast kedai sepupuku Ma yang tersayang. Amir belakang kerusi bajet macho tak nak amik gambar.
Alang-alang cuti sekolah, beliau tak de buat apa, I want him to meet my family members. Not yet my parents tau. I want to see his determination and all I saw was great determination from him. Kami pergi breakfast di warung sepupu aku, Ma. Dah ada dua anak tau. Dia cakap ngan Ma pasal relationships ni macam tak de hari esok. Aku yang masih budak-budak ni lak yang malu. Adess. -_-

Ma suggested jumpa terus my parents that very day. Dia tanak. Malu pakai tshirt cenggitu katanya. Nak pakai proper sikit. Padahal that day la dia paling handsome di mata aku. Macam budak sekolah menengah. Sesuai la cikgu sekolah menengah pakai macam pelajar dia. Kalau budak sekolah dia tengok nih, boleh terjejas posisi aku. Awrrrrr.. :3 

27 Mac: Misi mencari baju raya yang akhirnya menjadi baju merisik. Kih3

The last day yang kami jumpa we went to KB dengan Amir to buy kain for our baju raya. But the most important part was, he met my parents. Fuuh. Beliau yang nak jumpa my parents, aku yang nebes. Dup dap dup dap. Dia lagi la. Dah la lambat gegara jem bila orang bercuti nak balik negeri memasing. Sampai tersasul panggil abah aku abah. Amboiii, tak menyabor benor. Sedih amat sebab dalam kegabraan, terlupa amik gambar dorang. Pffttt!

To my future, Nik Nashram, tq so much for existing in my life. Tq for your patience with my crazy attitude. Tq for waiting for me even after I put you down before. Tq for bearing with my bad behaviour. I do not know how the future will be but I really hope, I have you in it. Pray to Allah everyday so that we can make this relationship to become halal soon. :D

Ps- If we are not meant to be with somebody we love, reda k. Allah knows the best. :D

33 comments:

  1. hehe.. sweet.. Moga jodoh berpanjangan muja.. :)

    ReplyDelete
  2. TAHNIAH MUJAAAAAAAAAAA SEMOGA BERKEKALAN TILL JANNAH

    ReplyDelete
  3. TP[I KN YG KITE PASAN MUJA DATE WARNA TUDUNG PURPLE HIJAU PURPLE HIJAU HIHI

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa.. adess.. kebtulan kot.. tak de la date pn.. ada adik skali.. huuhuuu

      Delete
  4. congrats Muja. kawen jgn lupa ajak. hikhiks.

    ReplyDelete
  5. salam. aloo..sweetny mereka :)
    semoga berbahagia sampai ke akhir hayat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amiiin. adesss,, salu kita je yang wish cenggini,, malu lak rasa,, hehe

      Delete
  6. wahhh, entry bunga2 cinta ni. semoga dipermudahkan muja... :)

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. eleh,, dia ngan tunang dia tu lagi sweet obedose :D

      Delete
  8. tahniah muja. semoga berkekalan hingga ke syurga ya. saya doakan yang terbaik untuk awak. jauh lagi perjalanan saya nak ke tahap ni rasanya. tengok kestabilan diri dulu. :)

    ReplyDelete
  9. Tahniah muja. Semoga kekal ke anak cucu. Amin..

    ReplyDelete
  10. Syoknya ngedate.... jelesss titew hehihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha,, muja lagi jlez ngan kak jaa,,, boleh date hari2.. :P

      Delete
  11. kite pun tk sweet cam diek hikhik. taniah tau sbb dia dah pun jmp parents.

    ReplyDelete
  12. hahaha..bab tersasul tu memang tak boleh nak elakkan.
    suddenly ur dad appeared and my mind blanked..
    confused..either he shoud be addressed as abah or pakcik.

    biarkan apa orang nak kata..
    ade yang sibuk jaga tepi kain orang sampai kain sendiri koyak rabak pun tak sedar.
    biasa la..mulut orang.
    kite buat baik orang kata.

    thank u for coming into my life,
    giving me happiness and joy,
    thank u for loving me,
    thank u for making me laugh when i almost forgotten how to,
    again, thank u for allowing me to be with u,
    blessed to have u.
    insha allah, we will be together sooon :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. muja..reply lah komen abam NN ni.. sian dia pepanjang dia tulis :p

      Delete
    2. speechless,, tak tahu dah nak reply ape,, haha

      Delete
  13. kahwin cepat2, nanti dapat posting tempat sama! hehe
    pray for both of you, nick jgn kecewakan nmi ni tau! klu tak debuk sebijik atas kepala nanti. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya ALLAH,, tak lama lagi,, tak sabar nk gi majlis izma tau :D

      Delete
  14. so cute ar awak bedua,,semoga berkekalan,..

    ReplyDelete
  15. tudia sweet hangpa bedua nih :)

    ReplyDelete