Happy Teacher's Day Teacher Muja - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, May 19, 2014

Happy Teacher's Day Teacher Muja

happy teacher's day, teacher's day, nurmujahidah, wish
kengkonog e-card selamat hari guru stail wish hari raya. kah3
Happy Teacher's Day Teacher Muja | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Agak terlambat untuk aku wish Happy Teacher's Day ni tapi better late than never kan? Jadi, aku gagahkan juga mencoret something on this special day for teachers. Aku kan bakal cikgu jugak...

Firstly, aku nak gitau yang aku pernah dengar or baca yang semua yang pernah memberi kita ilmu adalah guru kita. Tidak kiralah orang tu keluarga kita di rumah, pak cik berkopiah tepi jalan, malah gelandangan yang ada di mana-mana. Asal je dorang membuat kita tahu sesuatu yang baru, mereka pernah jadi guru kita dan kita harus hormati dia.

Bagi aku, semua orang adalah guru aku so happy teacher's day to all. Tak kiralah sama ada sedar atau tidak sedar, korang yang pernah menampahkan ilmu di dalam minda dan otak aku ni, selamat hari guru. Moga korang tahu yang kita semua adalah guru untuk satu sama lain. Jadi semua orang boleh menyambut hari yang datang setahun sekali ni.

Sebagai budak baik, tak pernah lak aku kena tampar ngan cikgu macam budak nakal ni. Tapi kena tampar ngan kawan aku pernah kena. Deng sungguh. Berani betul. Kalau teringat tetiba je naik darah tapi tak pe. Benda dah lepas. Cikgu lak, cubit perut tu normallah. Sapa suruh tak hafal surah, sapa suruh tak siapkan kerja sekolah. Aku gak yang salah. Cikgu cubit cubit sayang je pun.

Tapi pedih la jugak. Ahaks! >.<

Lastly, special dedication goes to my beloved teachers la termasuk diriku sendiri
My beloved abah, cikgu bm dan sejarah
Teachers in SK Seri Ketereh, 9 months masa aku darjah 1
Teachers in SK Bukit Jawa, remaining darjah 1 sampai la habis darjah 6
Teacher in SMS Tengku Muhammad Faris Petra, form 1 sampai form 5
Lecturers in Pusat Asasi Sains Universiti Malaya, 2010-2011
Lecturers in IPG Kampus Kota Bharu
My beloved fiancee, ustaz, cikgu, sir
Trainee teachers
Students dreaming to be teachers

All of you lah senang. Mohon jangan sentap walaupun tidak dimention. :P

Tq so much for everything you have taught whether I still remember or not
Tq so much for not abandoning me when I had no idea what you were saying
Tq so much for bearing with my talkativeness and I know I really talk a lot

Tq so much for everything you have done for me. Hanya Allah yang mampu membalas. Kalau jumpa memana, mohon payung makan steamboat ye. Pelajarmu ini masih belajar. Ehek. :*

Babai. Wassalaam.

24 comments:

  1. happy teachers day, teacher muja! :)

    ReplyDelete
  2. Sume org guru kite. Kan? Jd sume orang layak dpat wish 'selamat hari guru' Cume yg guru kt sekolah tu ade gelaran cikgu sebab dia mengajar. Guru yg kebetulan tu ramai.

    Btw tak wish utk encik tunang ke? Hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. semua kita adalah guru satu sama lain.. awal awal dah wish.. haha

      Delete
  3. Happy teachers Day buat Muja walaupun dah terlambat sebenarnya wish ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe kak.. biar lmbt asal selamat katanya.. hehe

      Delete
  4. belum boleh jadi cikgu lagi.

    "lesen" belum dapat lagi. Hoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. so yg dh jd ckgu kna pyung mkn steamboat r.. hahaha

      Delete
    2. tak mampu payung steambot.

      kalau cendol. hari-hari pun tak apa. haha

      Delete
    3. dh bnyk fulus pn tak mampu katanya.. jadi btul baru tau.. grrrr

      Delete
  5. happy teacher's day, my love.
    im sure that you will be a good and loving teacher :)

    ReplyDelete
  6. selamat hari guru muja..:)
    bakal guru kan..hehehe..

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. happy teachers day jugak jaa.. leviyuuu. :-)

      Delete
  8. Jaa tag Muja untuk segmen The Liebster Awards tau, kat sini :

    http://www.jaakechik.com/2014/05/the-liebster-award-jawapan-untuk-cik-nor.html

    ReplyDelete
  9. Selamat hari guru cikgu muja

    ReplyDelete
  10. Selamat hari hari hari guru .. hari hari, hari guru ..

    ReplyDelete
  11. selamat hari guruu muja.. semoga sntiasa sukses .. lewat sgt dah zara wish tp still bulan may kan.. ada lagi aura hari guru sket2.. mehehe

    ReplyDelete