Jubah Abaya Cantik dan Murah- Leen Enterprise - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, May 27, 2014

Jubah Abaya Cantik dan Murah- Leen Enterprise

Jubah Abaya Cantik Dan Murah- Leen Enterprise | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Dalam kehidupan sekarang, aku lebih kepada nak sesuatu yang ringkas dan cepat tapi pada masa yang sama memenuhi etika hidup aku sebagai seorang Muslimah.

Sebabnya, sebagai seorang pelajar, aku nak kena kejar masa. Jadi, antara langkah yang aku ambil adalah memilih jubah abaya yang sesuai untuk dipakai dalam apa-apa acara sekali pun, dari majlis formal sehinggalah masa untuk aku berjumpa dengan tunang aku. Ehem. :3

Persoalannya, kat mana nak cari jubah abaya cantik yang menutup aurat tapi apa masa yang sama selesa dan elegan untuk dipakai? Sekarang, kau, aku dan semua yang dalam situasi macam aku tak perlu risau dah. Leen Enterprise kan ada?

Nak beli sini gak la masa jadi pengantin nanti. Shopping online kan senang. Trendy lagi. Kih3 :D

Mujadafewa Bergaya dengan Leen Plain Abaya


jubah abaya, abaya cantik, abaya murah, jubah abaya, leen enterprise, mujadafewa dengan abaya
Mujadafewa dengan Leen Plain Abaya LPA 03

Daripada pengalaman aku sendiri, jubah abaya Leen Enterprise adalah antara yang paling lejen sebab ni la pertama kali aku pakai abaya. Memang puas hati sangat. Sudahlah cantik, menarik dan buat aku tertarik. Lepas ni, nak beli baju je, beli abaya. Sekali sarung dah siap. Senangkan? :D

Patut pun roommate aku si Ain tu suka sangat pakai jubah. Selesa dan mudah katanya. Tak sampai seminit dah boleh gi kelas, meeting, dating. Haissyyy, mana boleh jadi biar dia je selesa, aku pun nak jugak. Cemburu di situ. Kih3

jubah abaya, abaya cantik, abaya murah, mujadafewa dengan abaya, leen enterprise
Acah-acah berpaling tengok belakang pulak. Aucchh :3

Bukan tu je, jubah abaya Leen Enterprise ni memang menutup aurat. Dengan potongan payung di bahagian bawah telah berjaya menutup dan cover semua yang perlu ditutup tanpa membuat aku berasa gemuk. Ye, aku selalu rasa gemuk dan abaya Leen dah mengubah aku. ^^

Korang pun mesti pernah rasa begitu kan? Mesti pernah ada that skeptical thinking yang mengatakan pakai baju menutup aurat mesti nampak gemuk. Sekarang tidak lagi dengan jubah abaya daripada Leen Enterprise ni. :D


jubah abaya, abaya cantik, abaya murah, abaya mampu milik, mujadafewa berjubah, nurmujahidah
Nampak tak betapa aku bahagia siap buat peace dengan abaya ni? :D

Leen Enterprise- Pembekal Jubah Abaya

jubah, abaya, jubah abaya, abaya cantik, abaya murah, jubah cantik, jubah murah, leen enterprise, pembekal abaya, abaya mampu milik
Leen Enterprise, pembekal abaya mampu milik
Leen Enterprise ni adalah sebuah kedai online yang menjual abaya mampu milik berlandaskan etika pemakaian Muslim. Tak de butik fizikal lagi setakat ni. Layanan mesra diberikan untuk setiap pelanggan. Macam mana aku tahu? Sebab aku dah alaminya sendiri. Lepas ni korang pulak hokay?

Camni ceritanya. Masa aku nak pilih abaya aku hari tu, aku memandai je pilih saiz M, padahal aku tak ukur pun. Aku kira agak-agak je. Aku kira berserah jelah sebab kemalasan mencari tali ukur aku tu. 

Cumanya, aku bagitahu yang tinggi aku 157cm. Kalau ikutkan, kalau pun salah saiz abaya aku tu, dah jadi salah aku sendiri sebab malas nak ukur, tapi pihak Leen Enterprise lak suggest untuk tambahkan 2 inci labuh abaya aku tu sebab saiz M adalah untuk ketinggian 150cm. Caringkan? :D

Alhamdulillah, memang sesuai sangat dengan aku bila aku pakai. Aku memang jenis suka baju yang jejak tanah. Tak suka yang sampai buku lali je. Rasa pelik. Tak dapat nak bayangkan kalau dapat owner yang tak mengambil berat. Tak masal abaya aku senteng. Nasib baik ada Leen. Tacim tau :')

 Kain Yang Tak Panas Dan Jahitan Yang Kemas



jubah, abaya, jubah abaya, abaya cantik, abaya murah, leen enterprise, abaya mampu milik, abaya menutup aurat
Jahitan abaya Leen Enterprise yang sangat kemas

Material yang digunakan untuk abaya di Leen Enterprise juga jenis yang tak melekat di badan. Tak de la rasa tak selesa macam sesetengah kain tu. Kain dia juga tak panas sebab senang je angin nak ceroboh masuk. Good air ventilation katanya. Hehehe

Material abaya Leen ni sangat senang digosok. Sekali gosok je dah hilang kedut, tapi kalau nak lagi afdhal ulanglah 3 kali. Eh, aku tak tipu tau. Aku tahu la sebab aku dah pakai, confirmlah aku dah ada pengalaman menggosoknya. 

Di bahagian leher abaya pun dikelim dengan cukup rapi. Cer korang perhati kedut di pergelangan tangan tu, kemas je kan? Tak bergerak pun bila aku bergerak. Cover aurat dengan baik. Tak macam baju yang aku beli dulu. Menggeleber macam tak de kedut. Pffftt.

Pilihan Rekaan dan Warna Jubah Abaya Yang Menarik dan Pelbagai


jubah abaya, abaya cantik, abaya murah, leen enterprise, pilihan warna abaya
Pilihan Warna Jubah Abaya Leen Enterprise

Yang aku lagi suka dengan abaya di Leen Enterprise adalah setiap aspek diberi perhatian penting. Antaranya adalah pilihan warna yang disediakan. Memang sangat menarik dan menepati citarasa aku. Warna yang dipilih bukan sebarangan hentam keromo tau.

Daripada pemerhatian aku, warna abaya Leen memang dipilih dengan rapi supaya menepati etika pemakaian Islam. Pilihan warna yang disediakan lebih kepada yang sederhana dan tidak terlalu menonjol tetapi masih cantik dan elegan. Ada juga pilihan warna yang digugurkan tau.

Macam yang aku pakai tu, abaya plain warna Emerald Green. Tunang aku suka sangat ngan warna ni, aku pun suka. Aku ikut je. Rekaannya juga pelbagai. Korang nak yang macam mana? Tinggal request je.

jubah abaya, abaya cantik, abaya murah, abaya mampu milik, leen enterprise, pembekal abaya
Leen Plain Abaya
Bagi yang tak suka cekik dan kedut di tangan, boleh mintak abaya yang jenis tangan terbuka. Tak dela panas kan. Fuuuuhhh, angin bertiup. Lega je. Kih3

leen lace abaya, abaya cantik, abaya murah, leen enterprise, abaya mampu milik, abaya menutup aurat
Leen Lace Abaya

Yang suka lace, boleh pilih Leen Lace Abaya. Kerawang yang dorang guna memang cantik sangat. Makin nampak elegan dan bergaya. I loike sangat tau. :D

abaya cantik, abaya murah, jubah abaya, leen enterprise, nurmujahidah, abaya menutup aurat, abaya mampu milik
Leen Crystal Abaya
Kalau yang suka kristal, boleh pilih Leen Crystal Abaya. Kelip-kelip gitu. Boleh gitau dengan Leen Enterprise. Jangan risau. Dorang takkan penat melayan. Huhuu 

ukuran saiz abaya Leen Enterprise, leen enterprise, abaya murah, abaya cantik, abaya mampu milik
Ukuran saiz abaya Leen Enterprise
Mohon jangan jadi malas macam aku. Sebelum pilih saiz abaya, ukur dulu. Masa ni la nak apply ukur baju di badan sendiri. Tak semua orang bernasib baik macam aku tau. Tak ukur pun, baju tu cantik je, kena je ngan aku. Hahahaha

Testimoni Pembeli Jubah Leen Enterprise

Jadi ceritanya, korang masih tak percaya la ngan aku? Aku nampak je camni tau, jujur ni. Okay, korang baca lak komen peminat abaya Leen Enterprise kat bawah ni. Dorang pun setuju dengan aku tau. Tak tipuuuu. :D

testimoni abaya leen, jubah abaya, abaya cantik, abaya murah, leen enterprise, jubah cantik, jubah murah, abaya mampu milik

testimoni leen enterprise, abaya leen, abaya cantik, abaya murah, abaya mampu milik


testimoni abaya leen enterprise, abaya cantik, abaya murah, abaya menutup aurat, abaya menutup aurat

Pendaftaran Agen Dropship Leen Enterprise

agen dropship abaya leen enterprise
Jangan lepaskan peluang ini!!!

Dengan Leen Enterprise, korang bukan sahaja boleh dapatkan jubah abaya terbaik, malah korang juga boleh menjana pendapatan secara atas talian atau online dengan mendaftar sebagai agen dropship Leen Enterprise. Tiada bayaran dikenakan untuk setiap pendaftaran tau. :D 

Kerja korang senang je, promote dan dapatkan pelanggan. Penyimpanan stok dan penghantaran, Leen Enterprise yang uruskan. Korang tinggal bagi details tempahan abaya je. Tak senang lagi ke camtu? Tak lama lagi nak kahwin, kena ada duit lebih sikit. :D

Hubungi Kami Untuk Tempahan

Whatsapp/Wechat Muja di 01126947035 (No sms)

Jangan lengah lagi. Dapatkan abaya Leen Enterprise yang sangat cantik dan dipercayai. Rugi tak beli awal tau. Nanti orang lain dah lama bergaya dengan abaya cantik, korang baru nak start. Rugi rugi. Jangan lupa join agen dropship. Boleh buat duit lebih. Ingat, tarif elektrik dah naik. :P

Wassalaam. :D

21 comments:

  1. hihi ko pilih emerald green cun sihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan,,, aku suka giler kot abaya leen ni. rasanya nak beli sinilah for my engagement day,,, hehehe

      Delete
  2. Cantiknyee jubah. Tp dah banyak sgt koleksi jubah kat almari. Huhu. Ana selalu beli kirim kt org jordan sane. Sane jubah murah sikit, kain sane sejuk. Huhu. Kt msia susah nak jumpe jubah best3. Ni da alang2 kak muja promote, nnti nak try la usha2 mne berkenan di hati. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. muja lak baru first time beli jenis kembang payung ni. dlu beli jubah kat first lady je.. skrg nak beli kat leen jela.. hehe

      Delete
  3. Sekarang nie berjubah nampak bergaya dan jadi trend kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. sebab senang dan mengikut syariat.. hee

      Delete
  4. assalamualaikum... baguslahh awak pilih ikut syariat
    kalau nak cari baju untuk kuliah ke atau dinner ke
    jemput dtg blog sy k :)
    cuci cuci mata :)

    ReplyDelete
  5. Menarik, dia takde buat jubah untuk lelaki sekali ke? ^^

    ReplyDelete
  6. camna nak order
    sempat x pakai raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari ni hari last pos laju before raya. mmg x sempat dah.

      Delete
  7. Akak , nak minta pendapat akak selaku pembeli Abaya from Leen Enterprise boleh? Eheh . Tinggi saya 156 cm . Akak rasa , saya sesuai saiz apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya saiz M to tambah labuh 1 inci. Sbb tinggi muja 157cm. Muja pilih M tp labuh tmbh 2 inci.

      Delete
  8. Bole pm abaya yg hrga rm49 tu?? Pm detail yer kat email ni halimaharman@gmail.com

    ReplyDelete
  9. Bole pm detail untuk jubah 49. Htr kt email ni fatinhafiza@ ymail.com klu blh attch gmbr skali: )

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh lawat fanpage yg sy dah letak dalam entri ye. sy bukan pemilik leen enterprise. tq

      Delete
  10. kalau oder..brp hari yer?
    untuk budak umur 9 thn n 12thn ade tak?

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum,,saya nak tanya mengenai jubah warna BIRU MUDA

    ReplyDelete
  12. On the off chance that you have an old abaya that you don't wear yet fits you like nothing else, deliver it to the abaya store with the store's consent.Hidden Pearls Islamic Gifts

    ReplyDelete