Nurmujahidah, Blogger Pilihan Utusan Malaysia - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, May 10, 2014

Nurmujahidah, Blogger Pilihan Utusan Malaysia

Nurmujahidah, Blogger Pilihan Utusan Malaysia | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Hari ini, 10 Mei 2014, blog Nurmujahidah telah terpilih untuk mengisi ruangan Blogger Pilihan dalam surat khabar Utusan Malaysia, muka surat 9.

Siapa sangka blog biasa-biasa aja ni pun boleh dah boleh buat kita masuk paper sekarang. Dengan tajuk Nurmujahidah Berjiwa Pendidik lak tuh. Kih3. Tulaa, aku suruh buat blog tak nak. Kih3

Rasa gembira sangat sebab selalu berangan nak masuk paper bila tengok ramai blogger lain yang terdahulu masuk ruangan ni. Antaranya Tya SalmidAinaa RoseberryFarid Laham.

Ramai lagi sebenarnya. Aku ni kira dah tergolong dalam kategori lambat dah. Tak retis sangat kita nih. Peluang kali ni memang satu anugerah besar dah bagi aku.

Sape tak bangga gambar kita besar gedabak dalam paper pemes weh??? :D

blogger pilihan, utusan malaysia, blogger pilihan utusan malaysia, Nurmujahidah di media, mujadafewa di media
Gambar atas kekok.
Gambar tengah nampak sangat berlakon.
Eh, macam tak senonoh je gambar kiri tu
Gambar kanan. Eh, ayunya Muja. Awwwmmm.-_-
Peluang masuk surat khabar ni aku anggap satu hadiah yang sangat berharga sepanjang aku berblogging. Kalau pun orang lain cakap benda ni biasa-biasa aja, aku anggap benda ni luar biasa sebab bukan hari-hari ramai orang boleh baca tentang kita. Orang lain dah siap masuk tivi bagailah Mujaaaa. Tak pela. Rezeki datang lambat sikit tapi aku rasa happy sangat. 

Blogging bermula sebagai tempat menyimpan segala memori, berkembang menjadi sumber informasi untuk yang ingin tahu kehidupan seorang perempuan yang sukakan kecantikan dan pelajar IPG yang hidupnya penuh aktiviti, dan seterusnya menjadi tempat aku menjana pendapatan. Sikit-sikit pun jadilah daripada tak de. Seronok tau dapat rasa duit daripada usaha sendiri. :D

blogger pilihan, utusan malaysia, blogger pilihan utusan malaysia, Nurmujahidah di media, mujadafewa di media
Disnap oleh LiylizYusof.
Sape kutuk gambar aku gemuk, aku cili buat spageti. Berani???

Terima kasih yang tidak terhingga buat saudari Athirah Carelink, adik blogger comel yang dah sudi mencadangkan blog Nurmujahidah ini untuk dimuatkan di ruangan Blogger Pilihan Utusan Malaysia Mei 2014 ni. 

Mula-mula Tya bagitahu, nervous juga nak terima sebab rasa macam tak layak, tapi kalau nak tunggu bersedia, sampai bila kita akan rasa tak bersedia. 

Ambil je apa-apa peluang yang ada untuk kita lebih maju. Jangan jadikan pandangan orang lain yang tidak pernah berjasa dalam hidup kita menjadi penghalang untuk kita terus maju dalam bidang yang kita suka. 

Insya Allah ada kesan yang baik dan positif daripadanya. Terharu sangat bila ada yang sanggup beli Utusan yang dah lama tak dibaca sebab aku. Hehehe. Amiin.

Ps- Terima kasih kepada semua yang menyokong blogging carrier aku nih terutamanya my parents, my fiancee, friends, blogger frens, readers and all. 

Tq soo much! Umi aku siap nak gi laminate, gantung dalam klinik beliau. Kah3. 
Love you all muahhh!! Wassalaam. :D



42 comments:

  1. Alhamdulillah mujaaa.. tahniahhh,.. merasa juga muja masuk paper.. wahhhh :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe,, tu la,, akhirnya,, merasa jugak,, kih3

      Delete
  2. Manisnya senyuman Muja lebih2 lagi ada tahi lalat di tepi bibir tu.
    Tahun ni sambut hari guru tak? Selamat Hari Guru ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ololoooo,, tq ye,, walaupun belum cikgu,, nak smbut gak hari guru,, hehe

      Delete
  3. Taniah! pergh dah terasa macam berkawan dengan orang yang popular hehehe

    ReplyDelete
  4. Tahniah yer muja.. makin pemes la dia... hihi.. jaa tumpang hepy untuk muja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq jaa.. muja lg hepi ada kwn mcm jaa :-)

      Delete
  5. Compius gua..ni da tunang ka belom?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tunang secara syarak.. majlis belum.. boleh ke gitu.. huhuu

      Delete
  6. tahniah laling..semoga terus maju

    ReplyDelete
  7. congratsss muja.... terbaik ni...

    ReplyDelete
  8. wahh terbaikk ahh :D cun lagi tuu :D

    ReplyDelete
  9. tahniah muja. klo ada dlm utusan online kan bez. dpt baca jugak. kat sini sukar nak cari naskah surat khabar. apa pun, muja nampak sweet dlm paper tu.

    ReplyDelete
  10. bangga dengan kak muja...
    tahniah! :)

    ReplyDelete
  11. Fuiyoo dah jadi retis...pasni jadi pelakon plak hahahah

    ReplyDelete
  12. Wahh~ bestnye kak Muja syumel masuk paper. Tahniah2!

    ReplyDelete
  13. tahniah ye. kebetulan beli utusan hari ni..bestnyaa muka masuk paper.. pengalaman yg luar biasa tu.. kita ni segan laa,, malu nak masuk paper.. hahaha

    ReplyDelete
  14. wahhh..femes tuu..
    tahniah muja..:)

    ReplyDelete
  15. Tahniah Muja, moga terus sukses dalam dunia blog ini :)

    ReplyDelete
  16. tahniah muja .. retis haa sekarang ~~ :)

    ReplyDelete
  17. Hari tu nampak Cik Lily putih kat metro...now muja plak..tahniah dik....

    ReplyDelete
  18. peewit peewit peewit...
    mmg patut laminate n gantung kt umah.

    ReplyDelete
  19. Tahniah :-) macam seronok pulak kalau dapat masuk paper. Blog saya masih sangat baru :-P

    ReplyDelete
  20. Tahniah muja cantik! Semoga terus jadi pembakar semangat untuk terus berblogging! ☺

    ReplyDelete
  21. Wah.. Makin retis dah jadinya. Moga terus maju jaya dgn berblogging secara santainya sambil buat duit dgn blog. Tahniah..

    ReplyDelete
  22. ceewahhh muka cover ..hehehe...tahniah Muja

    ReplyDelete
  23. wah, bestnya, so jeles...hehehe, cantik betul....

    ReplyDelete