Majlis Berbuka Puasa Kelas 2014 Di Serunai Restaurant - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, August 13, 2014

Majlis Berbuka Puasa Kelas 2014 Di Serunai Restaurant

Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Amat perlahan sekali perkembangan blogging aku. Ramadan dah lepas, Syawal dah nak habeh, namun tiada yang lambatnya bagi aku untuk hapdet pasal gi iftar kelas hari tu. Ko apasal jeling kat aku tu? Tak pueh hati cakap. Meh aku bawak ko sama nak? :P

Jeles betul aku tengok kawan blogger berbuka sama-sama sedang aku jauh benar untuk join sekaki. Arghh! Pedih. Untuk mengatasi rasa cemburu yang membara ini, aku pun dengan berkecil hatinya nak menhapdet pasal iftar kelas di Serunai Restaurat, Pengkalan Chepa.

Dekat je ngan IPGKKB. Sebaris dengan bangunan Pizza Hut. Bangunan depan sekali kalau lalu jalan ke airport. Senang nak hangkut semua orang. Nasib baiklah ramai dalam kalangan kami ni bawak kete. Senang nak angkut semua ahli kelas. Kih3

Majlis Berbuka Puasa Kelas 2014 Di Serunai Restaurant, restoran di pengkalan chepa, serunai restaurant
Ni je muka depan Serunai Restaurant yang boleh tepek. Ok le kan?

Serunai Restaurant (bahasa penjajah lak dah restoran nih) sebenarnya salah sorang lecturer kat IPGKKB ni yang punya so kitorang yang pelajar ni (walaupun beliau tak ajar kitorang pun) pergilah dengan penuh semangatnya berbuka kat sini. Tak menyesal. 

Kata Jiji yang selalu jadi the decider untuk pilih tempat untuk kitorang gather, Serunai Restaurant ni yang paling murah dalam rasanya 3 buah restoran yang dia consider. Murah tu yang penting tau. Heyyy.. We ols kan students lagi..


Majlis Berbuka Puasa Kelas 2014 Di Serunai Restaurant, serunai restaurant, restoran di pengkalan chepa

Makanan sampai pun cepat. Sedap lak tuh. Memang tak menyesal. Tak delah macam siput baby habis minyak macam masa aku berbuka dekat KB dengan my beloved Hazanis and the geng hari tu. 8.30 malam dah jamnya, tapi lauk last tak sampai lagi. Memang sadis sangat kat sana. 

Malas la aku nak mention kat sini tapi kalau bebudak KB yang dok Jalan Dusun Muda tu memang kenallah. Insya Allah kalau dia jenis mengambil berat tentang jiran tetangga. 

Eh? -_-


Peristiwa paling aku tak boleh lupa masa pergi berbuka puasa dekat Serunai Restaurant ni mestilah kenervosan kitorang bila elektrik tetiba tak de masa nak berbuka. Dia main cikucakcikucik lak ngan tittew. Beberapa kali juga kitorang bergelap. Ye, bukan salah pemilik kedai. 

Hey TNB, dah kenapa dengan lampu kami nih???

Nasib baiklah dia tak buat hal lama sangat. Kalau tak, mahu tercekik tulang siakap dalam kerongkong mak ni makan dalam gelap. Aku ni bukan boleh kira. Gelap tak gelap, gelojoh tetap gelojoh. Macam manalah pemuda sopan santun ni boleh tersudi nak tertunang dan bakal terkahwin ngan aku. Hati silverstone ke bang?? Luviyaaaa

Bila tengok gambar sambil tulis entri ni pun boleh lagi aku rasa the rasa di lidah ni.
Nak try? Mohon try. Hee
Siyes makanan dia sedap. Nasi boleh tambah cenggitu je, air pun sama. Perghhhh. Memang puas hatilah senang citer. So aku dengan bangganya bagi 4 daripada 5 bintang. Tak cukup ek? Hokeyyhh, tambah lagi setengah. -_-

Majlis Berbuka Puasa Kelas 2014 Di Serunai Restaurant, Nurmujahidah, berbuka puasa, iftar berjemaah, restoran di pengkalan chepa, serunai restaurant
Ehem.. Buvana pun dah belajar cara-cara berbuka puasa ngan kami.
Belajar puasa je belum. Mana tahu one day kan. Amiin. :')
Antara sebab iftar kali ni bermakna juga sebab ni la antara kali pertama aku gi belit half moon shawl kat kepala aku nih. Asalnya beli nak buat deting, tetiba inche tunang decide warna baju lain lak. Ceyhhh. Saja la tu kasi rosak aku punya program. Tak jadi pakai. So aku pakaila masa iftar ni. Alamak, tetiba teringat tak tulis lagi entri gi makan bufet colek ri tu. Len entri ek. Heee

Majlis Berbuka Puasa Kelas 2014 Di Serunai Restaurant, Nurmujahidah, berbuka puasa, iftar, restoran di kelantan, restoran sedap di pengkalan chepa
Amboooiii kak yong! Meghahnya bibiakkkkkk. :P
So, macam mana? Lawa dan layak ke hendaknya aku dengan half moon shawl ni? Ke aku patut biarkan ia menjadi pengalaman pertama dan terakhir je terus????

Wassalaam.



10 comments:

  1. Replies
    1. baru perasan tak de gmbr dorg.. ada je laki.. hehehe

      Delete
  2. Lambat up entri mengenai berbuka puasa. :-)

    ReplyDelete
  3. Kasi selfie satu kali. Hmm..shawl ni oke je ngan kak Muja. Eh..entahlah. Tak pandai menilai. Cer tanye incik tunang hakak muja. Beliau lebih arif kot.

    Kesa ape kan. Hupdate je entri iftar. Ana tak kisah. Kih3

    ReplyDelete