Lirik Lagu Seribu Tahun oleh Imran Ajmain - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, September 14, 2014

Lirik Lagu Seribu Tahun oleh Imran Ajmain

Lirik Lagu Seribu Tahun oleh Imran Ajmain | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Mood jiwang menyerang sejak cuti. Mungkin sebab aku terlebih masa berhalusinasi. Hasutan syaitan mula menembusi. Sebenarnya tak de pape pun. Takpe. Aku husnudzon.

Lamanya tak update my favourite songs. Actually, aku nak update cerita basi pergi perkhemahan unit beruniform, tetiba adik aku si Huda ternyanyi lagi Seribu Tahun nyanyian si Imran Ajmain. Lagu feveret aku zaman muda-muda, time bujang dulu jugak. So, aku tulis entri based on lagu ni jela dak.

Lirik Lagu Seribu Tahun nyanyian Imran Ajmain

lirik lagu seribu tahun oleh imran ajmain, lirik lagu, seribu tahun, imran ajmain
Sebulan? Dua bulan? 98.56 tahun? So what? I still love you. :)
Relaku menunggumu 
Seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup
Aku kan selama ini
Biar berputar utara selatan
Ku tak putus harapan
Sedia setia

Relaku mengejarmu 
Seribu batu jauh lagi
Tapi benarkah kakiku 
Kan tahan sepanjang jalan ini
Biar membisu burung bersiulan
Tenanglah gelombang lautan
Kumasih setia

Adakah engkau pasti ini cinta
Adakah pasti ini kan selama-lamanya
Relaku menunggumu 
Seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup
Ku kan selama ini
Biar berputar utara selatan
Ku tak putus harapan
Sedia setia
Jalan putus harapan..
Sedia setia
------

Ingat tak drama yang guna lagu Seribu Tahun ini dulu? Betapa setianya dia. Menunggu wanita yang tidak mencintainya. Kenapa perlu setia ngan orang macam tu? Cintakan tak boleh dipaksa. Aku pun heran. Bagi aku, setialah pada yang layak sahaja. Macam aku. Setia pada tunangku.

Aku ada ex yang memang tak layak mendapat setiaku. Dia curang. So, we broke up. Tak de maknanya nak kata, 'Aku akan tetap setia. Aku tunggu kau kembali kepadaku.' It is lame people. Idoklah aku tutup hati untuk orang lain atas nama setia, so get a life!!! :D

To girls, only girls, applied to girls only,
Love a guy who loves you. He'll make you happy, the way the guy you love won't be able to do. Get it? Jangan risau. Lama-lama korang akan jatuh cinta juga dengan dia yang cintakan korang. Believe me because it works. Hehehe.

Ps- however miserable it is  between us, whatever chaos happening in my heart, insyaAllah, i'll never let go unless you ask for it. i love you no matter what because i know, nobody will ever love me the way you do.

saya sayang abang. insya Allah, i will do as much as you want me to one day. Please, bear with me all the way. :)

Wassalaam.

5 comments: