Glamoskin - Produk Dari Korea Oleh Legacy Secret - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, November 30, 2014

Glamoskin - Produk Dari Korea Oleh Legacy Secret

glamoskin, produk legacy secret, produk kecantikan korea

Glamoskin - Produk Dari Korea Oleh Legacy Secret | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Pon! Pon! Korang tahu tak yang Legacy Secret baru launch produk baru dorang yang dibuat di Korea 30 Oktober lepas??? Dari Korea hockay.. Jangan main-main.

Bunyi produk dari Korea terus aku dup dap dup dap nak cuba. Siyes! Nak jugak jadi putih gebu macam Park Shin Hye dalam drama The Inheritors tu. *imagining. Kih3 :3

Kenapa Glamoskin Lagi Istimewa Daripada Produk Lain???


glamoskin, produk legacy secret, produk dari korea, produk kecantikan korea

Glamoskin ni jauh lagi istimewa daripada produk lain tau! Jangan sesekali samakan Glamoskin Glamoskin dengan produk kat luar tu. Kajian mendapati kesan Glamoskin lebih cepat berbanding produk lain. Kenapa?? Bagaimana??

Rupa-rupanya, Glamoskin berbeza sebab ia diperbuat daripada Collagen Gel dengan penggunaan teknologi terkini dalam bidang kosmetik. Tekstur gel mampu menyerap 70 peratus lebih cepat dan berkesan berbanding tekstur krim. Tu yang cepat serap sangat tu. Hebat!! :D

Bermula dengan penemuan formula terbaru, Niacimade PC di negara-negara maju seperti Korea dan Jepun. Formula hebat ini telah diaplikasikan dalam penghasilan Glamoskin dan ditambah pula dengan penggunaan collagen gel.

Jadi, Glamoskin dinobatkan sebagai produk pertama di Asia menggabungkan kedua-dua formula itu dan Glamoskin Collagen Gel adalah produk pertama menjadi alternatif penggunaan krim!

Perghhh! Sejarah kehebatan Glamoskin sangat! Antara kelebihan produk GlamoSkin yang lain pulak:

1. penggunaan bahan semulajadi dari ektrak tumbuhan
2. dihasilkan daripada paduan teknologi Nano dengan bahan aktif Niacimade PC dari Korea
3. bebas Merkuri dan Hydroquinone
4. memastikan perbezaan ketara setelah 30 hari penggunaan

Status Halal Dan Keselamatan Glamoskin


glamoskin, produk kecantikan korea, produk legacy secret, produk kecantikan berkesan

Sebagai seorang Muslim, kita memang tak boleh pandang remeh isu status halal produk sebelum kita guna. Sebagai seorang manusia pulak, keselamatan tu yang pertama. Dengan Glamoskin, korang tak perlu risau. Kedua-duanya telah dijamin. Glamoskin halal dan selamat. Yakinlah! :D

Glamoskin dihasilkan daripada bahan semulajadi iaitu ekstrak tumbuhan. Jadi, Glamoskin memang halal dan selamat digunakan untuk semua jenis kulit. Glamoskin juga telah didaftarkan dibawah Kementerian Kesihatan Malaysia dengan No Not : NOT140703528K .

Boleh periksa dulu untuk lebih kepastian. Ok? ^^

Glamoskin Cleanser dan Glamoskin Collagen Gel


Glamoskin terdiri daripada 2 produk, Glamoskin Cleanser dan Glamoskin Collagen Gel. Kedua-dua produk ini saling bergantung dalam menghasilkan yang terbaik untuk kulit kita. Gabungan dorang nilah yang melancarkan kitaran pemulihan kulit muka dengan sempurna.

Glamoskin clenser menggunakan teknologi terbaru dalam pembuatannya. Ia berfungsi sebagai pencuci, pewangi dan penstabil, yang juga membantu proses penyerapan Glamoskin Collagen Gell pada kulit dan mempercepat proses pemulihan.

Cara Penggunaan Glamoskin Cleanser dan Glamoskin Collagen Gel


1. Bersihkan wajah dengan Glamoskin Cleaser dengan sempurna.
2. Sapu Glamoskin Collagen Gel dengan hujung jari pada wajah dengan lembut.
3. Pastikan butiran gel meresap masuk ke dalam kulit dengan sempurna.
4. Amalkan setiap pagi sebelum menggunakan makeup dan malam sebelum tidur.
5. Glamoskin Collagen Gel boleh digunakan pada waktu siang dan malam.
6. Glamoskin Cleanser boleh digunakan setiap kali membersihkan muka.

Kandungan Produk Glamoskin


Glamoskin Cleanser :

1. Glutathione - antioksidan untuk menghapuskan zat-zat berbahaya daripada tubuh
2. Asid Hyaluronic - menentang kedutan pada kulit
3. Acetyl Hexapeptide - mengurangkan garisan dan kedutan pada wajah
4. Niacinamide PC - memperbaiki rembesan kolagen untuk meratakan tona warna kulit
5. Apple Stemcell - mengurangkan kedutan dan meremajakan kulit
6. Tanaka - melicinkan kulit muka dan mengawal pengeluaran minyak pada kulit
7. Glycerine - mengurang dan mencegah penghasilan jerawat

Glamoskin Collagen Gell :

1. Hydrolyzed collagen
2. Niacinamide PC
3. Adenosine
4. Sodium hyaluronate
5. Panthenol
6. 3G-Bio complex.
7. PhtoOligo

Fungsi Produk Glamoskin


Sebagai produk kecantikan kulit, Glamoskin berfungsi untuk mencantikkan kulit. Of course la kan? Tapi, fungsi secara terperincinya, Glamoskin berkesan untuk:
  • membaiki DNA kulit
  • mengawal penghasilan minyak
  • mengecilkan liang pori
  • memutihkan
  • menghilangkan Pigmentasi
  • Mencegah kesan buruk sinar UV matahari pada kulit.

Penggunaan Glamoskin akan menampakkan kesan seawal 4 minggu. Penggunaan Glamoskin secara jangka panjang hingga 6 bulan ke atas pula akan menghasilkan kulit wajah yang kelihatan lebih muda sehingga 4-6 tahun dari usia sebenarnya.

Kalau aku pakai sekarang, aku akan jadi cantik macam remaja belasan tahunlah.. Omg!! Sukanya!! Tak de jerawat. Kedut jauh sekali. Halus dan tegang je. Suka suka suka!!! :D

Harga Produk Glamoskin


Kalau ikutkan kehebatan dan kelebihan produk Glamoskin ini, aku ingatkan harga dia boleh cecah ribuan ringgit. Meleset giler tekaan aku. Glamoskin boleh didapatkan dengan harga mampu milik berbanding jenama lain. Padahal, kesan standing jenama antarabangsa yang lain. Fuh!!! :D

Harga  Asal:
Glamoskin Collagen Gell : RM120/130ss
Glamoskin Cleanser : RM80/90ss
Set : RM200/220ss

Harga Promosi Pelancaran:
Glamoskin Collagen Gell : RM90/95ss
Glamoskin Cleanser : RM70/75ss
Set : RM150/160ss

Jimat hingga RM50! Korang tak boleh lepaskan peluang untuk dapatkan produk Glamoskin dengan harga promosi ni tau. Dah namanya harga promosi. Memang takkan kekal lama. Kena cepat. Kena cepat! Fuh fuh fuh!!! Hangat... Hehehe.

Testimoni Pengguna Produk Glamoskin


glamoskin, testimoni glamoskin, produk legacy secret, produk dari korea

testimoni pengguna glamoskin, glamoskin, produk legacy secret, produk dari korea

testimoni pengguna glamoskin, produk legacy secret, produk dari korea, glamoskin

Testimoni produk Glamoskin cukup banyak. Aku bagi korang 3 testimoni sebagai teaser. Korang boleh tengok banyak lagi kat bawah ni.
  1. Testimoni Glamoskin (klik) 
  2. Video Testimoni Glamoskin Dari Korea (klik)
  3. Fanpage Glamoskin Official
----
Jujurnya, aku cukup percaya dengan produk Legacy Secret sebab aku memang penggunanya. Sebelum ni, Secret Laxing dah buat aku berjaya hilang 3kg. Harum Malam pulak dipercayai oleh pembaca blog aku sendiri. Tunang aku pula sukakan Wira Malam. Semua ni produk Legacy Secret.
Produk Legacy Secret dah berjaya cipta fenomena sebelum ni. Jadi, Aku yakin Glamoskin pun akan cipta fenomena yang lebih hebat tak lama lagi. Aku cukup yakin!

Jom, ber-Glamoskin. Glamour gitu. Wassalaam. :D

5 comments:

  1. Sekarang produk dari Korea memang popular di Malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. sebab rakyat dorang tu obses kecantikan.. so memang dorang fokus kot untuk hasilkan produk terbaik ni.. mungkin la.. hehehe

      Delete
  2. Kebiasaan produk yaang meletup kat pasaran antarabangsa biasanya boleh juga menguasai pasaran tempatan.. Bila lah aku nak jual produk macam ni ribu-ribu... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dye meletup sebab memang berkesan.. memang sy guna.. memang best.. moga kita boleh hasilkan produk hebat jugak nanti.. amiin

      Delete
  3. Wow. Orang korea mmg sukakan kecantikan :)

    ReplyDelete