Lirik Lagu Knock Knock oleh Elizabeth Tan - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, November 13, 2014

Lirik Lagu Knock Knock oleh Elizabeth Tan

Lirik Lagu Knock Knock oleh Elizabeth Tan | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Hari ni aku exam Teknologi Dalam Pendidikan. Pagi sampai petang hujan. Masa dalam kereta radio terpasang tak tahu siaran. Terdengar lagu Knock! Knock! bestnya lagu ni Ain kan? Ain jadi sumber rujukan. Penyanyi lagu best ni nama dia Elizabeth Tan. Eh, berirama hari ni aku punya tulisan. Kih3

Jadi macam biasa aku pun masukkan jela lirik lagu Knock Knock ni kat label Favourite Songs aku. Alaa. Macam lagu Seribu Tahun hari tu. By the way, sebelum baca korang bukak Youtube cari lagu ni dulu tau. Berapa kali tah aku dok repeat lagu ni untuk tulis entri ni. Tak copy pun tau. Heee


lirik lagu knock knock, knock knock, elizabeth tan, lirik lagu elizabeth tan, gambar elizabeth tan, nurmujahidah

Lirik Lagu Knock Knock
Penyanyi: Elizabeth Tan
Pencipta: Faizal Tahir

Bulan bintang kau janjikan
Tidak aku teruja
Cakap memang mudah
Semuanya mampu

Kata manis kau beri
Kuterpikat belum tentu
Cakap memang murah
Oh! Kau pun tahu

Kiranya kau benar mahu
Kiranya kau benar mahuku
One two kusayang kamu
Jangan sakiti aku

Knock Knock.. Mahuku perhatian
Talk Talk.. Mahuku kau buktikan
Jangan tersalah jangan tersilap
Jangan abaikanku

Knock Knock.. Kuberi kau semua
Talk.. Talk.. Kubuktikan diriku
Jangan tersalah jangan tersilap
Jangan abaikanku

Jaga jaga hati jaga jaga nanti
Kalau kuhampa kaukan rasa
Jaga jaga hati jaga jaga nanti
Kalau kuterluka kau pun kan sama

Bukan mahu tunjuk diva
Bukan nak mengada
Cuma ku tak mahu
Kecewa selalu

Dan andai apa kuberi
Tidak cukup untukmu
Katakan padaku
Apa kau mahu

Kiranya kau benar mahu
Kiranya kau benar mahuku
One! Two!  kusayang kamu
Jangan sakiti aku

Knock Knock.. Mahuku perhatian
Talk Talk.. Mahuku kau buktikan
Jangan tersalah jangan tersilap
Jangan abaikanku

Knock Knock.. Kuberi kau semua
Talk Talk.. Kubuktikan diriku
Jangan tersalah jangan tersilap
Jangan abaikanku

Jaga jaga hati jaga jaga nanti
Kalau kuhampa kaukan rasa
Jaga jaga hati jaga jaga nanti
Kalau kuterluka kau pun kan sama

Satu! Haruslah setia
Dua! Jangan cakap bohong
Buatku menangis
Jangan jangan
Tiga! Buatku tersenyum
Empat! Ulangi dari satu

Knock! Knock! Talk! Talk! Knock! Knock! Talk!

Knock! Knock! Mahuku hanya perhatian
Talk! Talk! Mahuku untuk kau buktikan
Jangan pernah kau abaikanku

Knock! Knock! Mahuku perhatian
Talk! Talk! Mahuku kau buktikan
Jangan tersalah jangan tersilap
Jangan abaikanku

Knock! Knock! Talk! Talk!

Dedikasi Lagu Ini Untuk Tunang Aku


Sebab lagu ni macam kena dengan jiwa aku, macam tepat dengan apa yang aku ada dalam hati ni, aku nak dedikasikan lagu Knock Knock nyanyian artis Youtube Elizabeth Tan untuk tunang tercinta, Nik Nashram. Empat bulan dah tak berjumpa. Aduh! Sakit rindu. T_T

lirik lagu knock knock, knock knock elizabeth tan, nurmujahidah


Abang, lagu ini saya tujukan khas untuk abang. Saya terima abang seadanya dan saya harap abang pun terima saya seadanya juga. Semoga kita melengkapkan hidup satu sama lain. Saling membahagiakan selamanya ok? Saya sayang abang seikhlas hati saya. Kalau ada apa yang kurang, saya mohon maaf sebab saya memang tak sempurna.

*EceYYYHH, dan dan rasa macam hari raya. Ekekeke.

Elizabeth Tan, Penyanyi Youtube Ala Ala Taylor Swift

Bila dengar lagu Knock Knock, aku rasa suara dia ala ala Ning Baizura campur Juliana Banos. Lagu dia macam lagu Taylor Swift.  Tahu je apa yang perempuan ni nak bagitahu kat kekasih dorang. Dia macam jadi pembantu kepada semua girlfriend untuk luahkan segala yang terpedam untuk boyfriend. Andai hatiku bersuara gitulah. Macam tepat je kena kat batang hidung masing-masing. Kih3

lirik lagu knock knock, elizabeth tan, knock knock elizabeth tan, nurmujahidah
Definisi cantik bagi aku. Perggghh. Aku yang perempuan pun melting. Deng!

lirik lagu knock knock oleh elizabeth tan, knock knock, elizabeth tan, artis youtube
Dari Fanpage Elizabeth Tan

Buat Elizabeth Tan
saya peminat dari Kelantan, jauh di Pantai Timur, mengucapkan selamat maju jaya untuk awak. Awak cantik buat saya suka tengok awak, buat saya berangan tak sudah nak ada kulit putih flawless macam awak. Kalau awak terbaca entry ni, mohon komen

'Saya, Elizabeth Tan suka sangat baca blog Mujadafewa.My' .

Insya Allah, nangis saya kegembiraan nanti. Heee
Ps- sape ngengada guna nama Elizabeth Tan menyamar kat komen, aku cepuk. 
Wassalaam.

10 comments:

  1. lagu mmg best giler r.....
    kasi twitter elizabeth tan....
    her voice so amazing....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat setuju,, first time dengar lagu ni terus jatuh hati kat elizabeth tan,, :D

      Delete
  2. KITA SUKA GAK LAGU DIA...BOS AKAK PUN SELALU PASANG LAGU NI,HAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestkan? rasa powerful lak jadi perempuan.. i really hope guys will understand us better after listening to this song...

      Delete
  3. My favourite song...slalu dgr kat radio era...

    ReplyDelete
  4. Lagu kegemaranku,kalau elektrik putus bukak laptop dengar lagu tu,mase bosan bukak lagu tu,mase melancong bawak phone cuq kat handphone dengar lagu tu,mase nk tidor dengar lagu tu,mase main ngan kawan dengar lagu tu,setiap masa aku dengar lagu tu,,...Terbaiq.

    ReplyDelete
  5. First time dengar lagu ni memang tertanya-tanya siapa singer dia sebab nak download. Sedap betul suara Elizabeth Tan. ^_^

    ReplyDelete
  6. Best lagu nie. Relax je tpi ade mesej.. 1st dengar tros suke sangat2.

    ReplyDelete
  7. Best giler lagu ni..First time dgr pastu trus tny ape tajuk...First time dgr pun dh falling dah...apa apa pun lagu Knock knock mmg trbaik aaa!

    ReplyDelete
  8. Melting ngn elizabeth tan..erm erm

    ReplyDelete