Pelayaran Islamik 3.0| Cara Baru Tarik Orang Hadiri Program Agama - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, January 05, 2015

Pelayaran Islamik 3.0| Cara Baru Tarik Orang Hadiri Program Agama

Pelayaran Islamik 3.0: Syukur. Tenang. Damai, Cara Baru Tarik Orang Hadiri Program Agama, Nurmujahidah
Pelayaran Islamik 3.0:| Cara Tarik Orang Hadiri Program Islamik | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Satu perkara aku nak mengaku, susah bebenar aku ni nak mencongokkan diri dalam masjid untuk hadiri majlis agama. Last aku istiqamah dengan ceramah agama, masa aku kat SMS Tengku Muhammad Faris Petra. Sebabnya wajib. Kalau tak, astaghfirullahalaziim. Apa nak jadilah dengan aku nih. T_T

Aku terfikir, kalau aku macam ni, mesti ramai yang kat luar sana pun macam ni jugak. Aku tertanya-tanya penyelesaian untuk masalah ini, masalah orang ramai sangat malas untuk tambah ilmu agama. Benda baik kan, memang susah nak succeed sebab banyak pengaruh setan. Tambah-tambah zaman sekarang ni, banyak bebenar alasan untuk tidak melangkah ke masjid. Aku sedar, tapi macam mana nak ubah ni. Cer cite kat aku! :'(

Antara penyelesaian yang boleh aku cadangkan,
  • iklankan banyak-banyak kat media massa termasuklah tv dan internet, 
  • pengisian yang up to date dengan perkembangan terkini, 
  • kupasan yang menarik pendengar dengan Islam bukannya sentiasa menakutkan, dan 
  • penceramah terkenal seperti Ustaz Azhar Idrus dan Ustaz Kazim Elias. 

Apa pendapat korang kalau kita gabungkan semua ni dalam satu program  sambil berlayar di lautan luas di atas sebuah kapal Star Cruise Libra? Sounds greatkan? Alhamdulillah, IntraTama Travel Consultant and Tours telah menganjurkan Pelayaran Islamik 3.0 yang tampil dengan idea percutian sambil beribadah. Inilah program dakwah cara terbaru dan terkini. Diharapkan sangat dapat menarik orang ramai untuk menghadiri program keislaman. Amiin.


pelayaran islamik, pelayaran islamik 3.0, program islamik, cara tarik orang hadiri program agama

Pelayaran Islamik 3.0 : Syukur. Tenang. Damai.


pelayaran islamik, pelayaran islamik 3.0, program islamik, cara tarik orang hadiri program agama
Kini terdapat daya tarikan baru untuk kita semua menikmati kemanisan dalam program keIslaman iaitu Program Pelayaran Islamik 3.0: Syukur. Tenang. Damai. yang akan diadakan pada 1-4 Februari 2015, semasa cuti hari wilayah dan Thaipusam.

Pelayaran Islamik ni memang sesuai sangatlah untuk mereka yang 


pelayaran islamik 3.0, pelayaran islamik, pelayaran islam kapal star cruise libra, program islamik, cara tarik orang hadiri program islamik, intratama travel

  • ingin meluangkan masa terluang dengan aktiviti berfaedah
  • ingin berhijrah menjadi muslim yang lebih baik
  • ingin hadiahkan kepada ibu bapa
  • ingin menambahkan ilmu agama daripada ilmuwan Islam
  • ingin merehatkan minda dan menikmati keindahan alam
Sekarang, Pelayaran Islamik dah sampai level 3.0 ok. Pelayaran Islamik 1.0 dah catat rekod FULL HOUSE, yang 2.0 untuk bulan Januari pula dah SOLD OUT. Peluang korang tinggal yang Pelayaran Islamik 3.0 je yang juga tengah SELLING FAST. Korang memang kena cepat. Kalau terlambat memang melopong jela. Sorry to say la kan. :D

Aktiviti Sepanjang Pelayaran Islamik: Penang-Phuket-Krabi-Penang


pelayaran islamik 3.0, pelayaran islamik, program agama, program islamik, cara tarik orang hadiri program agama, intratama travel, pelayaran, cruise, kapal star cruise libra
  • Ketahui kedudukan kiblat
  • Pelajari Solat Jama' & Qasar
  • Ceramah & Kuliah
  • Qiyamulail
  • Zikir & Selawat
  • Soal Jawab Bersama Ustaz
  • Program Ziarah
  • Makan Malam Kesyukuran 
 

Senarai Penceramah dalam Pelayaran Islamik 3.0


  • Ustaz Badlishah- Penceramah Bebas
  • Sheikh Abdelaziz Ghonim- Ahli Majlis Fatwa Al-Azhar Tanta/Ustaz Arab Kelate
  • Dato Hassan Mahmud- Penceramah Bebas
  • Dato Dr Haji Fadzilah Kamsah- Pakar Motivasi
  • Imam Muda Miril
 
pelayaran islamik 3.0, pelayaran islamik, program islamik, cara tarik orang hadiri program agama, kapal star cruise libra, pelayaran di lautan

Pendaftaran Pelayaran Islamik 3.0


pelayaran islamik 3.0, pelayaran islamik, program agama, program islamik, cara tarik orang hadiri program agama, intratama travel, pelayaran star cruise, kapal star cruise libra

Senang saja proses pendaftaran Pelayaran Islamik 3.0 ni. Tak perlu pergi ke mana-mana pun. Korang just klik link di bawah ni dan isikan maklumat yang diperlukan secara online. Ada beberapa pakej yang kita boleh pilih. Ikut kemampuan dan keselesaan sendiri. Senangkan?

Klik -- Pendaftaran Pelayaran Islamik 3.0

Hubungi Pelayaran Islamik 3.0 Untuk Maklumat Lanjut


pelayaran islamik 3.0, pelayaran islamik, program islamik, cara tarik orang hadiri majlis agama, intratama travel, pelayaran kapal star cruise libra

Laman Web:
Pelayaran Islamik 3.0

Alamat
No 2.08, Jalan Prima SG 1,
Prima Sri Gombak,
68100 Batu Caves,
Selangor Darul Ehsan,
Malaysian

Nombor Telefon:
+603-6185 0010

Faks:
+603-61899010
--------

Terbuktilah, banyak lagi cara untuk kita berdakwah dan salah satu caranya adalah dengan memilih suasana program yang lain daripada yang lain seperti suasana program yang dikelilingi oleh air laut yang membiru, sambil berlayar ke Phuket macam Pelayaran Islamik 3.0 ni. Wowww!! It would be amazing!!! :D

Jangan lepaskan peluang berlayar atas kapal Star Cruise Libra bersama Pelayaran Islamik 3.0 ni kalau kita mampu k. Kalau kita tak de kesempatan nak join, boleh join untuk yang seterusnya. Yang bulan Februari ni, hadiahkan kat ibu bapa kita. Mesti melompat kegembiraannya. Hadiah anniversary pun okay nih. Hehehe

ps- abbang, jom kita naik kapal Star Cruise Libra sesama lepas kahwin nak? Hekhekhek

Setakat ni dulu. Wassalaam.

8 comments:

  1. Replies
    1. waalaikumussalaam umi.. kalau berminat join la.. macam best je.. muja tak berkesempatan lgi.. huhuu

      Delete
  2. adeh dah kena hack blog nie...-_-..hehehe

    ReplyDelete
  3. seronoknyaa kalau dapat join ni. tapi duit tak cukup. sobsss :(

    ReplyDelete