Cek Mek Molek Street Art, Machang, Kelantan - Merawat Hati Rawan - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, February 20, 2015

Cek Mek Molek Street Art, Machang, Kelantan - Merawat Hati Rawan

cek mek molek street art, machang street art, street art cek mek molek, street art machang
Masuk jalan tu, disambut dengan seni yang ni.

Cek Mek Molek Street Art, Machang, Kelantan - Merawat Hati Rawan | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Aku bukan peminat seni, tapi sekali sekala tengok karya seni dengan warna warni, suka gak hati. Tambah-tambah kalau masa pergi tu, urat kepala berselirat dengan masalah duniawi. Suka dan tenang pula rasa bila tengok warna-warna. Betullah, warna juga berkuasa.


cek mek molek street art, machang street art, kelantan street art, street art kelantan, street art machang, street art cek mek molek, cara pergi ke cek mek molek street art

cek mek molek street art, kelantan street art, machang street art, street art machang, street art kelantan, kelantan street art

Kami pergi Cek Mek Molek Street Art, Machang dalam few weeks ago and yet, baru sekarang aku ada masa lapang untuk update pasal pergi sana. Masa tu pergi melawat Amir kat SMACH. Walaupun aku oghe Kelate tegar, bila dapat kereta baru aku mula menghafal jalan. Tu pun jalan dari Pengkaln Chepa ke Selising sebab aku salu ulang alik dari rumah ke ipg and vise versa. And pengakuan eksklusif aku, aku sesat mencari street art ni. Mohon jangan gelak teruk sangat. Malu ittew. :'(

cek mek molek street art, kelantan street art, machang street art, street art kelantan, street art machang, street art cek mek molek
 
cek mek molek street art, kelantan street art, machang street art, cara pergi street art kelantan
Buat pelajar UITM Machang, Kelantan yang dah bekerja keras untuk projek Street Art Cek Mek Molek di Machang ni, congratulations to all of you. You've done a great job. Kami orang Kelantan terhutang budi dengan korang. Insya Allah, hasil kerja korang kami jaga. Terima kasih sebab dah berjaya merealisasikan projek hebat yang jenjarang orang buat ni.
 


Nasib baik korang sudi tambah nilai keseniaan untuk bandar Machang. Bangga gak dengan universiti yang menempatkan semua pelajar Bumiputera. Tak masal Machang has become a famous town gara-gara kreativiti korang tau. It was my first time tengok street art and I am still amazed with what you've done on the walls.  Kalau sebelum ni, aku kenal Kota Bharu ngan Pasir Puteh je. Yeahh, I am one proud Kelantanese to have this in my state. Ini bukan statement rasis ye. Ehem. :P 
 


By the way, buat korang yang pergi bergambar ke, berphotoshoot ke kat Cek Mek Molek Street Art ni, korang datang je ke bandar Machang. Kalau korang jalan dari KFC, jalan terus sikit, belok kanan. Street art tu kat belakang bangunan sebelah bangunan KFC tu. Kalau tak jumpa jugak, silalah rajinkan mulut bertanya. Insya Allah, dijawab dengan baik sebab orang Kelantan ni peramah tau. Contoh paling jelas, pemilik blog nilah. Kih3 :P
 


Lepas ni, aku harap makin bertambah baik Cek Mek Molek Street Art ni. Moga makin banyak lukisan dihasilkan. Mana tau boleh jadi tarikan pelancong. Dapat gak tambahkan pendapatan negara. Chewah! Ada jugalah ruang untuk mereka yang berbakat untuk berkarya. Daripada simpan je sebab tak tahu nak channelkan bakat macam mana. Mesej pada setiap gambar memang sampai ke hati. Ada nak hentikan perang, pertahankan seni warisan, dadah musuh negara.

katil, cek mek street art, kelantan street art, machang street art

cek mek molek street art, machang street art, kelantan street art, cara pergi ke machang street art

cek mek molek street art, kelantan street art, machang street art, cara pergi ke cek mek molek street art machang

cek mek molek street art, machang street art, kelantan street art, cara ke cek mek molek street art

cek mek molek street art, machang street art, kelantan street art, street art kelantan, street art machang, cara ke street art machang
semangat selfi sampai tengadah. haha
I hope you all enjoy all the pictures. I've tried to make them beautiful in your eyes tapi terima jela seadanya sebab tak de antara kami ni namanya photographer. Capture pun guna handphone camera saja. DSLR pun tak de. That's all la kot for those yang rindu updates daripada aku. Nanti aku update pasal barang kecantikan terbaru yang ada. Gegels jangan nak excited lompat-lompat k. Behave, sebab you future mother-in-law is anywhere. Kih4

ps- Rasa macam skil penulisan aku makin tumpul sejak lama tak menulis. Wassalaam.


2 comments:

  1. pergh..lawa juga ni muja..memang kelass juga street art dekat tempatan kita

    ReplyDelete
  2. mwmang lawa art meke ni
    patutnya semua bangunan2 lama yang kusam di Malaysia
    buat seni macam ni
    jadi tarikanmenarik nanti

    yes, orang kelantan sangat ramah
    :)

    ReplyDelete