Bukan Senang Aku Nak Handle - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, March 06, 2015

Bukan Senang Aku Nak Handle

Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh

Add caption

Semester ni, aku jadi koordinator subjek Olahraga. Ok je. Siyesly, at first I was so ok with it. I wanna train myself to be multitasking. I dont wanna be a 25-hari-bulan teacher. Sampai je 25 hari bulan, dapat gaji. I wanna be a real teacher yang boleh handle banyak perkara dalam satu masa. As aku dah pun jadi koordinator bagi subjek ni, aku pun volunteered myself to become sort of representative for my class untuk Kejohanan Balapan dan Padang.

Aku nak ada tanggungjawab so that I can train myself to be in that kind of situation. Di mana people are counting on us. I thought I would go just fine but believe me, human live to face challenges and I am facing them now and honestly, they are hard ones. Great power comes with a great responsibility. Nilah kot maksudnya. :'(

Semester 5 bukanlah semester biasa bagi aku. Memang havoc dari segi masa, kebizian, dan masalah serta konflik dalaman. Siyesly, semester 5 is never an easy one for us in IPG. Baru je tamat tugas sebagai pengurus gimik KBP. Sekarang nak siapkan esaimen pulak. Lepas ni insya Allah, aku akan merasai pengalaman pertama berpraktikum di SK Melor. Scary sangat. T_T

Banyak sangat tanggungjawab tergalas di bahu untuk semester ni. Aku tak melawak weh. Buat junior semua, you would better be prepared tau. Banyak sangat cabarannya di semester 5. Masa nilah korang akan jadi pengurus untuk macam-macam acara dan tekanan tu mendatangkan banyak konflik. One tip from me, just be patient and do it, then everything is gonna be fine. Doa banyak-banyak jangan lupa ye.

Masa aku pergi Street Art Cek Mek Molek, Machang ni, I was facing a big problem. Thanks to my family for realizing my inner self conflict then ajak aku pergi tengok sana .Kalau problem ngan abbang, insya Allah senang je nak settle. Dia mintak maaf, aku mintak maaf, berbaik, everything goes back to normal but no, this problem is not about him. So, memang payah aku nak handle. Aku tak reti. I was so badly hurt and yet, I was the one to be blamed. Ye, ada salah aku. Aku mengaku.

Aku jujur bila aku cakap aku sayang.
My dearest friends, honestly, aku tak pernah nak sakitkan hati korang. I just wanna be nice to everybody and get accepted in the community. Kalau boleh, I want to pamper all of you and give everything you want tapi aku pun ada keperluan sendiri and I cannot attend to everybody. My weakness is bila dalam berhati-hati pun, aku still hurt people I care a lot. I am so sorry. Aku buat silap and I am so very sorry for all the wrongs I've done and aku pun maafkan korang jugak.

ps- everything is not back to normal and i am so very relieved. thanks friends. i owe you one. :)

Sekian entri luahan hati.


4 comments:

  1. bertabahlah semoag akan jadi pendidik yang hebat muja..lama tak singgah sini

    ReplyDelete
  2. suka baca entry ni
    penuh inspirasi
    good luck muja
    moga semuanya dipermudahkan
    insha Allah ^_^

    ReplyDelete