Citra Mulia Kosmetik- Dr. Herbal Whitening AB Cream dan The Face Supreme Whitening Gel Serum - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, March 20, 2015

Citra Mulia Kosmetik- Dr. Herbal Whitening AB Cream dan The Face Supreme Whitening Gel Serum

Citra Mulia Kosmetik- Dr. Herbal Whitening AB Cream dan The Face Whitening Gel Serum | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. So sorry sebab biar korang tunggu lama untuk review produk ohsem giler dari Citra Mulia Kosmetik nih. Kenapa aku boleh kata ohsem? Sebab aku dah guna dan ia memang wallah! :D

citra mulia kosmetik, kosmetik citra mulia, dr herbal, the face, milano ashley
Produk Terlajak Hebat dari Citra Mulia Kosmetik

Di Citra Mulia Kosmetik, kita boleh dapatkan produk daripada brand terpilih sahaja tahu, termasuklah Dr Herbal, Dr Bai, Milano Ashley, Beautain, Scholar dan Vitamin C. Produk kat Citra Mulia Kosmetik ni produk berkualiti tinggi dan selamat sebab berasaskan alam semulajadi je. Memang tak yah ragu untuk guna. :'D

Nasib aku baik sebab aku dah berpeluang mencuba 3 jenis produk; Dr. Herbal, The Face, dan Milano Ashley. Produk Dr. Herbal dan The Face untuk kulit muka cerah dan awet muda. Milano Ashley pula produk losen untuk tangan dan badan. Manalah tahu lepas guna produk kecantikan dari Indonesia ni, kita boleh nampak cantik gorgeous awesome macam Nia Ramadhani. Kalau tak boleh macam Nia, macam Acha Septriasa pun ok what. Kah3

Dr. Herbal Whitening AB Cream


citramulia, citra mulia, citra mulia kosmetik, dr herbal whitening ab cream, dr herbal ab cream, produk semulajadi, produk kecantikan dari indonesia
Dr. Herbal Whitening AB Cream- RM90.

Kelebihan Dr. Herbal Whitening AB Cream

  • Mencerah dan memutihkan wajah.
  • Menghilangkan flek-flek, jerawat dan noda hitam.
  • Menghilangkan tompok hitam yang disebabkan oleh sinaran uv
  • Menjaga keanjalan kulit wajah
  • Mengatasi masalah liang pori dan bekas jerawa
  • Menghilangkan kedutan pada wajah.
  • Menghaluskan dan memberi kelembapan semula jadi bagi wajah.

Cara penggunaan Dr. Herbal Whitening AB Cream:

  1. Bersihkan wajah dengan pencuci muka terlebih dahulu
  2. Sapukan The Face Gel Serum, Day Gel Serum pada waktu pagi, Night Gel Serum pada waktu malam
  3. Ambil krim dan sapukan secukupnya pada muka. Krim A pada waktu pagi dan Krim B pada waktu malam

The Face Supreme Whitening Day Gel Serum

 

citramulia, citra mulia, citra mulia, the face whitening day gel serum, the face product, produk semulajadi, produk kecantikan dari indonesia
The Face Supreme Whitening Day Gel Serum- RM55
citra mulia, citramulia, citra mulia kosmetik, the face supreme whitening night gel serum, produk the face, produk semulajadi dari indonesia, produk kecantikan selamat dan semulajadi
The Face Supreme Whitening Night Gel Serum- RM55

Kelebihan The Face Day and Night Supreme Gel Serum:

  • Mengurangkan bekas-bekas jerawat
  • Mencerahkan kulit wajah
  • Menghilangkan flek dan tompok hitam
  • Mencerahkan dan meratakan warna kulit
  • Mengecilkan liang pori pada wajah
  • Menghalus dan menganjalkan kulit

Cara penggunaan The Face Supreme Whitening Gel Serum:

  1. Bersihkan muka secukupnya dan gunakan toner untuk menghilangkan kotoran berlebihan.
  2. Sapu serum secara nipis serum di bahagian muka dan leher.
  3. Urut sehingga serum diserap sepenuhnya ke dalam kulit.
  4. Gunakan Day Gel Serum setiap pagi diikuti dengan Dr. Herbal Cream A.
  5. Gunakan Night Gel Serum setiap malam diikuti dengan Dr. Herbal Cream B.

Kata Muja lepas guna produk Dr. Herbal dan The Face:

Bagi aku, penggunaan The Face dengan Dr. Herbal sangat membantu kulit aku untuk nampak lebih segar dan cantik. Dedua produk ni kira geng. Dedua penting. Dedua best. Kalau tak de salah satu memang tak best. Dorang saling cooperate untuk bagi kulit kita nampak cantik je, cerah je, mulus je.

Yahooo!!! :D

Gel serum buat kulit aku lembap. Tak de la kering sampai nak senyum pun susah sebab takut kulit koyak. T.T Mungkin sebab sifat gel yang lagi cepat menyerap ke dalam kulit buat aku suka sangat ngan dia. Dengan adanya gel serum juga, lagi senang aku nak ratakan AB cream.

citra mulia kosmetik, review kosmetik citra mulia, dr. herbal, the face
Hanya menggunakan Day Gel Serum dan A Cream, tambah eye liner dengan lip balm. Terus nampak glowing. Kurang nampak cela yang berlambak kat muka. Tak pakai bedak lagi ni. Suka tahu tak suka???? ^^

citra mulia kosmetik, kosmetik citra mulia, dr. herbal, the face
Ni hasil lepas mekap. Berseri je kan muka iols sebab malam sebelum tu dah pakai Night Gel Serum dengan B Cream. Kih3

Yang pastinya, semua aku suka. Dulu, aku pernah cakap aku lagi suka pakai serum daripada krim. Itu sebelum dapat produk ni. Bila dah guna dan rasa sendiri kesan penggunaan The Face Gel Serum followed by Dr Herbal AB Cream, aku ubah fikiran. Rupa-rupanya, dua-dua aku perlukan untuk kulit aku yang sensitif ni tau. Jangan nak malas menepek! :D

Cer tengok video pertama aku di YouTube nih. Credit to Zenith Studio owned by my dearest friend, Azizi Muhamad. I owe you big time, Bro! :D


Maaflah tak leh nak sorok lekuk dalam akibat pakai spek kat batang hidung tu. Krim pun sapu agak sememeh sebab tak de cermin depan muka. Alaaah, beginner kan. Ignore jela k? :P

Milano Ashley Rose Tea dan Green Tea

citra mulia, citramulia, citramulia kosmetik, milano ashley rose tea, losen milano ashley
Milano Ashley Rose Tea- RM18.50

Ekstrak Rose Tea mempunyai ciri-ciri emolien yang sangat baik untuk melembapkan kulit kering, ia juga menawarkan ciri-ciri antiseptik dan astringen untuk merawat kulit jerawat, serta ciri-ciri anti-radang yang membantu merawat kemerahan dan keradangan. Ekstrak Rose Tea juga boleh membantu memperbaiki tekstur kulit, mengawal penyakit kulit seperti psoriasis dan dermatitis atopik.
milano ashley green tea, citramulia kosmetik, losen wangi
Milano Ashley Green Tea 500ml- RM18.50

Ekstrak Green Tea berasal dari daun Camellia sinus yang secara semula jadinya kaya dengan antioksidan yang berfungsi melindungi sel. Antioksidan melindungi kulit daripada kerosakan akibat radikal bebas. Ekstrak Green Tea juga mengandungi methylxanthines yang merangsang peredaran mikro kulit dan memberi kesan positif kepada kesihatan kulit dengan mengurangkan kedutan untuk kita kelihatan lebih muda.

Kata Muja Lepas Guna Milano Ashley Rose Tea dan Green Tea

 

Antara dua losen ni, my favourite would be Milano Ashley Rose Tea sebab bau dia harum sangat. Biasanya aku guna waktu siang kat tangan dan lengan. Malam lak, aku sapu losen Milano Ashley Green Tea kat kaki dan badan sebab bau dia menenangkan. Kesan dia memang ummpphh! Lembut memanjang je tangan kedut aku nih tau. Hari tu, abbang pun mintak. Kih3 :P
Kalau ingin dapatkan produk best ni, korang boleh lawat laman web dorang - Citra Mulia Kosmetik . Macam-macam produk best kat sana ada. Siap dengan nombor pendaftaran produk lagi. Jangan ragu dah! :D
Ps- Kalau nak senang lagi, korang boleh whatsapp iols di nombor 011 2694 7035. Kalau dengan aku korang boleh borak-borak pasal produk sekali tahu. Nak luahan perasaan pun tak de masalah. Koh3. Mana tahu kalau ngan aku dapat harga lagi murah. Dengan syarat korang bodek aku sampai aku mimpi jadi bidadari. Ada bran? :P
Toodles. Wassalaam. :')

11 comments:

  1. Replies
    1. amiiiinn,, moga doa Nad jadi kenyataan,, hehee

      Delete
  2. Semakin banyak produk kesihatan berada di pasaran kini, kadang-kadang tak tahu nak pilih yang mana satu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg pasti.. produk kat atas ni boleh jadi pilihan bijak.. ;)

      Delete
  3. Perghhh ... nak kawin ni makin menjadi2 kecantikan dia ni ... :P

    www.hasrulhassan.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi.. puji lebih lebih ni.. sy tk de duit kecik lak nak bg.. hehehe

      Delete