Aku dengan Tunang Katangku- Macam Mana Aku Kenal Dengan Dia - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, April 01, 2015

Aku dengan Tunang Katangku- Macam Mana Aku Kenal Dengan Dia

Bercinta bila bersedia, bukan bila bosan melanda.

Aku Dengan Tunang Katangku- Macam Mana Aku Kenal Dengan Dia | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Sebenarnya, Saya NMI Dia. Macam mana aku nak start entry ni ye? Nak cakap pasal NN tapi malu. Tapi tetap nak tulis. Manalah tahu ada yang berminat nak baca. Oklah start from the beginning. Private message di facebook. Oh, I never thought it would be this way. Hahahaa.

7 haribulan Januari 2014 - Tik tik. Bunyi private message kat facebook. Tengok gambar dulu. Wah, katang giler! Typical girl, tengok yang tak kena kat mata. Biar seen je. Kih3. Agak terkejut dan bangga gak dengan diri sendiri bila abang katang tegur kita kat fb. Selama ni, takde lelaki yang nak kat kita. Terkejut gak dapat je terus yang hensem. Yelah, sapa lagi nak puji beliau kalau bukan tunang dia yang sorang ni kan?

Masa tu pukul 2 pagi kalau tak silap. Selalunya aku bukan seorang stalker but i have to admit here yang aku stalked facebook dia. Wah, English teacher! Wah, duduk Pasir Puteh je! Wah! Tegur aku pepagi buta. Cakap guna bahasa Inggeris sebab dedua poyo. Padahal, aku punya slanga Kelantan pekat sepekat pekat malam. Tapi satu je tak berapa nak kena, beliau tak add aku. Aku yang add dia dulu walaupun i dont usually add people. Malu katanya. Takut orang tak approve. Hot setap kan. Orang je add dia. Angkuh. -_-

Proudly introducing you, my most handsome annoying fiancee. Y u so katang?

Then, almost everyday chatting ngan NN, padahal aku tengah suka orang lain masa tu. Kah3 I talked to him more and more everyday. Orang cakap, bila sorang lelaki suka sangat cakap ngan kita, dia suka kat kita. Wallahu a'lam. Lepas tu aku terfikir, orang yang aku suka tu, tak selalu cakap ngan aku pun. Aku je yang terhegeh-hegeh. Masa tu sebenarnya, dah mula terima hakikat yang orang yang aku suka bukanlah untuk aku, dan aku kena start open my heart to somebody yang sukakan aku. Lastly, that somebody happened to be, Nik Nashram, my beloved fiancee. :)

Dari perbualan kami, satu benda yang crystal clear about him di mata aku, dia pendengar yang tersangat setia. Even masa aku dok pening nak pakai apa kat SBB2014 pun, dialah tempat aku rujuk. Dia tak suke pakai double layer macam cardigan. For him, it looks selekeh. Berpakaian kena kemas dan cantik. Warna kena vibrant but not too much. Yeaah, I need extra guide about appearance sebab i dont wear clothes nicely. Dia pula suka sangat bab berpakaian ni. We complement each other kan? :)

Bila kenal ngan abbang, saiyang jadi suka benda ni. Nak satu boleh? :P


Then aku bertukar blog feed dengan dia. Sejak tu, setiap kali dia update, aku wajib baca dan wajib komen. Satu hari tu dia update entry Jatuh Cinta Dengan Stranger. Siap ada poem, Dear Sweet Stranger. Lepas entry tu, berterusan beliau update entry yang macam berkait je dengan aku. Lepas tu N. Lepas tu guna nama Nur dalam entry 8 Sebab Perempuan Suka Berkawan dengan Lelaki.

Masa tu agak frust sebenarnya. Dalam fikiran aku, 'Alamak, dia dah suka orang lain la.' Aku dah mula reda. Yelah, sapalah aku yang selekeh ni nak kat dia. Sebagai perempuan yang memang tak de keyakinan diri, memang tak rasa la semua tu aku. Yelah, ramai kan perempuan nama Nur. Yang ada huruf N apatah lagi. Malas lak nak sambung. So aku akhiri entry ini dengan perkataan cliche drama Melayu

Bersambung..


17 comments:

  1. Owh.. Cinta tenet ni ya... Moga berkekalan...

    ReplyDelete
  2. alaaaa muja, nape berenti plak.. sambungla... hehhe

    ReplyDelete
  3. adoiii dah syok baca, tiba-tiba separuh jalan pulak... sila teruskannn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehem.. nantikan suatu hari nnti ye. hehehe

      Delete
  4. pertama kali aku komen kt blog ang muja..mungkin aku knai org yg ko admire dl..apapun semoga jodoh ko ngan NN kekal till jannah..betul ke ayat aku tue?

    -pakcik pahlawan merah-

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestila knal... hehehe.. btul dh ayt pok cik tu.. amiin. :)

      Delete
  5. dari dulu tengok kisah kak muja ni...nak tggu next nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. omg... terharu lak rasa,, tq so much sudi baca :D

      Delete
  6. Ist time kot baca blog muja nih..entry yg menarik..alaa,tetibe bersambung plak..
    *mood frust-.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya Allah akan ada second third and seterusnya time,, hehe

      Delete
  7. So sweet.. ingat pulak kenangan kita duk chat kat fb tu hehehe =D

    ReplyDelete
  8. Hahaha....so sweet lah dear...,
    Sama padan..cma cantik gitu.hih.,
    Semoga berbahagia dunia akhirat ye dik...
    Bila nak makan nasi minyak nie..

    ReplyDelete
  9. wakakakkaa...baru td ambo gi komeng blog dioo...lepastuh ni baru tau akak lah awek dioo.......HAHAHAHAHAA...
    moga kekal till jannah!

    ReplyDelete