Olives Academy- Kursus Persediaan Pramugari/Pramugara Kemasukan Julai 2015 - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, May 11, 2015

Olives Academy- Kursus Persediaan Pramugari/Pramugara Kemasukan Julai 2015

Olives Academy- Kursus Persediaan Pramugari/Pramugara Kemasukan Julai 2015 | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Rasa macam baru semalam tulis entri azam tahun baru, tup tup dah bulan April, tup tup Olives Academy dah bukak peluang untuk kemasukan Julai. Wow..! Untunglah pelajar baru sebab ada Olives Academy nak bagi macam macam benda best kat budak baru dia tau. Jeles la macam ni.

Tak nak bagitahu sekarang. Mohon baca sampai habis. :D

olives academy, jadi pramugara, jadi pramugari, kursus persediaan pramugara pramugari
Olives Academy, Never Let Your Dream of Flying High Remains A Dream.

Dah banyak kali ulang, tapi aku still nak highlight yang Olives Academy lah yang korang kena join kalau korang bercita-cita dan berazam tinggi untuk join syarikat penerbangan. Sebab apa?? Sebab tenaga pengajar dorang stok-stok yang berpengalaman weh. Terutama kalau dalam bidang pengambilan krew kabin dan juruterbang. Sebab tu banyak airlines company mintak dorang involve untuk interview. Kau hade? Pilih boyfriend girlfriend pun salu tersalah. Hahaha.

Dorang di Olives Academy ni bukan kerja setahun dua dah berani mati nak buat akademi bagai. Dah berpuluh tahun kerja. Dah macam-macam syarikat dok join. Dalam negara, luar negara, semua dorang sapu. Dah berpuluh negara jadi tempat kerja. Jenis tak lepas peluang untuk timba pengalaman dan pengetahuan baru. Jenis komited dan dipercayai ramai. Macam mana lagi nak yakinkan korang yang doranglah yang paling layak??? :D

Bukti Pelajar Olives Academy Mendapat Peluang Pekerjaan


Baru ni, ada dua orang pelajar ni join Olives Academy. Masa tu kemasukan bulan Februari. Tup tup. Sekarang baru masuk bulan April, sorang dah join Malindo, sorang lagi masuk Eagleexpress Air Charter. Dedua kena grab dalam masa dua bulan. Tak sempat habis lagi kursus kat Olives Academy dah kena sambar. Hambek ko dah nak bukti sangat. Haha

olives academy, kursus persediaan pramugari, kursus persediaan pramugara, jadi pramugara, jadi pramugari
Majlis perpisahan untuk Nadiah yang dah terpilih untuk menyertai Malindo

Kelebihan dan Pengalaman Puan Zaiton, Ketua Jurulatih di Olives Academy


  • Olives Academy- Ketua jurulatih
olives academy, kursus persediaan pramugari, kursus persediaan pramugara, cara jadi pramugara, cara jadi pramugari
Pelajar kemasukan Februari dan April dengan ketua jurulatih dorang yang lawa dan hot. :D

Seriously, aku respek sangat dengan Puan Zaiton yang merupakan Ketua Jurulatih di Olives Academy. Beliau jenis manusia yang tak reti penat. Buat itu ini dalam bidang penerbangan. Aku syak memang beliau minat betul dalam bidang ni. Jenis tak angan angan mat jenin. Jenis bukan sekadar cakap je 'My ambition is to be a stewardess' masa cikgu darjah 3 tanya. Tak cukup ngan kerja tinggi di airlines company, beliau buka akademi nak bantu generasi muda berjaya macam dia.

"Puan, puan tak penat ke? Saya amazed sangat ngan puan tau. Tolonglah percaya. ^^"

Dulu, Kat bawah ni antara the latest programs yang Puan Zaiton join.
  • Saudi Airlines- panel untuk pre-screening pengambilan krew kabin dan menjadi Consultant speaker untuk Grooming and Etiquette untuk calon temuduga peringkat akhir
olives academy, cara jadi pramugari, cara jadi pramugara, cara sertai syarikat penerbangan
Dah la tak tahu erti penat, lawa lak tu. Tips please. Hehehe. 

  • UITM- Consultant for Grooming and Etiquette

cara join airlines company, olives academy, kursus persediaan pramugari, kursus persediaan pramugara, cara jadi pramugari, cara jadi pramugara
Selepas make over pelajar ambilan April. Wanita kena pandai merias diri. Baru abbang sayang. ;)


  • MSU- Effective Communication Skills at Workplace

kursus persediaan pramugari, olives academy, cara jadi pramugari, cara jadi pramugara
PTPL career fair at MSU 10 April

  • Eaglexpress Air Charter- terlibat dengan Pilot Recruitment. macam nak pilih abang-abang pilot masuk airlines ni la.
Yang latest dah la ye murid-murid. Kalau nak tulis yang lama-lama sekali, mungkin habis tulis dalam dua tiga hari lagi. Tak pun, korang bukak entri Kerjaya Awan Biru. Ada lebih info pasal Puan Zaiton.

Khas Untuk Pelajar Kemasukan Julai 2015!!!!


Ini yang aku cakap best sangat tu. Untuk pelajar kemasukan Julai 2015, korang akan dapat semua yang di bawah ni secara

Percuma!!!

  1. Kelas Bahasa Inggeris
  2. Perundingan Kerjaya
  3. Reka Bentuk Resume
  4. Bimbingan Peribadi
  5. Penempatan Kerja (Asrama disediakan)

Hahaha. Amboooiiii, pantang sebut benda percuma, terus membuntang biji mata. So, kalau korang memang lama dah berhajat nak join kelas bidang penerbangan, this is your golden opportunity that shouldn't be left wasted. Join la sekarang wehhh!!! Kot kot lepas ni tak de dah offer yang macam ni tau. :D

Servis Lain di Olives Academy

  • Mengadakan personal coaching skil temuduga jika ada permintaan (one to one)
  • Membantu juruterbang mencari peluang pekerjaan di syarikat penerbangan lain dengan mengadakan Pilot Recruitement untuk juruterbang berpengalaman
  • Membantu memberikan yang terbaik untuk temuduga dalam bidang lain

Contact aku di nombor 01126947035 (Whatsapp, Wechat, Line) untuk apply k. :)

ps- hari ni first day Muja practikum Fasa 1. Tu jelah. Bai.

Wassalaam. :D


15 comments:

  1. sheda bleh jadi pramugari tak hahaha.... tringinnnn nk fly2 kah3

    ReplyDelete
  2. dolu2 akk oernah verangan nak jadi stewardess.... hiksss....

    ReplyDelete
  3. Mcmna nk join ambilan Julai ni???

    ReplyDelete
  4. Wahh...mcm best je,hihi..jom ke blog saya!

    ReplyDelete
  5. hi muja can i ask you somthing?
    did olives academy accpt who dont hve spm to be their stdent?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry.. but the min requirement is spm. :)

      Delete
  6. Salm kak,sya bminat ingin mnyertai ambilan julai olives academy..tpi sya tak thu bgai mna untuk apply,dan brapa byaran untuk yuran..saya juga ingin tahu,ambilan untuk julai ni melalui pmilihan ke kak

    ReplyDelete
  7. Do text me on whatsapp 01112637103.. tq

    ReplyDelete
  8. boleh sy tahu mcm mana nak apply?
    0193177292 - alim

    ReplyDelete
  9. ASSALAMUALAIKUM
    SAYA BERMINAT UNTUH MENYERTAI KURSUS INI, TETAPI SAYA MEMPUNYAI DIPLOMA KV ADAKAH SAYA LAYAK

    ReplyDelete
  10. Saya berminat untuk mengikuti kursus ini. Ada cita-cita nak terbang di awan biru. Problem aya....result SPM pun teruk, macam mana ye?

    ReplyDelete