Review Chriszen Whitening Pore Cover- Pakai Chriszen Moist Cake Terus Flawless! - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, April 16, 2015

Review Chriszen Whitening Pore Cover- Pakai Chriszen Moist Cake Terus Flawless!

chriszen whitening pore cover, chriszen moist cake, chriszen dari korea, review chriszen, testimoni pengguna chriszen

Review Chriszen Moist Cake- Pakai Chriszen Terus Flawless! | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Aku tahu akan ada yang menyampah dengan entri aku hari ni but i will still write it today sebab ini adalah kebenaran! Kebenarannya adalah aku makin nampak cantik dan berseri sejak menggunakan Chriszen Moist Cake Foundation! *Mohon jangan muntah. :D

Chriszen Moist Cake Foundation- Formulasi Bedak Dari Korea


Patut pun orang Korea cantik berseri. Pakai Chriszen Moist Cake rupanya. Huh!

Dulu, aku guna Bedak Arab. Memang aku suka efek dia, tapi aku sangatlah malas nak pergi toilet semata-mata nak basahkan span. Leceh sangat. Lastly, bedak arab jatuh atas lantai, pecah, terus buang. Then, kawan aku pulak bagi bedak arab dia kat aku sebab tak suka sangat ngan warna dia. Well. This is the truth. Sebab tulah sekarang, aku beralih kepada Chriszen Moist Cake tersayang. Sebab dia moist, dia tak pecah. Tak berdebu. I loiiiiikkeee. :3

3 Pilihan Warna Chriszen Moist Cake


chriszen whitening pore cover, chriszen moist cake, review chriszen, testimoni chriszen, pilihan warna chriszen
Boleh pilih warna yang dirasakan sesuai dengan warna kulit kita. :)

Percuma Chriszen Ampoule Dengan Setiap Pembelian Chriszen Moist Cake



Kandungan Chriszen Moist Cake


Chriszen Moist Cake terhasil daripada foundation dan glutathione. Sebab tu kulit makin sihat dan cerah. Best kan?

Dengan menggunakan Chriszen Moist Cake sahaja, kita tak perlu nak tepek moisturizer, sun block, atau collagen secara berasingan, sebab dalam Chriszen ni dah lengkap. SPF 50 memang cukup tinggi untuk melindungi kulit daripada cahaya Matahari. Tambah-tambah kat Malaysia yang panas ni. Tak de la risau takut hitam kalau pergi Pulau Perhentian ke hape. Kat sana pun kita nak cantik gak kan? :P

Testimoni Pengguna Chriszen Moist Cake


Peristiwa Pertama: Dalam kelas.

Bahij: Aku tak cam weh masa Muja masuk bilik muzik tadi. Debar molek. Macam orang lain. Putih. Lawa weh.

Peristiwa Kedua: Laluan pejalan kaki IPGKKB

Afiqah: Muja, aku nak pergi bilik kau. Nak belajar mekap. Ko ni, pergi padang pun cantik je, tapi still nampak natural and tak nampak over. Nak cantik jugak.

Peristiwa Ketiga: Kantin

Afi: Dorang ni nak tahu kau guna apa sekarang. Nampak berseri-seri. Jerawat pun makin hilang. Cerita sikit.

Peristiwa Keempat: Koperasi IPGKKB

Kak Su: Muka awak dulu macam Kak Su kan. Ada lubang-lubang. Sekarang dah okay. Awak guna apa ek?

Dialog lebih kurang macam tu la. By the way, cukup tak 4 peristiwa yang berlaku pada aku sendiri untuk buktikan kat korang betapa best pakai Chriszen Moist Cake ni? Tak masuk lagi yang dok comment dan pm kat Facebook. Sekarang, aku dah tulis sesiap apa yang aku pakai untuk nampak macam sekarang. Jenuh jugak nak terangkan banyak kali bila ramai orang dok tanya kan? Lepas ni, orang tanya je terus aku bagi link entri ni. Kih! :D

Macam mana dengan aku sendiri???
Jeng.. Jeng.. Jeng..!!!!



Sebelum: Masa aku pergi Taman Tamadun Islam. Bedak biasa yang tak tahan lama. Kejap je dah hilang. Berpeluh sikit terus bercapuk. Terus gelap kulit. Kena apply banyak kali. Cepat habis lak tuh. Mahal. Aku stress!!!

Selepas: Apply Chriszen Ampoule followed by Chriszen Whitening Pore Cover (Chriszen Moist Cake). Berpeluh dari pagi sampai tengah hari pun, bedak masih steady. Tak over kot kalau aku cakap makin berpeluh makin cantik pulak. Ko rasa? Hehehe.
chriszen whitening pore cover, chriszen moist cake, chriszen foundation, flawless skin
Sorry ambil gambar lepas dah guna. Aku guna yang nombor 1. Bebajet kulit merah jambu. Kah3

  1. Kesan yang sangat menakjubkan. Pakai sikit je kulit terus putih berseri. Hilang segala cela. Parut terus tak kelihatan. Tapi, tak nampak over. Natural je. Tahan berjam-jam. Curlass gitu....
  2. Tahan lama sangat. Jimat! Dah berbulan pakai almost everyday gi kelas or jenjalan, still banyak lagi dalam bekas. Entah bila nak habis. Tak sabar nak beli yang baru. :P
  3. Jimat masa. Pakai Chriszen Ampoule dengan Chriszen Moist Cake je pun dah cukup untuk kulit nampak kulit muka cantik cerah berseri. No more sunblock or moisturizer needed. Great!
  4. Kulit muka makin cantik dan cerah. Chriszen tak buat muka aku berminyak lelebih macam bedak lain. Jerawat pun segan nak tumbuh. Plus, parut pun makin pudar. Serious!
chriszen moist cake, felixia guna chriszen moist cake, chriszen whitening pore cover, chriszen untuk kulit flawless
Bukan aku je yang guna, Rania pun guna Chriszen tauuuu...

pelanggan chriszen, chriszen moist cake, chriszen whitening pore cover, chriszen foundation
Kawan merangkap pelanggan aku. Dapat satu Chriszen Moist Cake kat tangan, terus cuba. Tak sampai 5 minit lepas tu, terus order lagi 2 bekas. Suka sangat la tuuu. Hahahaha

Dengan setiap pembelian Chriszen Whitening Pore Cover pada harga RM55sm RM60ss termasuk pos, korang akan mendapat
  1. Chriszen Ampoule
  2. Satu face mask dan 
  3. Dua eye patch masks

SECARA PERCUMA!!!!


chriszen ampoule, chriszen moist cake, chriszen foundation, chriszen whitening pore cover
Chriszen Ampoule RM29 diberi percuma dengan setiap pembelian Chriszen Moist Cake. :)

Nak cantik? Kena rajin. Setiap kali sebelum guna Chriszen Moist Cake, apply dulu toner dan dap dap sikit Chriszen Ampoule yang ada partikel emas tu. Nampakkan bebijik warna emas dalam gambar? Rasa segar dan sihat je kulit muka bila apply. Bedak pun jadi tahan lama. Berpeluh pun chill je. Still cantik lepas berjam-jam. Still nampak macam baru apply. Still nampak baby face. Kih3
 

Hanya RM55sm dan RM60ss. *Berbaloi-baloi

 
Hubungi aku sekarang di nombor 011 2694 7035 (Whatsapp, Wechat, Line). 
Mohon save my number. Boleh borak panjang-panjang. Nanti kita share tip cantik sesama k.

Tu jelah nak cerita. So, aku mohon sangat beralihlah kepada Chriszen Whitening Pore Cover nih. Foundation paling best pernah aku guna dan insya Allah aku akan setia dengannya. Cubalah! Tak menyesalnya... :D 

Tip: brush sikit bedak padat untuk nampak warna natural. Hasil lagi umphhh~~~



1 comment:

  1. kite pun suke pkai crisezenn.. muja dah mkin lawooooo n beseri seriiii.. i miss u tooooooooooooooo hehe

    ReplyDelete