Review Raily Collagen CC Cream- Eh, tak cair pun? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, May 30, 2015

Review Raily Collagen CC Cream- Eh, tak cair pun?

Review Raily Collagen CC Cream- Eh, Tak Cair Pun? | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Sebab aku perempuan kulit sawo matang yang tak tahu bila nak putih, aku memang suka foundation. Oh, I finally admit this fact. Of course la nak nampak cerah sikit bila keluar kan. Nanti tak de la nampak kusam sangat. Tapi, dalam aku nak cantik, aku jugak pemalas. Aku sangat mencari foundation bagus yang menyenangkan hidup aku yakni, dia mestilah:

  • Selamat dan tak buat muka aku makin berjerawat
  • Warna yang natural dan cantik, tak nampak ovaaahh
  • Tak mahu pekat sangat so that senang nak apply
  • Tak mencair dalam cuaca panas Malaysia
  • Kalau boleh nak pakai satu je, tak payah beda
  • Senang nak cuci tiap kali nak solat

Oh, demanding jugak dahku inih. Kah! Ada ke foundation sempurna macam ni? Ada! Dulu, aku pun stereotaip dengan alas bedak ni. Aku anggap semua akan menyusahkan, melekit, mencair, sememeh, bercapuk but now, aku tahu aku salah bila aku dah jumpa Raily Collagen CC Cream. Jangan jadi pesimis sangat jadi orang. :P

raily collagen cc cream, review raily collagen cc cream, cc cream terbaik, cc cream yang tak cair
Raily Collagen CC Cream- penyelesaian cantik untuk perempuan yang bizi tapi nak jelita. :)

Raily Collagen CC Cream oleh Raily Cosmetics memang sesuai sangat untuk perempuan macam kita yang manjang kejar dateline tapi nak cantik. Semua pun nak produk yang menyerlahkan penampilan dan pada masa yang masa jimat masa. Yelah, kita bukan duduk rumah jadi housewife je.

Kita nak something yang boleh transform kita jadi cantik dalam masa 5 minit, yang tahan lama, yang selesa, yang tak cair time cuaca panas, yang tak nampak sememeh or selekeh. Memang Raily Collagen CC Cream jawapannya. Aku boleh bagitahu dengan yakin sebab aku sendiri dah guna tahu.

Dengan muka aku yang penuh parut jerawat ni, pakai Raily Collagen CC Cream ni, eye liner dengan lip balm dah boleh keluar lambai-lambai tangan kiri kanan bebajet Kim K. Ovaahhh! Eh, jangan lupa sedikit pink blusher untuk naikkan paras keserian di tahap maksimum. Hahaha

review raily collagen cc cream, testimoni raily collagen cc cream, foundation terbaik, alas bedak yang tak cair
Penyelamat kecantikan untuk perempuan bizi dan sibuk dan bizi.

Cara Penggunaan Raily Collagen CC Cream


Botol collagen cc cream ni tak guna tiub wayar, tapi tekanan udara. Memula nak guna tu, tekan banyak-banyak kali sampai keluar cc cream tu. Agak lama juga nak tekan tu, sabar sikit. Bila dah cukup tekanan udara dalam bekas, cc cream tu senang la nak keluar. Even better daripada guna tiub tau. Jimat. Tak de la kita nak 'tercari-cari' krim guna tiub wayar tu bila dah nak habis nanti.

You know what I mean kan. Kih3

Langkah 1: picit cc cream di telapak tangan dan calitkan di bahagian utama wajah iaitu leher, hidung, pipi, dagu dan dahi. Leher penting sebab kulit leher lagi nipis daripada kulit muka. Untuk elakkan kulit leher cepat berkedut walaupun muka tegang, mohon apply produk kecantikan muka kat leher k.

Langkah 2: Urut cc cream perlahan-lahan hingga meresap ke dalam kulit. Urut ikut bulu roma sampai tak nampak bercapuk. Nampak rata je. Baru nampak natural. Tak pelu banyak sangat pun.

Langkah 3: Dengan Raily Collagen CC Cream, kita tak perlukan sunblock sebab cc cream by raily ni dah ada anti pancaran sinar UV dan UVB yang juga dapat mencerahkan wajah. Tak perlu risau kulit jadi gelap bila keluar rumah.

Langkah 4: Dengan Raily Collagen CC Cream jugak, kita tak perlukan bedak padat or any bedak lain lagi sebab cc cream dah bertindak sebagai pelembap dan dapat mengawal lebihan minyak pada wajah. Tak de lah nampak berkilat lelebih macam orang tak pernah basuh muka seminggu. Kih3

Langkah 5: Untuk extra info, sila apply Raily Collagen CC Cream ni dalam 15 minit before kita keluar rumah sebab lepas 15 minit, wajah akan jadi paling cantik sebab masa tu cc cream dah betul-betul sebati dengan kulit. Nanti, wajah jadi lagi glowing, lagi flawless. Kurlasssss... :)

review raily collagen cc cream, foundation terbaik, cc cream terbaik, foundation tak cair
maafkan mekap mata yang sangat fail. nasib baik kulit muka nampak cantik je. huhuu

Bila dah pakai, 'Eh, cantiklah. Flawless.'
Bila dah pakai lama bawah panas matahari, 'Eh, tak cairlah.'
Senang hidup iols dengan Raily Collagen CC Cosmetic ni. :D

Untuk yang berminat dengan produk Raily Cosmetic, boleh contact dan order dari link di bawah ni:
Instagram Raily Cosmetic- @railycosmetic
Whatsapp/SMS Raily Cosmetics- 011 3295 8062 / 017 903 2179

Review Raily Collagen CC Cream, collagen cc cream, foundation terbaik, alas bedak terbaik, foundation tak cair, foundation senang guna
Amboi, lebar sengih dengan first cc cream ever yang dia ada. Kih3

ps- apa apa pun korang apply kat muka, pastikan muka dalam keadaan lembap tapi tak basah. paling ok time baru lepas cuci muka. hasil dia memang maksimum kalau ikut tip ni. Wassalaam ;)

2 comments: