Kids Can Cook! - Ayam Brand Yang Mudahkan Hidup! - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, June 30, 2015

Kids Can Cook! - Ayam Brand Yang Mudahkan Hidup!

Ayam Brand, program amat ayam brand, kids can cook

Kids Can Cook!- Ayam Brand Yang Mudahkan Hidup! | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Korang mesti suka bangatkan kalau ada sejenis produk yang boleh buat perut korang yang suka menyanyi tu tetiba tenang dengan masa yang singkat, dan proses yang mudah, baik pulak untuk kesihatan tubuh badan. Haisyyy, suka sangat aku kalau ada benda yang mudahkan proses kehidupan sebegini. By the way, aku dah jumpa benda yang best cenggini. Ayam Brandlah! :D

kids can cook, makanan kanak kanak mudah, ayam brand
Pihak Ayam Brand bergambar dengan anak-anak daripada rumah anak yatim nearby. Lupalah nama dia. Hik3

Ayam Brand, community care, program amal, resepi mudah kanak kanak
Menunggu chef keluar. Tak sabar nak masak benda mudah. Huhuu

Sebelum bulan puasa hari tu, aku dengan Hazanis sempat pergi ke event Kids Can Cook! yang dianjurkan oleh Ayam Brands di Joe and Pepper Restaurant, Pengkalan Chepa. Hah! Memang sesuai sangatlah program macam ni untuk aku yang tak pandai memasak benda rumit. Tahu-tahu je kita ni layak belajar resepi taraf bebudak je. Sian laki aku yang sorang tuh. *sigh . Molek sangatlah datang belajar, pastu apply nak buat pizza Ayam Brand untuk sahur. Kerlas gitcheww.

Program amal oleh Ayam Brand ni sebenarnya dah dibuat beberapa tahun dan tahun ni giliran bebudak negeri Kelantan. Alhamdulillah. Dapat gak belajar resepi mudah sangat nak buat, rasanya sedap, sangat berkhasiat dan mengenyangkan. Semua resepi yang diajar menggunakan produk Ayam Brand yang bebas daripada bahan pengawet dan MSG. Bukan setakat tak baik untuk kesihatan, malah berbahaya. Caringnyalah nak jaga badan kita. Toceyyy. ^^

Nilah cikgu memasak kitorang. Cantikkan? Tetiba cita-cita nak jadi chef membara di jiwa. Ahaks! :P

Sepanjang event berlangsung, aku berpeluang belajar beberapa resepi mudah menggunakan bahan yang boleh beli kat kedai runcit tepi rumah. Yang penting, kena ada Ayam Brand punya produk. Semua boleh buat. Pizza, sandwich, karipap, mahupun sushi! Serba boleh la kalau dah ada Ayam Brand dua tiga tin kat rumah. Lepas ni, kalau anak-anak ketuk pintu bilik memalam sebab lapar, hah! Suruh je guna tuna Ayam Brand dengan roti, bakar, makan. Alaah, dah boleh buat sendiri. Ayam Brand kan ada! Gitulah kekdahnya Kak Jah oooiii!!

Seriously, senang je nak buat Pizza Ayam Brand Sedap Mavellous Terbaik Dari Ladang ni!!!

Ni je pun bahan nak buat Pizza. Kacang hazel sangat nak buat. Hek elehhh. :P

sushi ayam brand, resepi mudah
Sushi pun boleh kita buat dengan produk Ayam Brand tahu. Tak yah gi Sushi King dah pasni. Hek eleeyhh

Terima kasih sangat aku ucapkan kat pihak Ayam Brand yang dah sudi jemput kami. Yelah, sapalah aku orang nak ingat. Event di Kelantan ni pun memang barang rare. Mampu jelez ni manjang tengok blogger-blogger lain gi event gegempak kat Kolumpo sana, dapat door gift mewah. Akhirnya, ada gak syarikat famous amos nak anjur program macam ni kat Kelate and jemput kitorang. *truuup truup air mata keharuan. T_T

ayam brand event, joe and pepper restaurant, restoran hipster kelantan
Cool weh Joe and Pepper nih.
By the way, Joe & Pepper Restaurant ni senang je nak cari tahu. Terletak kat Jalan Sri Cemerlang, Kota Bharu. Kalau nak senang, boleh like atau call je dorang. Boleh tanya terus.

Facebook Joe & Pepper Restaurant
09-744 0402

kids can cook, makanan di joe and pepper restaurant
Antara makanan sedap yang disediakan oleh Joe & Pepper untuk kitorang. Sedap hooiiihhh.

produk ayam brand, door gift event ayam brand
Tq Ayam Brand yand dah susah susah bagi semua untuk iols. Terharu once more. :')
Tu jelah sharing untuk hari ni. Jangan lupa. Kalau nak mudahkan urusan masak memasak, mohon gunakan produk Ayam Brand yang dijamin selamat dan baik untuk tubuh badan. Lepas ni, kalau cik abang aku mintak masak, tahu dah la nak penuhkan perut dia dengan apa. Ahaks!!! :D

Wassalaam.

8 comments:

  1. Muja.... windu dengan Muja tau... Sobsss....

    Tahniah Muja. You are my idol in blogging so.

    Terrrrrrrbaik tau entri review Muja ni... Ahkak suka dik...

    Tahniah dah kawen... Moga cepat dapat anak... Aamiin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. allaaaah kak ieta ni,, sajalah tu nak bazirkan tisu muka kita buat kesat ayaq mata.. toceeyyyyy :')

      Delete
  2. Menarik nie, nanti Muja kongsikan resepi yer...

    ReplyDelete
  3. dah kahwin..kena la rajin memasak kann..

    ReplyDelete
  4. Ayam brand memang terbaikk..pe lagi kongsi resepi lerr

    ReplyDelete
  5. mohon buatkan adikmu ini pizza ayam brand.. huhu

    ReplyDelete
  6. baru beli santan cap ayam brand ni

    ReplyDelete
  7. Byknya resepi boleh buat dgn produk ayam brand ni kan...dan ayam brand mesti antara brand yg mesti beli kalau nak masak..santan dan mknn dlm tin terutamanya..

    ReplyDelete