Nik dengan Muja Dah Kahwin Hooiii!!!

7/27/2015


Nik dengan Muja Kahwin Dah Hooiii | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Apalah sangat nak tulis untuk majlis akad nikah ni kan, gambar jela mampu ditempek. Tu pun lepas gigih mengedit tak nak kasi korang muntah tengok pengantin tak berapa lawa macam iols. Yelah, iols bukan pengantin baru cantik jelita Hazanis. Selamat pengantin baru beb. Muahxxx!!! Oh ye, ingat tak sebab-sebab aku nak kahwin awal? Baca k. :P

7 Januari 2014: Perkenalan kami
7 Jun 2014: Keluarga Nik datang merisik
30 Julai 2014: Majlis pertunangan di rumah Muja
5 Jun 2015: Akad nikah di rumah Muja
6 Jun 2015: Majlis kesyukuran di rumah Muja
8 Jun 2015: Majlis sambut menantu di rumah Nik

Tarikh pun dekat sama je sebab semua time cuti sekolah. Dedua cikgulah katakan.  Kih3

Ecececeyy. Dah berani bahu ke bahu dah sekarang. Kui3

Jumaat, 5/6/2015. Ramai sangat kahwin tarikh ni termasuklah Hanis Zalikha. Bangga sikit di situ. Kata orang sebab tarikh ni cantik. Photographer memang fully booked. Kalau last minute memang tak dapat. Kitorang pula pilih tarikh ni sebab masa ni cuti sekolah. Memula nak buat 6 Jun 2015. Cadangnya nak akad nikah pagi, majlis petang. Tapi, mak Nik takut kalut pulak. So, awallah sehari aku jadi bini. Jumaat pun macam hari elok. Aku hokey. Janji kami kahwin! :P

Kalau tak de yang pakai baju biru tudung pink, aku tak lahir
Kalau tak de yang pakai songkok baju biru, aku tak leh kawin.
Dedua penting. Ekekekee.

Honestly speaking, sebelum kahwin, dugaannya teramat banyak. Jangan tak percaya sebab ini kebenaran semata. Kami bertunang dekat setahun and it was not easy! Duduk jauh-jauh. Yang ada cuma komunikasi. Berjumpa mata sekali sekala pun payah. Masalah kewangan lagi. Bayangkanlah sebulan sebelum kahwin, hampir-hampir jugak runtuh masjid kitorang sebelum terbina. Salah faham, keletihan, emosional. Gabungan semua tu memang buat kitorang tertekan. Tapi,

BERTAHANLAH!!!

Nilah orang kuat majlis kahwin aku. My beloved family.

Berapa kali lafaz baru boleh angkat tangan camni? Koranglah teka. :P

Bertabahlah semua yang bakal mendirikan rumah tangga. Anggaplah segala ujian itu sekadar tornado. Berbahaya, tapi pasti berlalu. Semua yang buruk tu cara syaitan tak kasi kita kahwin. Berkahwin ni terlalu banyak nikmatnya. Taraf ibadat si bujang dengan si berkahwin pun dah lain tahu. Tu yang iblis tak nak kita kahwin. Takkanlah kita nak mengalah pada dorang pulakkan? Kita ni kan sebaik-baik umat. Malulah kalau kalah dengan dorang. Don't ever give up your spouse!!! Hold strong!!! As long as dia tak de orang lain tu, kira ok la. Masalah lain tu, pejam mata jelah.

Ceyhhh. Malu cenggini kekal 5 minit je. -_-

Lepas tu, dah start nak jenjeling dah.

Once upon a time, aku pergi kenduri kawan aku. Aku tengok dia dengan suami dia kemahen lagi. Aku kenal dorang. Memang jenis menjaga. Aku curious betul macam mana seorang yang tak pernah bersentuhan, tetiba je boleh amik gambar kemahen manja manja, romantik romantik lepas kahwin. Macam too immediate pun ada. Macam mana??? Lepas kahwin baru aku tahu. Kan dah lama tunggu, jelez tengok gambar orang lain. Bila dah halal, on jela ambil gambar macam mana pun. Kih4

Our first handshake. Mohon nampak dengan mata hati betapa nervousnya aku masa ni.

Alhamdulillah. :')

Dengan rendah dirinya, aku mintak sangat doakan kami dan keluarga yang kami bina. Mohon doakan kami akan berbahagia sehingga ke syurga, diberikan kekuatan luar biasa menghadapai tornado rumah tangga, dikurniakan zuriat soleh solehah yang mampu membantu kami apabila kami sudah di alam kubur, dan perkara-perkara baik je berlaku dalam hidup kami. Berharap sungguh-sungguh nih. :')

Akhir kata, terima kasih aku ucapkan untuk semua yang dah membantu menjayakan majlis perkahwinan aku nih. Dari persediaan sebelum, semasa dan selepas kahwin, ramai betul membantu. Umi abah, keluarga, kaum kerabat, sahabat handai, catering, wedding planner, photographer, tetamu, dan keluarga suami aku. Semualah yang aku tak tertulis kat sini ke. Semua ye. Jangan ada yang nak tacim lak. Aku luku sorang-sorang kang.

Sekeping gambar sanding yang masih sanggup aku share. Kening pelik. Mata pelik. Dont have the heart to share more. T_T

Insya Allah. Bila korang doakan kami, doa tu terpalit kat korang balik tahu. Aku kat sini dah sedia mengaminkan. Wassalaam. :)

You Might Also Like

18 click here, you comment, you are awesome

  1. Allah, cantikkknyaa... tahniahh. Mogaa bahagia ke akhir hayat :)

    ReplyDelete
  2. akak pun nikah pada 5.6.2015...hehehe tahniah

    ReplyDelete
  3. tahniah muja..selamat pengantin baru. sangat lawa dear :)

    ReplyDelete
  4. tahniah muja and nick..selamat pengantin baru..

    ReplyDelete
  5. Tahniah muja ramai blogger kawin tahun ni termasuk saya haha..

    ReplyDelete
  6. cantik nye cikgu nie.. eheheh.. seri pengantin la kata kan.. tahniah ye.. selamat pengantin baru

    ReplyDelete
  7. tahniah buat nik dan muja, semoga berbahagia hingga syurga,lama dah kak ana tunggu entri penuh wedding nik-muja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.. tahniah penantian kak ana sudah berakhir.. hehee

      Delete
  8. tahniah muja, larrr, dah kawen rupanya, hehehe ~ tahniah nasib baik lah CP duk korek gak entry-entry lama..CP pun sedang menanti masa, in shaa ALLAH, doakan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya Allah cp.. baru je.. hari genap dua bulan.. heheheee

      Delete

FOLLOWERS

SUKA BELI SINI

PENAFIAN

Segala maklumat yang disampaikan di blog ini adalah daripada pandangan peribadi penulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas sebarang kesalahan oleh orang lain yang menggunakan maklumat daripada blog ini. Sekian.