Pakej Percutian Bajet Murah ke Korea- Bulan Madu Impian Kami Ni!! - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, July 10, 2015

Pakej Percutian Bajet Murah ke Korea- Bulan Madu Impian Kami Ni!!

Pakej Percutian Bajet Murah ke Korea, pakej bajet ke korea, pakej murah ke korea, pakej percutian ke korea, pakej korea 2016
Pemandangan Musim Luruh di Korea- macam bumi emas

Pakej Percutian Bajet Murah ke Korea- Bulan Madu Impian Kami Ni!! | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Masa zaman bujang dua tiga bulan lepas, aku ngan husben ada cakap pasal bulan madu. Kami tak pergi bulan madu lagi sebab still tak de masa. Normallah, semua pasangan pengantin baru berhajat nak spend time together, berdua, pengalaman pertama bercuti bersama. Perghhhh!!! Tak sabar! Time ni la nak mulakan kehidupan berdua.

Yang aku tahu, suami aku ni memang lama dah berhajat nak bulan madu kat Korea. Of all places in the world, abang? Lahai, jiwang sungguh. Aku syak, dia mesti suka sangat drama Winter Sonata atau Autumn In My Heart. Sebab tu nak sangat lawat Pulau Jeju dengan Pulau Nami. Tak pun, mesti sebab pelakon dia lawa. Nak kata dia suka kpop, tak pernah pulak nyanyi lagu Good Boy depan aku.

Pemandangan Yang Sangat Indah di Korea


Pemandangan kat Korea memang cantik sungguh. Memula orang Malaysia menggila nak pergi Korea, dari mula drama Korea masuk ke Malaysialah. Start dengan Winter Sonata. Pandai je orang Korea ni ambik shot shot cantik masuk drama dorang. Terus ramai sampai termimpi-mimpi nak jejak kaki ke sana, termasuklah husben aku and aku sekali.

Pakej Percutian Bajet Murah ke Korea, pakej bajet korea, pakej murah korea, pakej percutian korea, pakej korea 2016
Pemandangan musim bunga di Korea- Alamak! Cantiknya bunga sakura!

Pakej Percutian Bajet Murah ke Korea, pakej murah korea, pakej bajet korea, pakej percutian korea, pakej korea 2016
Pulau Nami, Korea yang sangat popular.
Pakej Percutian Bajet Murah ke Korea, pakej bajet korea, pakej percutian korea, pakej murah korea, pakej korea 2016
Taman Hutan Seoul, Korea yang sesuai untuk aktiviti keluarga 

Makanan Popular Wajib Cuba di Korea


Orang kata, curiosity kills the cat. Satu benda yang buat aku nak pergi bulan madu kat Korea mestilah sebab makanan dia. Daripada pembacaan aku, aku tak de lah expect makanan dorang ni sedap sebab lidah aku ni duduk dalam mulut Melayu. Tapi tulah. Nak tahu sangat macam manalah dorang boleh makan kimchi macam makan nasik. Padahal, sayur je pun. By the way, I am a picky eater and sayur tu macam last choice dah. Kalau aku makan pun semata mata sebab aku tak nak membazir je. Kih3

kimbap, Pakej Percutian Bajet Murah ke Korea, pakej murah korea, pakej bajet korea, pakej percutian korea, pakej korea 2016
Camchi Kimbap- kata orang sana, benda ni must try kat Korea.
Pakej Percutian Bajet Murah ke Korea, pakej bajet korea, pakej murah korea, pakej percutian korea, pakej korea 2016
Seafood Hot Plate. Yang ni nanti, aku pass kat husband jelah.
pakej percutian korea, pakej murah korea, pakej bajet korea
Bibimbap ni macam sedap je kan? Tapi...
-----

Aku nak sangat suami aku ni dapat tunaikan impian dia. Dah lama kot dia mengidam. Pada masa yang sama, aku tak nak bebankan suami aku jugak. Aku syak, pakej percutian Korea mesti besar kos dia. Kan bagus kalau ada pakej Korea 2016 yang tak terlalu membebankan. Yang within our budget.

Aku pun tercari-cari juga. Tak nak la manjang jelez je tengok kawan aku tak jemu-jemu share gambar jenjalan sana. Excited semacam je aku tengok. Gambar cantik je yang dorang share. Yang tak cantik tak nak lak bagi aku tengok. Kerek. Saja nak buat aku kempunan. Tak patut ke aku hangin??? Grrr!!! Pakej Korea 2016, come to mama please... T_T

-----

Muslim Travel Bug Merealisasikan Impian Korea Anda


Pakej Percutian Bajet Murah ke Korea, muslim travel bug, pakej bajet korea, pakej murah korea, pakej korea 2016

Tiap kali nak pergi bercuti, berbulan madu, melawat, benda yang jadi penghalang mestilah bab bajet. Sapa yang tak rungsing fikir duit tiket, makanan, tambang, hotel. Semua perlu duitkan? Tapi, kalau kita jumpa orang yang tepat, kita boleh bercuti dengan pakej murah ke Korea macam Muslim Travel Bug ni lah.

Dengan Mulism Travel Bug, semua perihal bercuti, merewang kat Korea dah tak jadi masalah. Pakej bajet ke Korea yang dorang bagi memang terbaik. Harga yang dorang tetapkan memang tetap. Tak de bayaran tersembunyi. One day, kalau ada rezeki untuk aku pergi Korea, aku tak nak sibuk sibuk cari lain. Muslim Travel Bug kan ada?

Kita boleh pilih pakej yang ada bergantung kepada bajet sendiri. Antara pakej popular mereka adalah pakej budget korea backpackers muslim style sesuai untuk mereka yang datang kumpulan kecil dan usia muda kerana bergerak secara backpackers gunakan public transport.

Mereka ada sediakan pakej korea mewah harga murah lengkap hotel 3 bintang, private transport (van atau bas private) & makanan halal sesuai utk senior citizen dan kumpulan besar. Dorang memang lama dah duduk kat sana. Kira dah expert dengan keadaan kat Korea. Tak delah risau sangat nak cari makanan halal kat sana ke. Nak stay kat mana. Semua dorang boleh uruskan.

Alhamdulillah, jumpa juga dengan Muslim Travel Bug yang dah banyak tunaikan impian Korea orang Malaysia. Insya Allah, bakal tunaikan impian aku dengan husband sekali suatu hari nanti. Kalau korang pun tengah cari pakej yang sangat bagus dan memuaskan hati, bolehlah pilih Muslim Travel Bug untuk jadi guide korang kat sana. Korang bolehlah guna info kat bawah nih.

Laman Web: Muslim Travel Bug
Fanpage: Facebook Muslim Travel Bug
Instagram: @muslimtravelbug
Nombor Telefon: 017 3777754 | 013 3546577 | 019 8100010
Email: info@muslimtravelbug.com

Ya Allah, semoga satu hari nanti, kami akan berjaya menunaikan impian bulan madu Korea kami nih. Amiin. Wassalam.

5 comments:

  1. sedapnya makanan korea memang makanan favourite saya.. sedap ! peminat bulgogi..

    ReplyDelete
  2. wah, jauhnya berbulan madu, harapnya semuanya berjalan lancar :D

    ReplyDelete
  3. Moga tuan punya blog dapat honeymoon di Korea nanti hehe

    ReplyDelete