Bahan Semulajadi Yang Baik Untuk Kulit- Viola Beauty Secret - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, August 20, 2015

Bahan Semulajadi Yang Baik Untuk Kulit- Viola Beauty Secret

Bahan Semulajadi Yang Baik Untuk Kulit, Viola Beauty Secret
Bahan Semulajadi Yang Baik Untuk Kulit | Viola Beauty Secret | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Alangkah indahnya kalau kulit jadi cantik, cerah, gebu, licin, dan berseri setiap kali bangun tidur. Alangkah bagusnya kalau produk yang kita guna boleh memberikan kesan lepas 3 hari je. Tapi takut juga dengan lambakan produk kecantikan sekarang. Bahaya!

Sekarang, dok heboh bahan kimia yang buat naya kat kulit-kulit cantik. Jangan tak percaya, Namee Roslan pun pernah jadi mangsa. Jadi hari ni, aku terpanggil untuk kongsi dengan korang bahan semula jadi yang baik untuk kulit.

1. Minyak Argan


  • mengurangkan masalah rambut gugur
  • agen anti penuaan semulajadi 
  • meneutralkan radikal bebas
  • merangsang oksigen dalam badan
  • melindungi tisu-tisu perantara

2. Sel Stem Epal

  • menggalakkan pertumbuhan sel dalam badan
  • menjadikan kulit lebih cantik
  • ajen awet muda melambatkan proses penuaan
  • mematikan bahan radikal bebas berbahaya
  • kaya antioksida yang menghalang kerosakan sel

3. Minyak Zaitun

  • mengurangkan kesan cahaya Matahari pada kulit
  • menyegarkan kulit untuk tampak halus dan lembut
  • mengeluarkan kotoran dalam pori-pori kulit
  • mengurangkan masalah minyak berlebihan
  • melindungi kulit daripada sinaran Matahari

4. Royal Jelly

  • menggalakkan peredaran darah
  • meremajakan wajah
  • membekalkan nutrien dan oksigen pada kulit
  • membuang sisa yang tidak diperlukan dalam kulit
  • mengandungi kolagen untuk menegangkan kulit

5. Minyak Peppermint

  • menggalakan peredaran darah untuk membekalkan nutrien pada kulit
  • anti-mikroba, anti-oksidan, anti-pasmodik, anti-tumor
  • mengatasi masalah kulit berminyak dan iritasi pada wajah
  • menyegarkan kulit dengan memberikan efek dingin pada kulit
  • mencegah masalah jerawat dan pori-pori tersumbat
Lepas ni, kalau nak pilih produk kecantikan yang ada bahan-bahan semulajadi macam ni. Mesti kulit kau pun sayang kat kau. Antara bahan semulajadi lain yang juga bagus untuk kulit adalah bearberry, kolagen, aloevera, vitamin B5, C, dan E. 

Alahai banyaknya. Takkanlah nak beli setiap benda? Mana nak simpan? Sempat ke nak guna? Kalau nak nak tepek satu-satu, lambat gi pejabat pulak. Macam mana???

Jangan risau!!! 

Viola Beauty Secret has come for the rescue! Sesuai dengan slogannya; be beauty, be confidence. Jadi si cantik, jadi sang keyakinan. Memang Viola Beauty Secret akan jadikan korang si cantik yang penuh keyakinan sebab bila korang cantik, tak de dah masalah risau nak berdepan dengan orang ramai ke, malu ke. Yakin je sepanjang masa. Percayalah! :D


Bahan Semulajadi Yang Baik Untuk Kulit, Viola Beauty Secret

Viola Beauty Secret diformulasikan daripada bahan-bahan semulajadi seperti yang aku tulis tu. Terbukti selamat dan halal. Berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Khas untuk menjamin kesihatan kulit. Pakai je, automatik kulit jadi cantik, jadi segar. Proses rawatan oleh produk berkualiti ini tidak melibatkan pengelupasan kulit yang buat kulit jadi pedih ke, sakit ke, perit ke. Semua yang annoying tu tak de. Yang ada, kulit akan berterima kasih kepada korang! :D

Viola Refreshing Cleanser

KKM NO: NOT150605836K 
Bahan Semulajadi Yang Baik Untuk Kulit, Viola Beauty Secret

Kebaikan Viola Refreshing Cleanser

  • membersihkan kulit secara mendalam untuk menyingkirkan kotoran dan lebihan minyak
  • mencerahkan, melicinkan, menyegarkan dan melembutkan kulit supaya nampak lebih bermaya
  • membantu menyingkirkan sel kulit mati 
  • memelihara dan mengekalkan keanjalan kulit untuk mengurangkan tanda-tanda penuaan
  • mengurangkan kesan sunburn supaya kulit menjadi cerah
  • menghilangkan masalah jerawat dan mengurangkan parut jerawat
  • mengekalkan kelembapan kulit supaya tidak nampak kering dan kusam

Cara Pemakaian:

Basahkan tangan sedikit dengan air. Picitkan Viola Cleanser sekali sahaja dan gosokkan supaya berbuih.

Info Tambahan:

Pencuci muka yang baik tidak menghasilkan buih yang terlalu banyak kerana buih akan mengeringkan kulit dan menghilangkan kelembapan semula jadi kulit. Viola Beauty Cleanser tidak mengeringkan kulit malah melembapkan lagi kulit.

Viola UV Cream with SPF50++

KKM NO: NOT150605837K
Bahan Semulajadi Yang Baik Untuk Kulit, Viola Beauty Secret
  • mengekalkan kelembapan kulit supaya sentiasa segar dan bermaya
  • mengekang kemunculan jerawat dan jeragat pada kulit
  • mempercepat penyembuhan jerawat
  • memudarkan kesan jeragat, parut jerawat dan kesan pigmentasi supaya tona kulit lebih sekata
  • melindungi kulit daripada sinaran UVA/UVB dengan SPF50++
  • membantu mengurangkan keradangan dan iritasi pada kulit
  • mencerahkan kulit dengan selamat
  • tidak menyumbat pori-pori pada kulit
  • mengurangkan kedutan dan garis halus pada wajah
  • memelihara keremajaan kulit supaya kekal anjal dan berseri

Viola Multi Active Night Cream

KKM NO: NOT150605838K
Bahan Semulajadi Yang Baik Untuk Kulit, Viola Beauty Secret
Kebaikan Viola Multi Active Night Cream
  • merangsang metabolisme kulit supaya menjadi lebih aktif
  • menyingkirkan jerawat dengan lebih cepat
  • mengawal penghasilan melanin yang menggelapkan kulit
  • mengurangkan lingkaran gelap dan kantung di bawah mata 
  • mengurangkan kedutan dan garis halus pada wajah
  • mengecilkan saiz pori-pori sambil menghilangkan blackhead dan whitehead
  • meratakan tona warna kulit agar lebih cerah dan sekata
  • menganjalkan kulit supaya nampak lebih bermaya
  • mengurangkan pengumpulan lemak dan lebihan air di bawah kulit

Testimoni Pengguna Viola Beauty Secret

Bahan Semulajadi Yang Baik Untuk Kulit, Viola Beauty Secret, testimoni viola beauty secret, testimoni vbs

Bahan Semulajadi Yang Baik Untuk Kulit, Viola Beauty Secret, testimoni viola beauty secrt, testimoni vbs

Bahan Semulajadi Yang Baik Untuk Kulit, Viola Beauty Secret, testimoni viola beauty secret, testimoni vbs

Bahan Semulajadi Yang Baik Untuk Kulit, Viola Beauty Secret, testimoni viola beauty secret, testimoni vbs

Bahan Semulajadi Yang Baik Untuk Kulit, Viola Beauty Secret, testimoni vbs, testimoni viola beauty secret

Viola Beauty Secret dah terbukti berkesan merawat masalah jerawat, parut jerawat, jeragat, kulit kusam, kulit kering, tona kulit tidak sekata. Bila semua masalah ni dah terhapus, memang akan cantik berseri-serilah kulit kita. Tak de nak risau masa mekap bagai sebab mekap nipis-nipis pun dah okay. Dah cukup berseri-seri dah. Yang penting,

DISIPLIN, ISTIQAMAH, TAWAKKAL!!!

Jangan nak expect besar kalau usaha kecil. Jangan nak rasa kekal cantik kalau benda yang buat korang cantik tu, korang berhenti buat. Korang akan kekal punya benda yang korang ada, kalau korang terus-terusan buat apa yang korang buat. Paham?

Kalau korang nak order, pandai-pandai koranglah visit pages kat bawah ni. Call pun ok. Senang dan cepat. Semua aku dah tulis kat bawah nih.

Laman Web: www.violabeauty.com.my
Instagram: @viola_beautysecret
Facebook: Viola_BeautySecret-HQ
No. Telefon: 011-3506 2344 / 011-1433 3437

Tu jelah yang aku nak cerita. Lepas ni tunggu testimoni daripada aku sendiri pulak k. Tak sabar nak share ngan korang tau. Hehehe. Wassalaam.

5 comments:

  1. Salam... boleh tak nak tgk warna dua2 krim tu? dah bukak website, takde tunjuk. terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada pic yg tutup terbuka ...u tgk kat first layer tu..pic tu slide show.maybe lmbt skit..u bleh slid sndiri..

      Delete
    2. Hi Kay, UV Cream tu Berwarna putih dan multi active night cream tu berwarna baby blue..
      actually gambar kat website ada dekat home page ada button untuk tengok next pictures..
      kalau ada pertanyaan lain boleh contact kami.. 01114333437

      Delete
  2. produk semakin hari semakin banyak keberkesanannya

    ReplyDelete