jenis manusia tak de kelebihan - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, August 03, 2015

jenis manusia tak de kelebihan

sudah la huduh.. gemuk pulak tu..
kulit hitam.. jerawat penut.. parut lagi..
muka berminyak.. orang tengok pun geli
lemak sana sini.. situ menggeleber..
situ besar sini besar..

sudah la huduh.. gemuk pulak tu..
tak pandai masak.. makan megi je..
rambut serabai macam hantu
perangai buruk.. tak reti hormat orang
suara tak sedap.. garau macam jantan

sudah la huduh.. gemuk pulak tu
barang asyik hilang.. careless..
tak reti urus diri sendiri..
asyik bergantung dengan orang
bodoh pun banyak.. pelupa.. nyanyuk

sudah la huduh.. gemuk pulak tu
cara berpakaian asyik salah.. asyik huduh
semua pilihan.. keputusan.. semua salah
pastu tak reti nak handle masalah..
sendiri cari penyakit.. suka cari susah

sudah la hudus.. gemuk pulak tu
bajet penting.. padahal tak de yang nak layan
ada dengan tak de.. sama je.. tak de beza
cuma kalau tak de aman sikit dunia
kalau ada asyik menyusahkan je..

macam mana nak orang sayang..
jenis manusia yang tak de kelebihan..

------

all that i keep thinking about myself day by day.. and i just cannot stop.. this is just torturing.. overbearing.. cant do.. wanna stop.. tired.. exhausted..

5 comments:

  1. mana ada hodoh, ciptaan ALLAH semua cantik2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang kadang terlupa.. manusia yang salu salah.. stress la... :'(

      Delete
  2. huduh macam mana pun, takde orang nak puji diri melainkan diri sendiri - that's what i always use to coax myself. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. tpi kan.. bia jadi cikgu.. selain diri sendiri.. murid ada utk memuji.. hehehe

      Delete
  3. sentiasa positif..masa belajar bengkel imej tu dia cakap kita kene perasan yang kita cantik..ehhee

    ReplyDelete