Tempat Menarik Pulau Pinang- Penang Time Tunnel- 3D Mural Art Street - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, August 17, 2015

Tempat Menarik Pulau Pinang- Penang Time Tunnel- 3D Mural Art Street

Tempat Menarik di Pulau Pinang- Penang Time Tunnel | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Tak habis lagi entri trip Kedah-Pulau Pinang haku nih. Lepas puas bergambar di Bukit Bendera, kitorang bergerak pula ke Penang Time Tunnel. Memula tahu pasal Penang Time Tunnel ni daripada blog senior aku, Eleanor Dream Land. Dia suka jenjalan, makan-makan. Sama macam aku. Sebab tu aku suka blog dia. Ekekeke.

Penang Time Tunnel- 3D Mural Art Street


Setelah penat berjalan kaki gara-gara sesat. -_-

Penang Time Tunnel terletak di Jalan Green Hall, Georgetown. Muzium Sejarah ni sangat dekat dengan Padang Kota. Jalan kaki je. Memula masuk terowong, kita disediakan dengan pelbagai informasi tentang Pulau Pinang sejak 400 tahun dulu. Ada gambar, ada patung, ada keterangan dia. Memang rasa macam dok lalu terowong masa. Acah acah Doraemon tu aku yang punya. Kih3


Tempat Menarik Pulau Pinang, Penang Time Tunnel, 3D mural art street, street art
Abbang lambat 2 jam!

Ditakdirkan masa memula masuk, aku memang terdesak nak terkucil. Jadinya, tak sempat nak ambil gambar bahagian sejarah sebab tandas ada kat bahagian permulaan seni 3D. Nun jauh kat bahagian belakang terowong. So, aku started ambil gambar di bahagian 3D. Boleh je nak patah balik, but well, it is history guys. It is not really my thing. Lainlah Cek Mek Molet Street Art Machang. Best!!! :D

Tempat Menarik Pulau Pinang, Penang Time Tunnel, 3D Mural Art Street, street art penang
Arrrghhhhhhh!!! (Tanpa alasan. Smurf pun datang menyelamat.)

Tempat Menarik Pulau Pinang, Penang Time Tunnel, 3D Mural Art Street, street art pulau pinang
Epik fail. Sayap terapung. Grrrrr!!!!

Tempat Menarik Pulau Pinang, Penang Time Tunnel, 3D Mural Art Street, street art pulau pinang
Ni kalau kena, berderai nih.

Tempat Menarik Pulau Pinang, Penang Time Tunnel, 3D Mural Art Street, street art pulau pinang
Apa gunanya katil kalau kat udara pun boleh baring tersengih?

Tempat Menarik Pulau Pinang, Penang Time Tunnel, 3D Mural Art Street, street art penang
Cool kot tengok tv cenggini.

Tempat Menarik Pulau Pinang, Penang Time Tunnel, 3D Mural Art Street, street art
Laaa, kat atas ni ada singa. 

Tempat Menarik Pulau Pinang, Penang Time Tunnel, 3D Mural Art Street, street art, art street penang
Urrkkkkkkkk!

Tempat Menarik Pulau Pinang, Penang Time Tunnel, 3D Mural Art Street, street art pulau pinang
Kesian pak cik. Meh Mujahidah tolong meh. :)

Tempat Menarik Pulau Pinang, Penang Time Tunnel, 3D Mural Art Street, street art penang
Amboi Diah. Rakus.

penang street art, street art pulau pinang, Tempat Menarik Pulau Pinang, Penang Time Tunnel, 3D Mural Art Street
Alololooo. Cantik sungguh imaginasi aku.

Tempat Menarik Pulau Pinang, Penang Time Tunnel, 3D Mural Art Street, penang street art, pulau pinang art street
Mandi air terjun kecik.

Tempat Menarik Pulau Pinang, Penang Time Tunnel, 3D Mural Art Street, penang art street, pulau pinang street art
Susah jugak nak panjat dinding nih.

Dari Penang Time Tunnel nilah kitorang jalan kaki ke Padang Kota pekena pasembur.

Tempat Menarik Pulau Pinang, Penang Time Tunnel, 3D Mural Art Street, pulau pinang street art, penang art street
Ratu selfie terbaru dengan shades gorjes beliau. Kami tumpang glemer je. 

Tempat Menarik Pulau Pinang, Penang Time Tunnel, 3D Mural Art Street, pulau pinang street art, penang art street
Aku ambik gambar ni dan aku menyesal sebab tak de dalam gambar. :(

Lepas dah kenyang makan pasembur tu, kami kena jalan kaki ke bas. On the way tu, boleh pulak ternampak Transformers Street Art. Tapi masa tu memang panas ceyyyyy ceyyyy ore Kelate kato. So, aku gamkan bontot kat kerusi bas. Malas nak follow my friends yang excited tengok robot sado tuh. Tak tahu lak dorang minat perobotan selama nih.

Tempat Menarik Pulau Pinang, Penang Time Tunnel, 3D Mural Art Street, pulang pinang street art
Kalau betul wujud, aman dunia ni. Tahu negara memana nak perang sangat, bomkan je.

Tempat Menarik Pulau Pinang, Penang Time Tunnel, 3D Mural Art Street, street art penang, pulau pinang street art
Excitednya tuh di situ. 

Tu jelah yang mampu aku coretkan lepas seminggu lebih meninggalkan arena pemblogan. Kalau korang nak cecuti Malaysia, mohon gi Pulau Pinang. Sebab best. Tu je. K. Chaw.

Wait!!
Lepas ni aku nak pergi mana pulak ye?????

Assalaamualaikum. :)

6 comments:

  1. amboii ,, syokk nyee . Lyssa yg dok penang pun tk pernah smpai lagi 3D museum tu . haha

    ReplyDelete
  2. tuu diaa Muja posing2 comel2 kat atas tu, kak ana teringin gak nak pi time tunnel tu, In Syaa Allah ada rezeki sampai kut kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. errkkk.. try hard to look comel.. tapi nampak kurang berjaya di situ.. huhuu

      Delete