10 Cara Mudah Pakai Shawl Tutup Dada- Tutorial Shawl

11/24/2015

10 Cara Mudah Pakai Shawl- Tutorial Shawl | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Sejak aku masuk UM, aku mula berjinak dengan long shawl.  Sejak tu jugaklah, aku mula rasa,'Ok, aku malas dah nak pakai tudung bawal lembek, susah bentuk, annoying, dan torturing tu!' Hairan hoi bila tengok orang lain pakai tudung lawa je. Sweet je. Bila aku yang pakai, tengok cermin je rasa nak menangis. T_T

Jadi, aku berterima kasih sangat dengan fashion designers yang bawa masuk long shawl dalam list perempuan bertudung yang tak perlukan aku spend hours untuk bentukkan gelembung depan yang perfect. Pakai macam mana pun nampak ok. Pakai macam mana pun nampak style. Tambah-tambah lagi yang sediakan shawl tak payah gosok. Thank you so much! I owe you! :D

Satu kelebihan yang ada pakai long shawl mestilah sebab boleh dipakai banyak cara. Memula main pakai je. Belajarlah biar nampak lagi cantik and stylish. Kurangnya dia bab nak kena supply pin banyak-banyak. Asalkan cantik, pin banyak tak jadi masalah.  Tak mahal mana. Hilang pun tak terasa. Bekas comel pun berlambak boleh beli nak simpan pin. No big deal sangatlah.

Ok jom tengok cara mudah pakai shawl pilihan aku nih. 


Pilihlah mana korang suka. :)

1. Cara Pakai Shawl Solehah Inspire


10 Cara Mudah Pakai Shawl, Tutorial Shawl
Yang ni my favourite. Wajiblah letak kat nombor 1. Heee

2. Cara Pakai Shawl Extra Large


10 Cara Mudah Pakai Shawl, Tutorial Shawl, pakai shawl extra large
Suka pakai shawl tapi nak saiz lebih besar. Tiru yang ni.

3. Cara Pakai Curly Candy Shawl

10 Cara Mudah Pakai Shawl, Tutorial Shawl
Simple and modest. Just the way I like.

4. Cara Pakai Shawl Halfmoon


10 Cara Mudah Pakai Shawl, Tutorial Shawl, cara pakai halfmoon shawl
Model ni ke cara pakai shawl yang cantik? Suka halfmoon guna yang ni.

5. Cara Pakai Shawl Damia


10 Cara Mudah Pakai Shawl, Tutorial Shawl
Cantik sungguhlah. Nak kenal dia jugak.

6. Cara Pakai Shawl Happy Life

10 Cara Mudah Pakai Shawl, Tutorial Shawl, pakai shawl tutup dada
Warna shawl yang menawan hatiku.

7. Cara Pakai Shawl Dwi-Tone


cara mudah pakai shawl, tutorial shawl
Warna warni pun cantik juga.

8. Cara Pakai Shawl Munyra


10 Cara Mudah Pakai Shawl, Tutorial Shawl, shawl menutup dada
Polka dot? How?

 9. Cara Pakai Shawl Anniebie


10 Cara Mudah Pakai Shawl, Tutorial Shawl, loose style shawl
Agak-agak nak yang sikit loose.

10. Cara Pakai Shawl Plain


10 Cara Mudah Pakai Shawl, Tutorial Shawl, plain shawl tutup dada
Senang je nak pakai shawl nampak elegant.

Senangnya pakai shawl sebenarnya!!!

Semua tutorial cara memakai shawl cantik ni aku cilok kat Facebook. Ada yang ada watermark, ada juga yang tak de. Mintak halal ye. Kalau tak suka, boleh inform. Yang penting kita kena ingat, dalam berpakaian, tutup aurat adalah keutamaan. Walau cara apa sekali pun kita pakai shawl, mesti menutup aurat dengan sebaiknya. Kalau rasa tak sempurna, tukar style. Kalau tak boleh, tukar shawl. Kalau tak boleh juga, buka shawl, duduk dalam rumah. Jangan keluar. Keselamatan terjaga, aurat terjaga. Hehe

Wassalaam. :D


You Might Also Like

10 click here, you comment, you are awesome

  1. Wah, cantiknya! Selalu terpengaruh sebab model..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. sebab dorang cantik. pakai cemana pun cantik. kih3

      Delete
  2. Selalu belit shawl gaya sama sebab malas .. haha

    ReplyDelete
  3. Nampak mudah tapi bila buat sendiri tak semudah itu :-(

    ReplyDelete
  4. Betol..nampak mudah cara pki shawl to aku sejam xabis lg ngadap crmin

    ReplyDelete
  5. Thanks for sharing.. tgh cari cara nk pakai shawl. Dah lama sgt maintain dgn gaya shawl yg 1 je..haha.. sesekali nk melawa gak..

    ReplyDelete
  6. TEringin pulak nak pakai shawl,huhu

    ReplyDelete

FOLLOWERS

SUKA BELI SINI

PENAFIAN

Segala maklumat yang disampaikan di blog ini adalah daripada pandangan peribadi penulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas sebarang kesalahan oleh orang lain yang menggunakan maklumat daripada blog ini. Sekian.