Cara Rambut Sihat, Cantik dan Nampak Lebat - New Dove Volume & Nourishment - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, November 30, 2015

Cara Rambut Sihat, Cantik dan Nampak Lebat - New Dove Volume & Nourishment

Cara Memelihara Rambut Supaya Kekal Cantik dan Seksi- Dove Volume & Nourishment | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Aku pernah kena marah dengan umi aku sebab obsesi aku dengan rambut. Dia nampak aku berjalan dengan kepala tergeleng-geleng masa kat luar rumah. Masa tu, aku pernah juga simpan hasrat nak free hair (astaghfirullahalaziim).

Bajet rambut paling lawalah masa tu kengkonon. Bila dah besar, baca banyak, dengar banyak, baru sedar yang perempuan memang tak boleh dedah aurat. Bukan setakat membahayakan diri sendiri, lebih kepada membahayakan kaum lelaki kesayangan, ayah dan suami. Kalau bukan di dunia, di akhirat. So, aku insaf dengan nasihat daripada adik aku sendiri. Terima kasih sayang. :')

dove volume and nourishment, shampu untuk volume rambut, rambut sihat, rambut cantik, cara rambut lebat
Dah lama mengidam. Dapat juga akhirnya New Dove Volume and Nourishment ni. 


Tapi, bertudung tak bermakna kita bebas membiarkan rambut kita layu tak bermaya. Dah macam pokok tak siram. Tak dapat nutrisi. Bertudung juga tak bermakna kita kena biar rambut busuk, kelemumur, minyak. Kena juga jaga kecantikan rambut kita untuk kepuasan hati sendiri dan suami.

Kecantikan isteri itu hak suami. Dia bayar mas kahwin beribu-ribu untuk kawin ngan kita. Takkanlah nak biarkan dia bau rambut yang tak menyenangkan bila dia tidur. Sedih suami kita. Haisyyy. Tak boleh! Perempuan kena cantik sebab semua kita memang cantik!

Definisi Rambut Wanita Yang Sihat, Cantik dan Seksi Bagi Aku


  1. panjang melebihi bahu. baru berbeza rambut kita dengan lelaki
  2. warna hitam berkilat. apa-apa warna rambut yang asal. bukan warna
  3. bebas kelemumur, kutu mahupun minyak berlebihan. elak gatal kulit kepala.
  4. mudah diurus. mudah disikat. tak tersekat di mana mana skala
  5. bau yang harum dan menyenangkan
  6. lembut apabila dilurut dengan tangan
  7. ada volume. bukan menggerbang, tapi nampak lebat. tidak flat je di kulit kepala

Menang New Dove Volume and Nourishment Daripada Rakan Blogger



testimoni dove, volume and nourishment, rambut lebat, rambut cantik, rambut sihat
Eksklusif betul packaging Dove ni.

Nak dijadikan cerita, baru-baru ni, aku ada join giveaway liyliz dan illy ariffin. Hadiahnya New Dove Volume & Nourishment. Aku memang harap sangat untuk menang sebab shampoo aku dah habis. Rezeki aku, dedua aku menang. Suka betullah dapat hadiah cenggini. Mohon anjur giveaway dengan hadiah cenggini lebih kerap lagi di masa akan datang ye. Kih2

New Dove Volume and Nourishment, Rahsia Rambut Sihat dengan Volume


dove volume and nourishment, cara rambut lebat, rambut sihat, rambut cantik
Terpaksa letak bibir seksi. Tutup bilik yang seksi. :P

Cara Menggunakan Shampoo dan Conditioner Dove Volume and Nourishment Shampoo

  1. Aplikasikan shampoo pada rambut yang basah
  2. Urutkan shampoo pada kulit kepala and rambut seluruhnya
  3. Basuh rambut sehingga semua buih shampoo hilang.
  4. Perahkan rambut supaya lembap
  5. Aplikasikan conditioner pada hujung rambut. Elakkan mengenai kulit kepala
  6. Biarkan selama 5 minit, basuh rambut.
  7. Minyakkan rambut sebelum sikat rambut dengan cara 
2 produk ini boleh digunakan untuk kegunaan harian. Hari-hari pun kita boleh basuh rambut tanpa risau rambut jadi kering. Malah, Dove melembapkan dan mencukupkan lagi rambut dengan nutrisi yang diperlukan. 

Kelebihan New Dove Volume and Nourishment

  • membekalkan segala nutrisi penting yang diperlukan oleh rambut
  • memberikan 95% lebih volume kepada rambut supaya tampak lebat dan sihat
  • mengekalkan kesihatan, kekuatan, kelembutan dan kecantikan rambut 
  • membersihkan rambut dengan lembut tanpa menjejaskan kesegaran rambut
  • mewangikan rambut dengan lebih lama untuk mengelakkan rambut berbau hapak
Jadi, New Dove Volume and Nourishment sesuai sangat untuk orang bertudung sebab rambut orang bertudung lebih mudah melekap di kulit kepala dan berbau, tambah-tambah kalau pakai tudung masa rambut basah. Aku tak risau dah lepas ni. Kan ada Dove. Kih3

Testimoni Mujadafewa untuk New Dove Volume and Nourishment


dove volume and nourishment, cara rambut lebat, rambut sihat, rambut cantik
Shampoo, Conditioner, Tuala biru comel. Hehe

Aku dah nampak perubahan positif pada rambut aku lepas pertama kali aku guna New Dove Volume and Nourishment lagi tau. Best sangat guna shampoo ni sebab buih dia banyak. Guna sikit pun cukup. Lagi jimat dan tahan lama. Bau dia wangi.  Lepas pakai, otomatik rambut terus rasa lembut. 

Wangi dia pula tahan lama. Buktinya, pagi tu, adik aku Amir cakap, rambut aku still wangi lepas bangun tidur. Lepas tu, dia pulak pakai shampoo Dove aku tuh. Pastu pulak, rambut tak kusut pun walaupun baru bangun tidur. Nampak seksi lagi adalah. Sikat pun lancar je. Tak sabar aku pakai bila suami aku balik nanti. Kahs!

Dapatkan Sample dengan klik - Dove Volume and Nourishment .Tu jelah untuk kalian pembaca sekalian untuk kali ini. Wassalaam.

5 comments:

  1. Wah, lepas ni blh la rambut jadi cantik..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. i hope so.. at least to one pair of eyes.. tapi tak pernah berjaya.. kinda heart breaking..

      Delete
  2. bakpo keno edit gitu mo nah bo gamba shampu :P

    ReplyDelete
  3. kita pun ada menang jugak..tapi lom dapat lagi..memang suka shampoo dove ni..wangi

    ReplyDelete