Harapan Cara Hidup Aku Lepas Kahwin - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, November 02, 2015

Harapan Cara Hidup Aku Lepas Kahwin

Harapan Cara Hidup Aku Lepas Kahwin | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Korang tahu tak, aku pernah berdoa untuk dapat suami yang akan jaga aku punya kesihatan dan kerampingan aku lepas kahwin? Seriously, Allah selalu kabulkan doa aku dengan memberi aku seorang suami bernama Nik Nashram. Seksa juga bila kena jaga makan sebenarnya. Kah3

Alhamdulillah sangat sebab Allah bagi peluang untuk capai impian hidup itu. Tapi biasalah. Manusia mana pernah cukup. Termasuklah aku. Jadi, selain impian tadi tu, ada lagi impian yang aku tanam untuk jadi cara hidup aku selepas kahwin. Kahwin usia muda pula. Mestilah jenis manusia tamak sikit. Dan, aku syak, impian lain juga akan muncul lagi lepas ni. Maybe impian nak anak lelaki sebelum anak perempuan? Atau nak anak masuk sekolah antarabangsa ke? Masak jugak nak tertunai.

You know, this is my dream life which I have in my head having my other half in it.



  1. Solat jemaah, salam dan kucup tangan suami, suami kucup dahi
  2. Salam dan kucup tangan suami, suami kucup dahi, baru suami pergi kerja
  3. Belajar masak berjemaah dengan suami
  4. Berjuang habis-habisan untuk ke Jannah dengan suami

By the way, baru 5 aku cerita. Banyak lagi sebenarnya. Kah3

Aku ada baca, setiap sentuhan suami isteri, dapat pahala. Ada jenis ciuman yang menggugurkan dosa, ada waktu bermesra yang buat syaitan terseksa, dan yang paling penting, setiap saat selepas pernikahan boleh mendatangkan pahala. Aku juga ada baca, betapa berbezanya kualiti dan jumlah pahala ibadah orang bujang dengan orang yang berkahwin dan semua tu buat aku excited!!! :D

I am working on it. I really wish, one day, everything will just become our habits. Our die-hard habits. Naturally. Without us being forced or being cautioned of them at all time. Tak best juga nak kena berjaga-jaga selalu ni kan. Yeahh. That is marriage. It is about practice while learning what each other prefers and not prefers. Jangan risau. It will become easier each passing moment. :)

Nak kahwin muda juga? Baca panduan kahwin ini dulu. Wassalaam.

2 comments: