Monday, September 28, 2020

BUKAN NAK KAYAKAN FOUNDER SEMATA MATA

September 28, 2020 0 Comments
Assalaamualaikum. Rasa nak update pula untuk clearkan kekeliruan ramai di kuar sana mengenai sistem Ambassador.
Kita buat, kita dapat.  Boleh join JTT di link- Daftar JTT Ambassador

Para JTT Ambassadors sebenarnya ada 2 jenis

1. Yang pakai sendiri2
2. Yang pakai dan jual

Apabila pakai dan jual pula, ada 2 cara untuk dapatkan earning.

1. Jual harga retail termasuklah kat diri sendiri dan orang lain, end of month dapat cashback. Ala ala dropship.
2. Bonus mengikut peratusan yang ditetapkan apabila kita capai KPI belian kumpulan.

Pernah, bila I cakap nak cukupkan belian minimum 350 apabila group earning sudah capai tahap tertentu, ada yang salah faham. Cakap kita nak kayakan founder. 

Macam ni sebenarnya. Belian individu minimum untuk mendapat BONUS adalah 350. Kalau belian kumpulan sudah capai 4400, kita layak bonus 34%. Kalau 8800 pula, kita boleh  dapat bonus sebanyak 38%. Dengan nilai belian individu yang sama.

Bayangkan, kalau masa tu nilai belian kumpulan dah 9000. Belian individu kita pula dah 310. Kita hanya perlu tambah 40 sahaja lagi untuk capai belian individu minimum. So, kita belilah sebatang Lip Glass dgn harga 48. Dah lebih 350. Lip glass dapat. Bonus 38% pun dapat. Lebih daripada 48 tadi. Tu tak termasuk overiding lagi. Lagi banyak dapat. Jadi semua org berpeluang jadi leader dan kaya sama2..

BUKANNYA SAJA2 BELI UNTUK KAYAKAN FOUNDER SEMATA MATA TAU. 😆

Situasi itu mungkin terjadi kalau produk lain seperti MLM, bukan JTT.

Ada company yang tetapkan KPI mingguan. Wajib beli dalam kuantiti minimum yang ditetapkan mengikut masa. Wajib capai KPI. Asyik kena ugut kena kick dari group. Aduss. So different dengan JTT.

Sekali bayar yuran keahlian 130(which biasanya dapat hadiah percuma sekali tau), kita dah dapat 
🔥keahlian seumur hidup tanpa risiko disingkirkan.
🔥support group dengan ahli2 yang sangat hebat.
🔥sistem berkomputer yang canggih dan menyenangkan.
🔥beli semua produk JTT dgn harga Ambassador tanpa belian minimum.
🔥bahan promosi cecantik disediakan kalau nak bisnes.
🔥berbisnes tanpa pegang produk pun boleh sebab semua HQ uruskan.
Untuk yang jenis tak makan jamu tapi percayakan kehebatan kuasa herba2, boleh dapatkan macam2 produk berkualiti premium untuk kecantikan dan kesihatan luaran.

🌹Ginseng Herbal Soap
🌹Mekar
🌹Feminine Herbal Wash
🌹Lip Glass
🌹Ratu Haircare Set
🌹Laut Spa Series

Semua produk berkualiti premium. Siap ada yang berani buat Money-back Guarantee. Hebat tak hebat! 😮😮😮😲😲😲
Dengan JTT,
❌risiko.
❌stress kejar dateline. 
❌KPI paksaan belian wajib.

Insya Allah. Tanpa moratorium pun, kita masih boleh survive malah boleh bantu org lain pula. 

Boleh dapatkan produk JTT di link- Beli Produk JTT

Kita buat, kita dapat. insya Allah. Amiin.

Sunday, September 20, 2020

Cara Dapatkan Rambut Sihat dan Cantik dengan Ratu Hair Care Set

September 20, 2020 1 Comments
Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Walaupun kita bertudung, rambut masih kena jaga sebab mahkota kita inilah yang jadi eksklusif untuk suami kita. Jangan sesekali biarkan rambut kita berbau. Omaigad. Tak tahan. Kita sendiri pun akan rasa lebih berkeyakinan bila rambut kita sihat, cantik, dan terurus. Mood pun spoiled sangat kalau rambut kusut, asyik gugur dan bercabang, betul tak?

Dulu aku pernah share macam mana cara sikat rambut yang betul. Yup, kalau salah cara, boleh buat rambut rosak tau.

Rutin Penjagaan Rambut Supaya Sentiasa Kuat dan Sihat 
  1. keringkan betul-betul dulu sebelum memakai tudung
  2. tidak mendedahkan rambut terlalu lama di bawah cahaya Matahari
  3. sikat dari bawah membawa ke atas dan tidak terlalu lama
  4. menggunakan minyak rambut atau pelembap di bahagian hujung
  5. membersihkan rambut sekurang-kurangnya 2 kali seminggu

Ratu Haircare Set by JTT, Shampoo dan Conditioner Rambut Terbaik, 100% Dari Bahan Semulajadi



Ratu Hair Care Set by Jamu Tun Teja adalah produk berkualiti premium terbaru yang dikeluarkan oleh Jamu Empire. Ia mengambil masa selama setahun setengah untuk diformulasikan bagi memastikan kualitinya di tahap yang optimum. Ratu terdiri daripada 2 produk; Ratu Hair Shampoo dan Ratu Hair Serum Conditioner

Ratu mengandungi 11 herba oriental yang terbaik untuk kesihatan dan kecantikan rambut setiap orang. Wanita boleh guna, lelaki pun boleh. Ya, kanak-kanak seawal umur 3 tahun pun boleh guna Ratu. Ini membuktikan yang Ratu merupakan produk rambut yang selamat dan jauh daripada bahan-bahan toksik berbahaya.

Bahan yang paling disukai dalam Ratu mestilah minyak kelapa dara atau VCO. VCO dalam Ratu merupakan VCO yang paling berkualiti yang menjadikan rambut lebih sihat, kuat dan lebih cepat panjang.


Bukan itu sahaja, Ratu juga mengandungi Peppermint tau. Peppermint itulah yang memberikan sensasi segar dan sejuk di kulit kepala apabila menggunakan shampoo Ratu. Ramai juga yang bersetuju, Ratu membuatkan pening kepala berkurang. Sebab tu asyik nak shampoo je hari-hari.


Testimoni Muja Menggunakan Ratu Hair Care Set


Masa JTT buat promo; beli 2 kotak JTT dapat fee mini Ratu set, aku pun tak lepaskan peluang walaupun aku skeptikal dengan produk yang claim boleh kurangkan keguguran rambut. Mana taknya, dah macam-macam shampu kita try, sama juga. Dah banyak duit habis, sama juga. Sampai dah tak tahu nak simpan kat mana botol-botol shampu tu. Kalau korang follow IG aku pun, aku ada mention pasal rambut aku yang gugur teruk lepas bersalinkan Nazeem. Tapi, dengan Ratu, seriously, memang tak menyesal.

1. Bau wangi

Bau Ratu memang wangi tapi bukan jenis yang ovelwhelmed sampai pening kepala. Bau dia jenis yang bila kita bau, kita rasa tenang dan segar. Sebiji macam gula-gula Mentos. Bau peppermint. Memang best.

2. Senang bilas


Ratu sangat senang bilas. Jimat air sebab dia tak banyak buih sangat. Produk yang berbuih banyak boleh menyerap lembapan rambut secara berlebihan. Itu penyebab rambut kering dan bercabang.

3. Sejukkan kulit kepala


Lepas biarkan shampoo tu sekejap, kulit kepala mula rasa sejuk. Kepala yang tengah pening pun boleh lega tau. Masa tu, bolehlah gosok gigi dan basuh muka. Tapi, rasa sayang pula nak bilas. Hehehe.

4. Jimat


Ratu boleh digunakan setiap hari seawal umur 3 tahun. Tapi, kalau nak lagi jimat, Ratu boleh digunakan untuk merawat rambut seminggu sekali. Apply sikit dah cukup. Hari lain, masih boleh guna shampoo biasa. 

5. Boleh guna setiap hari kerana 100% sihat, selamat dan semulajadi


Kita selalu dimomokkan shampoo boleh bagi kesan tak baik kalau guna setiap hari, tapi tidak dengan Ratu. Ratu boleh dan sangat digalakkan untuk digunakan  SETIAP HARI. Ini kerana, formulasinya adalah daripada 11 herba oriental yang diperakui ECOCERT (organik) dan bebas daripada bahan berbahaya seperti pewarna tiruan, Paraben, SLS dan SLES

Ramai lagi pengguna lain pun suka sangat-sangat dengan Ratu Haircare Set tau. Jom tengok apa dorang cakap tentang Ratu.








Ada juga yang share, psoriasis kat kepala pun hilang lepas guna Ratu. Merah-merah, kerak-kerak, gatal-gatal bahagian kulit kepala telinga pun boleh gone. Hebat tak hebat penangan Ratu. Sebab tulah Ratu sangat disarankan untuk hilangkan kelemumur juga.

Dapatkan Ratu Haircare Set Hari Ini!


Ratu Haircare Set memang menjadi rebutan ramai kat luar sana. Kalau rasa nak rambut sihat, kuat dan cantik, memang kena order sekarang juga, takut sold out. Bila dah sold out, lama bebenar nak ada balik dalam sistem tau. Yelah, produk berkualiti premium, ambil masa nak dihasilkan.


Kalau nak borak-borak dulu dengan Muja, boleh klik- Jom Borak dengan Muja

Save nombor Whatsapp Muja tau 01126947035 dan mesej untuk tahu produk-produk JTT lain yang memang berkualiti tinggi. Wasssalam.

Eatalian Express Mixed Vege Pasta Set, Outrageously Tasty & Healthy Untuk Anak-anak Kita

September 20, 2020 0 Comments
Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Mula-mula Nazhan lahir dulu, dia buat hal tak nak direct feeding. Aku pun terpaksalah mengepam sampai 5 bulan untuk bagi dia susu ibu. Umur 5 bulan baru nak direct, terus aku bungkus simpan breast pump. 

Bila dia dah start makan pun, susah juga. Kita tak naklah bagi dia garam dan gula lagi, tapi itulah yang dia nak. Bentuk tak cantik, tak nak. Rasa tak sedap, tak nak. Allahu, macam mana nak bagi nutrisi cukup ni? Sayur apatah lagi. Nurse kat klinik pula asyik duk mention tak cukup beratlah, tinggi nak cecah garis kuninglah. Hmm.

EATALIAN EXPRESS PASTA; OUTRAGEOUSLY TASTY & HEALTHY 


Wahai parents, jujurlah denganku. Betul ke korang ada masalah nak bagi anak makan sayur? Tak cukup masa nak siapkan makanan berkhasiat untuk anak? Tak de idea nak bagi makanan berkhasiat kat dorang? Anda tidak keseorangan tau. Ramai lagi parents yang risau anak tak dapat nutrisi yang cukup untuk tumbesaran. Sebab tulah, Eatalian Express  menghasilkan pasta sihat loaded with nutrients for our children!


Pasta EE ada banyak bentuk tau. Warna warni pula tu. Tapi bukan daripada pewarna tiruan okay. Warna yang terhasil adalah merupakan daripada warna sayur sayuran yang digunakan itu sendiri. Boleh rebus dan goreng. Sangat sedap dan berkhasiat!

Kelebihan Eatalian Expresss Mixed Vege Pasta Berbanding Pasta Biasa

Pastar sayuran daripada Eatalian Express (EE) terhasil daripada gabungan tepung semolina yang berprotein tinggi dan 10 jenis sayur sayuran bergred premium iaitu bunga kubis, tomato, lobak merah, labu, keledek, kubis merah, lobak ungu, ubi bit, brokoli dan bayam hijau. Dengan sekali masak, anak-anak sudah dapat kebaikan daripada 10 jenis sayur. Sangat menjimatkan masa dan memudahkan cara bagi para ibu bapa terutamanya yang bekerja.


Pasta EE juga diproses tanpa Garam dan Gula supaya anak-anak dapat dilatih untuk mudah menerima perasa semulajadi daripada sayur-sayuran. Apabila mereka sudah terbiasa, insya Allah anak-anak akan mudah menerima apa-apa jenis makanan pun tanpa menjadi picky eater. 

Pakar pemakanan juga sangat menyarankan ibu bapa mengelakkan garam dan gula bagi anak-anak di bawah 2 tahun kerana sistem penghadaman mereka masih terlalu baru untuk menerima 2 jenis perasa tambahan ini. Bayi 8 bulan hinggalah dewasa bolehlah mengamalkan pasta EE kerana ia 3 kali lebih tinggi dengan serat daripada beras perang, pasta biasa dan oat.

Pasta EE bebas daripada sebarang pengawet dan pewarna tambahan. Warna pasta terhasil hanya daripada warna sayur-sayuran yang digunakan. Oleh itu, kita boleh lihat warna pasta agak berbeza daripada satu batch dengan batch yang lain. Anak-anak yang mempunyai alahan telur juga boleh menikmati pasta sihat ini kerana ia tidak mengandungi telur dan lilin.


Yang paling penting, pasta yang menggunakan resipi asli dari Bologna, Itali ini merupakan produk Bumiputera Muslim. Founder siap terbang ke Itali semata-mata untuk belajar membuat pasta ini untuk membantu ibu bapa memberikan hidangan terbaik untuk anak-anak. Jadi, kita orang Islam boleh menikmati kesedapan dan khasiat daripada pasta EE tanpa rasa ragu dan was-was.

Oh ye. Pasta EE juga sesuai untuk mereka yang menjaga diet harian sebab pasta EE adalah tanpa garam, gula, dan pengawet!

Set Eatalian Express Mixed Vege Pasta Jadi Pilihan Ibu Bapa


Untuk memudahkan para ibu bapa membuat pilihan, EE mengeluarkan beberapa set pasta yang boleh dipilih mengikut citarasa masing-masing.

1. EE Pasta Trial Set


Retail RM40. Set RM36. Tidak termasuk pos.

Daripada pengalaman Muja sendiri, Muja sangat galakkan ibu bapa yang baru pertama kali nak sediakan EE Pasta untuk anak-anak supaya dapatkan Pasta Trial Set. Trial Set terdiri daripada 4 bentuk pasta warna-warni comel. Lepas ni, bolehlah dapatkan pula bentuk yang menjadi minat anak-anak. Rebus je. Makan macam tu pun dah sedap. Kalau nak goreng dan makan dengan sup pun okay.

Kalau Nazhan, dia nak yang bentuk Macaroni sahaja. Amzar, anak kawan Muja pun sama, suka macaroni shape. So, Muja pun nak beli yang bentu Macaroni jelah untuk Nazhan. Untuk diri sendiri, mestilah Fusili. Hehehe.

2. EE My First Pasta Set


Retail RM60. Set RM54. Tidak termasuk pos.

Bagi yang rasa nak lagi senang, boleh dapatkan My First Pasta Set. Set yang ni datang sekali dengan Little Nuur Pasta Sauce. Juga tanpa gula, garam dan pengawet. Sos pasta ini sudah siap masak tau. Goncang. Koyak, Makan. Boleh makan gitu je macam puri, atau tuang atas pasta. Kalau nak masukkan sebagai salah satu bahan memask pun boleh tau. :)

3. EE Back To School Combo Set


Retail RM66. Set RM62.


Untuk yang dah biasa dengan EE Pasta dan anak dah lebih 2 tahun, bolehlah ambil Back To School Combo sebab ia datang dengan 2 pek Mixed Vege Pasta 250g (bentuk boleh pilih) dan juga 2 sos pasta Bolognese Ragu atau Alfredo Creamy Mushroom (nak 1 jenis untuk 2 pek tu pun boleh). 

Jom Bagi Anak-anak Makan Pasta Sihat dan Berkhasiat


Kalau nak yang loose pun boleh tau. Bagi yang berminat, anda bolehlah Whatsapp Muja di link https://wa.link/qfnj4e atau komen je nombor Whatsapp masing-masing di bawah okay. :)

#EEMiniSpaghetti #eatalianexpressminispaghetti

Sunday, August 23, 2020

Life Update Lepas Jadi Umi, Jadi Teacher

August 23, 2020 4 Comments
Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Alhamdulillah, sedar tak sedar, dah 3 tahun lebih aku jadi seorang Umi. Dah 3 tahun lebih juga aku berkecimpung dalam bidang pendidikan. I have been in love with English since forever and now I am sharing the language knowledge with my kids. This is the reason why I performed so badly kat UM dulu. Kih3










Nik sebagai suami dan Nazhan sebagai anak


Bermula dengan perkenalan tak disangka di internet dengan Nik, bertunang dan berkahwin. Tengah ketawa boleh terasa. Tengah romantik, tiba-tiba hati boleh carik. Satu masa senyum, masa yang lain macam mencuka. Lepas tu berbaik semula. Yes, before marriage, we will think that we know our partner already but the real reality happens after marriage. Ingat,

Love is never about finding the hand that perfectly fits yours. It's about finding hands that hold no matter how unfit they may be.

Lepas dua tahun kawin, habis dah belajar for my degree, alhamdulillah, mengandung. Akhirnya dapat Nazhan yang telah menceriakan hidup aku yang tersangatlah hambar selama ni. Allah is truly the Greatest. DIA berikan aku seorang makhluk kecil yang sangat membahagiakan walaupun sangat suka menangis 2 bulan pertama dia lahir ke dunia. Dah la suka menangis, tak nak pula direct feeding, memaksa aku untuk menjadi EP Mom selama lebih kurang 5 bulan. Dengan rahmatnya, dengan tidak semena-mena, dia nak direct feeding pulak, so aku stop pumping milk from my body. Bila dah direct feeding, suka mengempeng pulak. All the time nak menyusu. Penat tau menyusu tapi nikmatnya Allah sahaja yang tahu terutamanya bila dah berpisah berjam-jam semasa aku ke sekolah. I will definitely miss the moments having you in my hands when you stop in another 1 year (hopefully).



Sekarang, I am breastfeeding Nazeem, my second son pula. Yamg ni, memang boleh kata fully breastfed dari lahir. Sekarang, aku dah tak pam, tinggalkan susu tepung je dekat pengasuh tapi dia reject botol pula. Nasib baik dah makan, so tidaklah merisaukan.

Blogging is still a passion of mine



Sejak jadi mak, my blogging career memang slow sangat because I only have few hours of me not looking after my children. Cuma kalau ada sponsored post, aku usahakan juga menulis. Yelah, I am just being honest here to say that blogging pun sumber rezeki aku. Pagi pergi sekolah. Petang jaga anak. Kalau dorang tidur, aku pun join sekali tidur kepenatan. Tak pun tengok Netflix. Malam pulak, aku tutup je lampu lepas Isyak kononnya nak pujuk dia tidur, aku pun tertidur sekali. Yes, dulu I have to sleep early sebab I have to wake up early. Sekolah aku di Semerah, Batu Pahat which took more than half an hour to reach from my house. Sekarang, Alhamdulillah. Dah dapat pindah sekolah. Dekatlah juga. Dalam 20 minit sahaja dari rumah.

Dulu, biasanya pukul 9 or 10 malam dah diulit mimpi. Bangun tidur dalam pukul 5.30 pagi. Punch card wajib sebelum 7.15 pagi and school session pula bermula pukul 7.25 pagi. Nasib baik mesin punch card sekolah aku memang lewat dalam 15 minit. So, ada harinya aku akan mampu masuk sekolah dengan dakwat hitam but mostly, memang dakwat merah (just so you know). One thing about tempat kerja yang jauh, lari sikit je jadual, memang merahlah kau hari tu. Contohnya, kalau hari tu Naz buat hal menangis pagi-pagi atau tetiba tangki minyak berkelip nak kena isi, atau tetiba kau sakit perut. Yes, they leave huge impact every single time. What more kalau semua ni berlaku serentak. T_T

Sekarang, bangun 6.30 pagi pun masih tak merah. Cuma kalutlah sikit. Hehehe.

Me being an English teacher


Dulu, aku dipertanggungjawabkan mengajar budak Tahun 6, Tahun 2 dan Tahun 1 and yes, my Y6 are going to sit for their UPSR in another 2 week more or less. Aku pulak, masih kena keluar pergi PPD on this coming 19 September which is so heartbreaking. Setahun ni pulak, aku asyik kena keluar untuk macam-macam kursus yang berkaitan dengan CEFR which is meant for Y1 and Y2. Sekali kursus, berhari-hari. Kesian betul budak UPSR. CEFR is being very stressed on this year sampaikan budak UPSR macam kurang penting.

Aku rasa bersalah sangat sebab aku seolah-olah membiarkan mereka terkontang-kanting. I dont know why, I feel like they are being neglected this year sebab aku hanya pernah pergi satu sahaja meeting tentang perkongsian cara pemarkahan oleh seorang guru zon aku ni. Satu lagi, adalah seorang cikgu berpengalaman buat talk cara menulis essay. Then, tak de dah. Teringat zaman aku dulu SPM dulu. Manjang ada experienced teachers datang bagi talk. Setiap subjek you. Betapa bagusnya cikgu sekolah aku. Kenapalah aku tak jadi macam dorang??? Aku berazam nak jadi lebih komited lepas ni. Insya Allah.

Sekarang, mengajar Tahun 1 dua kelas. Tahun 3 satu kelas. Alhamdulillah. I really feel so much at ease banding dulu. Hopefully, I can stay this way sampai pencen. Kih3

Apa lagi yang korang curious nak tahu pasal perkembangan aku, korang boleh tanya di bahagian komen k. Rasanya, tak de rahsialah aku nak simpan memang hidup aku semua ada dalam Internet. Kih3. So, setakat ini dulu jari mampu menaip sementara. 

Do pray for my success too. Love you. Wasssalaam.


Friday, August 21, 2020

5 Servis Penghantaran Makanan di Pulau Pinang

August 21, 2020 0 Comments
Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Kalau bercakap pasal makanan zaman sekarang ni, bukan resepi yang menjadi masalah tapi bab

nak makan mana? 
panas ke hujan?
makan situ ke tapau? 
jalan jem ke tidak? 
parking senang tak? 

Bila semua ni tak terjawab, kalau terjawab pun semuanya NEGATIF, food delivery jela jawabnya. Nak pilih senang, guna handphone je. Yang sihat ada, tak sihat ada, nasi ada, ayam ada, makanan berpantang lebih bersalin pun ada! Nak bayar pun senang, online banking je. Lepas tu, tunggu makanan sampai depan pintu. Tak payah nak fikir banyak, tak perlu nak drive, nak hadap jem atas jalan.

Tapi, kalau di Pulau Penang, nak guna servis penghantaran makanan yang mana satu?

Servis Penghantaran Makanan di Pulau Pinang

Pulau Pinang merupakan sebuah negeri yang sangat padat. Orang ramai mempunyai keperluan makanan yang berbeza. Maka, Pulau Pinang mempunyai syarikat penghantaran makanan yang terbaik dalam melakukanan penghantaran makanan bagi masa dan lokasi yang berbeza. Tapi, yang mana satu nak pilih? 

Jom kita tengok senarai servis food delivery Penang.

1. DeliverEat

Diasaskan pada tahun 2012 lagi oleh beberapa orang Pulau Pinang sendiri, DeliverEat boleh dikatakan mempunyai pengalaman yang cukup lama, dari sebuah perniagaan kecil di Pulau Pinang hinggalah mempunyi cawangan sendiri di Kuala Lumpur. Mereka telah melakukan jalinan perniagaan dengan lebih 300 restorang terkenal yang boleh dipilih oleh pelanggan. Ini termasuklah Tealive, Sakae Sushi, dan Morgafield's.



2. foodpanda


Kalau sebut foodpanda, semua orang mesti dah kenal, tambah-tambah lepas PKP hari tu, kan? Sarapan, makan tengah hari, makan malam, semua foodpanda boleh hantarkan makanan kegemaran anda sampai ke muka pintu. foodpanda beroperasi di 6 negeri dalam Malaysia dengan menawarkan penghantaran makanan daripada 700 buah restoran yang menyediakan pelbagai jenis makanan. Waima segelas kopi yang baru dibrew pun boleh dipesan melalui foodpanda. Yang lagi best, untuk majlis atau perayaan pun, foodpanda boleh hantarkan makanan! Cuma, kita kenalah buat pre-order awal-awal untuk penghantaran makanan yang banyak macam tu. Klik klik klik je. Terus boleh buat majlis hari jadi anak. Tak ke best tu?



Caj: Tiada pesanan minimum
Kawasan: Pulau Pinang, Kuala Lumpur, Petaling Jaya, Shah Alam, Johor Bahru, Cyberjaya, Subang
Masa: 10 pagi hingga 11 malam setiap hari.
Laman Web: https://www.foodpanda.my/

3. Delivery Monster

Delivery Monster agak berbeza daripada syarikat lain. Mereka menghantar makan daripada penjaja makanan kepada pelanggan mereka. Yup, daripada penjaja. Delivery Monster menawarkan lebih 500 pilihan makanan. Kita tingga pilih je, mereka hantar depan pintu. Contohnya, Presgrave Street Hokkien Mee. Call je. Mereka akan hantarkan walaupun hujan atau panas. Senangkan? Daripada bayar mahal dekat restoran mewah, baik beli daripada penjaja. Dah la sedap, boleh juga bantu dorang upkan bisnes.



4. FoodLab Express

Dihasilkan boleh pencinta makanan, FoodLab Express sentiasa ada untuk menyelesaikan masalah kita yang suka mengidam macam-macam untuk makan. Semua makanan disediakan oleh chef berpengalaman untuk kepuasan hati semua penggemar makanan. Harga dan porsi pun sangat bagus. Boleh kata, sangat berbaloi dengan harga. Malas nak masak? Cubalah FoodLab.


5. Home Cooked Lunch Box
Disediakan oleh Principal Chef yang mempunyai lebih 20 tahun pengalaman dalam penyediaan makanan home-cooked yang sihat dan sedap, Home Cooked Lunch Box sentiasa menitikberatkan kualiti makanan yang dihasilkan oleh mereka. Lunch boxes mereka dijual mengikut giliran untuk menjaga kualiti makanan. Mereka juga menyediakan makanan untuk organisasi kebajikan di Pulau Pinang. Jadi, bagi mereka yang ingin menaja makanan, anda bolehlah menghubungi mereka di Home Cooked Lunch Box.

Sebenarnya, ada banyak lagi pilihan servis penghantaran makanan, tapi hari ni, aku share 5 di atas khas untuk orang Pulau Pinang. Aku suka sangat apabila teknologi membolehkan sesiapa sahaja mencari rezeki yang halal termasuklah mereka yang menjadi penghantar makanan. Dorang ni bagi aku termasuk dalam barisan frontliners masa PKP hari tu. Memang tabik spring. Jadi, sama samalah kita berbuat baik dengan mereka yang sedaya upaya memberikan servis terbaik untuk setiap pelanggan. 

Takat ni jela. Wassalaam.

Tuesday, August 18, 2020

Tolong Jangan Lepaskan

August 18, 2020 0 Comments
Assalamualaikum. Aku tahu. Ramai yang hilang pekerjaan dan punca pendapatan sepanjang kita terkena musibah Covid 19. Tapi, semua yang berlaku ada HIKMAH!

Positive guys.. POSITIVE. 

Jadikan ini turning point untuk kita membuat perubahan demi kebaikan. Jom kita membina karier dalam bisnes kerana ia merupakan sumber rezeki terbesar. Sampai ada yang menyatakan 9 daripada 10 sumber rezeki adalah daripada perniagaan@bisnes.

Few days ago, aku dah cerita pasal Recruitment Promo ni. But, hari tu korang kena tunggu. Hari ni pula, masa yang dinanti dah tiba. Promo hebat ni dah bermula guys!

Dengan hanya 150 (which 138 adalah harga Ratu set), kita dah boleh dapat akses kepada harga JTT Ambassador TANPA BELIAN MINIMUM!

So, registration fee doblas hengget je??? 😮😮😮

Ya tuan dan puan. Sekali bayar, dapat keistimewaan ini SEUMUR HIDUP! Untuk kegunaan sendiri boleh, nak jual pun boleh. Malas nak urus pos dan simpan barang? Jangan risau. Bab tu, HQ dah cover.

Malas nak fikir ayat berniaga online, HQ dah tangkap gambar, tulis caption siap siap. Copy paste je macam buat esaimen dulu dulu tu.
Alaa.. Macam tak biasa.. 😂

Produk berkualiti keluaran BUMIPUTERA you guys. Status HALAL memang dah confirm. Ada kelulusan MAL KKM. Bahan pula sejenis PREMIUM SAHAJA! Herba2 berkualiti dari seluruh dunia. 👍

Join JTT AMBASSADOR (Klik link dan join kami jana pendapatan. ) 

Pm je untuk lanjut. Email ke mujagirl92 at gmail dot com. Comment no hp korang pun boleh. Mana tahu aku terbuka hati nak bayar yang 12 hengget tu ke..... 😉😉

Friday, August 14, 2020

Recruitment Promo RM150 Free Ratu Set!

August 14, 2020 0 Comments

This is just gonna be a very short blogpost from me. I just want to invite all of you out there to join me as one of JTT Ambassadors. 

From 18-31 August 2020, you are so much welcome to join  Jamu Tun Teja Ambassador Programme with only RM150 registration fee!
Expensive? Not if you get RM138 worth of Full Set Ratu Hair Care

FOR FREE!!! 

Think about this guys. Normal registration fee is RM130. For a very LIMITED TIME, it is RM150 but comes with a great fantastic shampoo and conditioner called, Ratu. 

Therefore, you are actually paying RM12 only for registration fee! 
😮😮😮
It will NEVER get cheaper than this for sure..

Once registered, you will have access to lower prices for all JTT products like other JTT Ambassadors do, can sell them to other people to share the awesome benefits of the profduct, and at the same time, earn some cash for your own! 

Do you know that ever cars can be bought using JTT payslip? And one of us had proven us this too! How proud I was to see her standing next to her dream Honda. 
😍😍😍

Come one guys. Jom. Let's build a career of your own with JTT. No matter if you are already working a 9 to 5 job or a domestic engineer at home, we can do this together.

Register HERE (starting 18 Aug-31 Aug. Wait aaa) 

Or you can WhatsApp me at 01126947035 or email me at mujagirl92(at)gmail(do) com. We can have a fun chat too. 😂😂😂

Ps- Great things come to those who DO. 

Wassalaam. 

Friday, July 31, 2020

PGMall, Platform E-dagang Tempatan Pertama di Malaysia

July 31, 2020 0 Comments
Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Sepanjang menjalani Perintah Kawalan Pergerakan, shopping mode memang at high level. Asyik nak membeli saja. Menjadi hero dalam memerangi wabak Covid-19 dengan hanya bersenang lenang di dalam rumah. Gaji berjalan, tak dipotong. Malah, ramai juga yang mendapat Bantuan Prihatin Nasional. Tak cukup dengan itu, bank pula bagi moratorium. Semuanya dilakukan untuk membantu rakyat dalam suasana yang amat tegang macam sekarang ini. Namun, ada akibat yang kita perlu tanggung. Keadaan ekonomi negara menjadi kurang stabil.

Jadi, apabila kita memasuki fasa Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan pula, kita sangat digalakkan untuk membeli barangan dan menggunakan servis tempatan untuk merancakkan semula perkembangan ekonomi negara. Hari ini, kita balas balik dengan membeli barang dan mengguna servis tempatan. Barulah kita tak jadi macam kacang yang lupakan kulit. Amboi amboi amboi.

Dengan ini, aku memperkenalkan, platform E-dagang nombor 1 Malaysia, PGMall.


PGMall, Platform E-dagang Tempatan Pertama di Malaysia



PGMall merupakan satu-satunya platform E-dagang tempatan di Malaysia. Walaupun dengan persaingan yang hebat, PGMall telah tersenarai sebagai top 3 dalam laporan iPrice. Pencapaian ini sangat membanggakan bagi sebuah platform membeli belah secara online yang sangat baru bertapak di Malaysia.


Walaupun masih baru, ramai pengguna internet menyukai PGMall. Antara sebab utama mestilah kerana proses pembayaran secara online yang sangat mudah apabila mereka menerima semua cara pembayaran secara online seperti e-wallet dan payment gateway. Ada laptop? Boleh beli di PGMall. Ada handphone? Boleh beli juga. Ada tab? Pun boleh beli. Semuanya di hujung jari. :D

PGMall Mega 8.8 Pre Sale



PGMall juga sangat digemari oleh peminat platform e-dagang kerana sentiasa mengadakan jualan murah. Yang terdekat mestilah Mega 8.8 Pre Sale yang akan berjalan dari 3 Ogos sehingga 7 Ogos 2020. Pengguna baru akan menerima potongan khas sebanyak RM5 dengan pembelian minimum sebanyak RM38 sahaja. Mereka juga layak mendapat potongan sebanyak RM15 dengan pembelian minimum sebanyak RM88 sahaja, begitu juga dengan pengguna lama. Mengapa bayar lebih kalau boleh bayar kurang, kan?

Sila terjah PGMall Mega 8.8 Campaign sekarang juga untuk melihat barangan yang ditawarkan di sana.

PGMall Mega 8.8


Sepanjang PGMall Mega 8.8, pelanggan akan menikmati potongan sebanyak 8% dan diskaun sehingga RM88 dengan perbelanjaan minimum sebanyak RM188 sahaja. RM5 akan dipotong dengan perbelanjaan minimum sebanyak RM38 sahaja untuk pengguna baru dan RM15 pula akan dipotong daripada perbelanjaan minimum sebanyak R88 sahaja untuk pengguna baru dan lama.

Sila terjah PGMall Mega 8.8 Campaign untuk maklumat lanjut.

Maybank QRPay


Khas dan eksklusif untuk pengguna Maybank QRPay, anda sangat bertuah tau. Dengan membeli di PGMall dan MAE dari hari ini hingga 31 Julai 2020, potongan sebanyak RM5 akan diberikan dengan menggunakan kod FLASH. Lebih penjimatan untuk anda. Seronok kan?

JOM Meriahkan PGMall Mega 8.8 Beramai-ramai


Jom! Sama-sama kita berbelanja di PGMall. Sama-sama kita memeriahkan PGMall Mega 8.8 Sale dengan membeli pelbagai jenis barangan dengan diskaun hebat! It never gets better than buying more things with less paying! :D

Untuk dapatkan maklumat lebih lanjut mengenai PGMall dan kempen lain korang boleh layari


#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline
#Maybankqrpay #Mae #Mega88 #PreSales #eighteight #PresalesParty #PGMall4u #Cashback #points

Monday, July 20, 2020

Happy 1st Birthday My Love, Nik Muhammad Nazeem!

July 20, 2020 0 Comments
Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Bila aku taip tajuk blogpost ini, tetiba jadi confuse, nak tulis hari lahir ke, hari jadi ke, ulangtahun. Sebagai guru bahasa, I chose Ulangtahun coz I find it the most correct and spon on word for birthday celebration. Tahun.. berulang.. get it? get it? *winkeyes


So, last year, 2 setengah pagi, 19 Julai 2019, maka keluarlah seketul anak lelaki kedua daripada perutku which masa dia keluar, hilang terus kesakitan yang aku rasa dari petang. Allahuakbar. What an amazing creature a woman is. Boleh keluarkan manusia untuk kelangsungan spesies manusia. Bawa dalam perut dah 9 bulan, kena tanggung sakit bersalin lagi. If only I can record the birthing process which I didn't... I only I can post it on Instagram, which I didn't..

Baru balik dari kebun, potong kek. Well done. :)

Now, I can see why the moms are the ones should be celebrating on their children's birthday. Yang paling magicalnya, birthday Nazeem jatuh tarikh yang sama pula dengan abah aku. Happy Birthday abah but make umi write a long romantic post for you okay? This is for my son. Kih3

Happy Birthday Nazeem Kusayang!



Nik Muhammad Nazeem; Nik,nama keluarga abi dia. Muhammad, yang terpuji. Nazeem, pengatur. I really hope that you grow up to be as great as your name. Berjaya mengatur hidup you, kita, you dengan your wife dengan your children and so on as best as you can supaya kita semua boleh masuk Jannah sama-sama. Sihat, kuat, disayangi, dikasihi, disegani, dan semoga semua sifat Mahmudah, ada dalam diri you.

Happy Birthday Nazeem!

You might be second to exist in my tiny uterus
You might be second to kick my stomach so hard
You might be second to get out of my body
But, you are never second in my heart! You and your big brother, both sit at the first place and nothing can change that.


Trust me, I would die for both of you, get back to life, and die again, repeat. I'll always pray for us to be together at all times. Umi promise, I'll hold your hands even when you shove mine down as you always do. Maybe yours are sweaty and I'm being positive now. -_- 


Thank you for completing our family (even I am still looking forward to having someone I can put on ribbon on her head one day to come. Hik3) Do you know how you complete us? You see, I have your Abi to annoy, and he has me. Nazhan had no one and now he has you. And you have him. So, let us all annoy each other everyday forever. I am smiling just thinking about it. Ha. Ha. Ha.


Thank you for being a good company to Nazhan, laughing to his lame jokes so that he thinks he is funny that he repeats doing them over and over. You don't believe me? Watch THIS VIDEO now. You really bring the best out of him. You know that? You know that? Now, you know. :)


Thank you for making me realise having you does not divide my love, instead it multiplies. How love can expand this big, it still makes me wonder. I thought this fragile heart is gonna explode, but it is not. It grows bigger and greater. I can't even explain it with words! What on Earth have you made me, son? :')


I love you sayang.. I love you more and more everyday. It is overwhelming to see how fast you grow but at the same time, I am so much excited to see how you grow and progress along the way. You are very happy baby. You love cuddles and attention. You smile and laugh a lot. I love you so much! Love love love!!! Muahhhxxx!!!




One day, we are going to be hand in hand, all our family, entering Jannah. That is our goal. Ultimate one. Let's work on it together okay? Happy Birthday. :)