Monday, December 09, 2019

Cara Mendapatkan Bentuk Badan Cantik Semasa Mandi Sahaja

December 09, 2019 0 Comments
Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. 
Siapa tak nak tubuh badan langsing? 
Siapa tak nak boleh pakai baju seluar saiz S?
Siapalah yang tak nak... Mana ada yang tak nak....

Kalau tak nak, mungkin ada wayar tak betul kat kepala dia kot. Semua wanita nak tubuh badan kurus langsing. Selain cantik, badan langsing insya ALLAH lebih sihat berbanding badan orang yang overweight dan obese.

Tapi! Ada ke cara nak capai badan langsing dengan cepat dan mudah? Taklah. Bukan nak salahkan awak bila awak nak satu cara yang ringkas, cepat dan mudah sebab tak boleh nak dinafikan, zaman sekarang susah sangat kita nak buat aktiviti fizikal. Kebanyakan kerja jenis kat pejabat. 9 pagi sampai 5 petang. Habis kerja dah penat. Susah betul nak luangkan masa untuk bersenam dan nak menyediakan makanan yang berkhasiat dan tidak menyebabkan kegemukan.

Untuk dapat badan langsing pula, kita nak perut dan peha yang kurus dan payudara dan punggung yang gemuk? Betul tak? Masalahnya, kebanyakan situasi yang berlaku pula sebaliknya. Bila seseorang itu kurus, semua bahagian pun kecut sama. Bila gemuk pula, semua bahagian pun nak kembang sama. Tak de ke cara nak kuruskan dan gemukkan bahagian tertentu sahaja?

Haa..! Sebenarnya, ada cara untuk dapatkan badan berbentuk huruf S dengan cara ringkas, cepat dan mudah. Cara ini boleh dilakukan sambil mandi sahaja! 


Kita orang Malaysia, memang hari-hari mandi, betul tak? Paling malas pun, sekali sehari kalau masa musim hujan, kan? Kalau cuaca panas, ada yang mandi sampai 4 kali sehari. So, tiada masalah untuk memasukkan rutin baru yang sangat senang ini semasa mandi. Bila dah guna cara ni, dah tak payah beli shower gel pun tak pe. Dengan penggunaan berterusan dan konsisten, kita akan dapat kesan yang sangat jelas dan ketara.

Caranya adalah, mandi menggunakan 2 jenis

CNKCOS Magic Bean; Sexy Bean dan Volume Bean.



CNKCOS SEXY BEAN


- Kuruskan badan dengan mandi sambil mencerahkan dan menegangkan kulit.


CNKCOS VOLUME BEAN

- Mencantikkan bahagian payudara dan punggung


Cara Menggunakan Sexy Bean dan Volume Bean Semasa Mandi.


  1. Pecahkan Bean dan tuangkan serbuk ke dalam bekas. Kalau malas, pecahkan terus atas bahagian badan yang dikehendaki.
  2. Tambahkan sedikit air ke dalam bekas dan kacau sehingga pekat untuk dijadikan masker.
  3. Sapukan Sexy Bean di bahagian yang ingin dikuruskan seperti perut, lengan dan peha.
  4. Sapukan Volume Bean di bahagian yang ingin digemukkan seperti di payudara dan punggung.
  5. Biarkan selama 5 minit untuk membolehkan masker meresap ke dalam kulit. 
  6. Luangkan 5 minit ini untuk membuang mekap, mencuci muka dan menggosok gigi.
  7. Selepas 5 minit, mandi seperti biasa tanpa sabun atau shower gel lain sebab masker ini merupakan sejenis skin cleanser juga.


Kelebihan CNKCOS MAGIC BEAN


Kedua-dua bodycare ini berasal dari Korea dan telah mendapat tempat pertama di Global Rakuten, sebuah online store terbesar di Jepun. Nampak tak betapa larisnya produk dari Korea ni? Nampak tak betapa ramainya orang yang mempercayai keberkesanan produk ni? Boleh tengok video testimoni DI SINI

Haaa.. Orang Korea kan memang power bab-bab kecantikan. Terbaik! :D





Sexy Bean dan Volume Bean dengan berat 120g per bottle ini telah berjaya dijual di banyak negara tetapi kita boleh dapatkannya di WeGlowBeauty dengan harga yang paling murah. WeGlowBeauty adalah pengedar tunggal yang diiktiraf oleh Korea Brand Owner.



Macam mana nak dapatkan kedua-dua produk ini dengan harga paling murah, klik link di bawah.



Jana Pendapatan Lumayan di WeGlowBeauty.Com


Yang lebih menariknya lagi, di WeGlowBeauty.Com juga, para pengguna boleh menjana pendapatan secara online melalui sistem affiliatenya. Bila korang klik link kat atas tu, belas kiri, scroll down ke bahagian paling bawah, klik sahaja AFFILIATE dan daftar.



Sistem affiliate membolehkan para pengguna memiliki sebuah kedai online sendiri untuk menjana pendapatan yang lumayan. Di sana, pengguna boleh berkongsi pengalaman sendiri selepas menggunakan produk-produk yang tersenarai di WeGlowBeauty.Com dan semua bahan pemasaran juga disediakan. Semua ini boleh dilakukan dalam keselesaan di rumah sahaja guys. Terbaik!

Jangan lepaskan peluang merasai sendiri kehebatan dan keberkesanan Sexy Bean dan Volume Bean untuk mendapatkan S-shaped Body idaman setiap wanita. Jangan lupa juga untuk daftar affiliate untuk jana side income di zaman ekonomi meleset ni tau.

Setakat ini dulu buat hari ini. Wassalaam.

Monday, November 25, 2019

Citrus Melody Starter Collection- Organic, Vegan and Cruelty-Free Skincare Regimen For All Skin Types.

November 25, 2019 0 Comments
Hye. Everybody nowadays is looking for organic skincare products because most non-organic ones eventually give harmful effects to the skin which their chemically heavy ingredients. Yes, our skin might look so much smooth and beautiful for a few moments (with they help of the nasties) but, will become worse as time goes by. That is why many of us turn to using what nature provides us with.

Natural organic products are known to give the best result since ages, without harming our skin in the near future. They usually work more slowly compared to mainstream products, but surely to give magnificent effects to our skin. 

Natural products do not seem to focus on whitening (Asians are dying to have bright white skin) or darkening (As white people us tanning lotion for). They focus more on making sure that our skin looks as best, as healthy, as radiant, as youthful as it could be. That is the most important thing to highlight here. Don't you think so?

Skincare junkies like me would love to get to use products that really work.

Rose Mira Citrus Melody Starter Collection- Just What You Need to Start A Natural-Based Skincare Routine


natural skincare, organic skincare, rose mira organic skincare, vegan product, cruelty free products
Them 3 should be your best friends. :)

This 3-step collection packaged in Swiss Violet Glass includes three of our best products for all skin types and especially for combination/oily skin. This collection provides a simple and effective regimen to build upon.


Formulated For

Rose Mira Citrus Melody Starter Collection is formulated for all skin types. It is best to be used on combination/oily skin. Most of us have this type of skin, am I correct? :D

For your information, skin oil is produced for our skin protection. It will be produced depending on our skin moisture level and other factors. People with oily skin usually assume that moisture will make their skin even worse. 

In contrary, oily skin desperately needs to stay hydrated. Sufficient moisturisation will prevent the facial skin from producing even more oil. Only then, the skin will look more glowing and healthy without being oily. And yes, glow from within is what we aim for.

Details of the Products

Why Swiss Violet Glass Packaging?

To produce a high quality skincare product range, we use Swiss Violet Glass packaging. Violet glass blocks all degrading light frequencies and maintains superior quality of the product it contains. The glass dramatically prolongs shelf life, enhances bioavailability and nutritional value, and looks great on one's counter.

Aloe & Pink Grapefruit Gel Cleanser (3.3 oz)

Fresh and citrus-scented, this cleanser is pure and gentle. It removes makeup and grime without drying your skin and is the perfect cleanser for all skin types. An Aloe Vera Gel base is mixed with jojoba oil infused with herbs like Olive Leaf, Neem and Calendula. 

Fig Botanical Fruit extract and Pink Grapefruit Essential Oil round up this formula and leave nothing to be desired. This cleanser is effective without the use of harsh detergents, alcohols or synthetic preservatives and helps your skin stay clean and soft.

Citrus Melody Balancing Toner (1.7 oz)

Toner is very prominent in ones skincare routine. This step allows all the following goodness of other products to really be absorbed into the skin. Elegantly simple, this citrus-scented Toner is perfectly formulated for all skin types.

The Starter Collection includes one of the following:

See Me C Repair Serum (0.33 oz)

We combine potent antioxidant oils (Marula and Pomegranate Seed) with the best anti-aging essential oils of Frankincense and Rose — known for their powerful skin rejuvenating and hydrating properties. We then add a Citrus Essential Oil Blend for a delightfully scented, fast-absorbing serum, rich in the nutrients essential for radiant skin. 

Light and Nourishing — See Me C Repair Serum is wonderful for your face, body, and Spirit. A great summer serum when you want to hydrate your skin without using heavy oils.

OR

Moisturize Me Citrus Restorative Cream (1 oz)

Rich and citrus-scented, this cream can be used both day and night. It effectively moisturizes and restores tone, slows down wrinkle formation and helps temper existing ones. It is particularly good for combination and oily skin and those prone to acne, yet is also very nourishing to dry, mature skin. A versatile product loved by women and men alike.

Benefit of Using This Citrus Melody Starter Collection


These 3 products are specially created for Regenerating, Balancing, Clearing, Restoring and Moisturizing. All these goodness will ensure that our skin is anti-aging thus remains youthful and looks more radiant and glowing.

How To Use The Citrus Melody Starter Collection 


The kit offers a 3-step program which takes not much time to finish every morning daily.

  1. Cleanse with Aloe & Pink Grapefruit Gel Cleanser. If using heavy make-up, repeat until all residue of make-up is removed. Rinse with warm water.
  2. Spray Citrus Melody Balancing Toner onto cleansed skin 2-3 times to refresh, soothe and prepare the skin for moisturizing.
  3. Massage the skin with a few drops of See Me C Repair Serum or a few dabs of Moisturize Me Citrus Restorative Cream all over face and neck. Both Serum and Cream are rich and concentrated products, a small amount is sufficient for good results.


All these vegan products are 100% Natural and 100% Organic or Wildcrafted. They are made in U.S.A and also
  • Sulfate-Free
  • Paraben-Free
  • Phthalate Free
  • Alcohol-Free
  • Toxin Free
  • Preservative Free
  • No synthetic fragrances or dyes
  • NEVER tested on animals


Looking for a simple organic skincare routine? This Citrus Melody Starter Collection is just for you.


For more information, please visit

Thank you. :)

Wednesday, November 20, 2019

Masalah Pelajar Sekolah Zaman Sekarang

November 20, 2019 1 Comments
Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Aku kecewa dengan diri sendiri. Serasa macam aku cikgu yang tak seberapa. Semacam guru yang membuatkan client aku yakni pelajarku kecewa. Rasa macam, didikanku macam tak meninggalkan bekas. Seolah-olah, buat kering air liur sahaja lidahku bertutur. Kenapa ya?

Masalah Pelajar Sekolah Zaman Sekarang Membimbangkan Aku, Seorang Guru



1. Suka Perkara Lucah


Masih di sekolah rendah, tapi dah jumpa buku latihan dipenuhi dengan lukisan lucah. Ya, lukisan tangan sendiri. Punya tinggi imaginasi. Dari mana belajar? Mestilah dari internet dan handphone. Bila kantoi, tak bagi cikgu tengok. Bila tengok juga, menangis. Siap berkongsi dengan kawan-kawan yang lain. Sampaikan kawan-kawan lain bergaduh, berebut nak tengok.

2. Maruah Diri Dikecilkan


Bersentuhan, bertepuk, bertampar, sudah jadi perkara biasa. Ada pelajar PEREMPUAN memberikan duit kepada pelajar lelaki tanpa diminta, tanpa meminta balasan. Aku seorang ibu dan cikgu yang paranoid. Aku terfikir, kalau sekarang dia sanggup menghabiskan RM1 untuk seorang lelaki tanpa diminta, macam mana agaknya kalau lelaki dia suka suatu hari nanti meminta sesuatu yang lebih berharga. RM1 at their age is quite a lot you know.

3. Malas belajar


Ada seorang yang sentiasa tidur di dalam kelas. Kenapa dia mengantuk sangat? Malam dia buat apa? Internet dengan handphone juga kesnya ni. Bukunya didirikan, konon sembunyikan muka, kepala diletakkan di atas meja, mata tutup. Bila bagitahu ibubapa, disoalnya cikgu apa cikgu buat kalau anak dia selalu tidur. Seorang lagi, tak pernah siapkan kerja sekolah. Buku sentiasa tinggal di rumah. -_-

4. Kurang Pengisian Agama.


Kalau dulu, budak yang kurang daripada segi akademik, lain prestasinya kalau bab baca Quran sebab mereka sudah bermula seawal 4 tahun secara tidak formal. Baca Quran lancar, doa pun hafal. Sekarang, semasa tadarus, yang berbunyi hanya guru dan 2 atau 3 orang daripada seluruh kelas.  Mampu tengok je Quran tu. Ada juga yang jenis tak puasa. Kalau puasa pun, 2 or 3 hari je sebulan. Dorang ingat dorang budak tadika? Kalau 2 or 3 hari tertinggal tu, bolehlah juga nak brain. Sedihnya.

5. Suka Bergaduh


Murid lelaki tanpa segan silu, menyepak kawannya di depan mata cikgu. Alasan? Macam-macam yang bagi orang dewasa ini, tak munasabah. Tapi, benda kecil-kecil pun boleh buat dorang ni baran, mengamuk. Tak ikut arahan. Ejek guna nama ayah. Ejek rupa paras. Kenapa dorang ni macam tak de rasa takut langsung? Macam tak boleh kontrol emosi langsung? Depan cikgu pun berani, kalau di belakang? Mungkin patah riuk si kawan dikerjakan.

6. Hormat Yang Hilang


Cara berdoa, bukan lagi macam dulu. Tangan tak tadah. Bercakap-cakap. Bila cikgu marah, nasihat, membebel, tersengih-sengih, tergelak-gelak, terjerit-jerit. Itu ok lagi. Yang tak berhenti langsung buat hal sendiri dalam cikgu masih bercakap pun ada. Memerli cikgu, menipu cikgu, menghina cikgu, memandang rendah pada cikgu.

Cikgu yang kecewa dengan diri sendiri.

Rasa kecewanya dengan diriku sebagai guru. Rasa tak layak aku menanggung amanah daripada Allah. Rasa risau tentang masa depan mereka yang merupakan aset negara. Rasa bimbang mereka jadi tak seperti yang sepatutnya. Rasa takut memikirkan apa yang akan jadi nanti pada aku dan mereka kalau berterusan macam ni. Bukan di dunia je, di akhirat juga. Wallahua'lam.

Insya Allah, usaha akan tetap diteruskan. Aku kena sedar, manusia hanya boleh merancang dan berharap. Allah jualah yang menentukan. Aku hanya mampu usaha, berdoa dan bertawakal. Aku kena sedar kemampuan aku setakat mana. Jerit tak boleh, lempang tak boleh, rotan tak boleh, pulau tak boleh. Insya Allah. Aku mampu harungi ini.

Entah kenapa aku tercoret perkara sebegini. Mungkin ada kalanya aku sekadang memerlukan tempat untuk meluahkan perasaan kecewa. Mungkin, aku tiada telinga yang sudi mendengar, tapi aku ada blog yang sudi diisi dengan tulisanku.

Wassalaam.

Jom Jana Pendapatan sebagai JTT Ambassador dengan Jamu Tun Teja

November 20, 2019 0 Comments
Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Terima Kasih kerana berminat menjadi sebahagian daripada team Jamu Tun Teja. Sebagai JTT Ambassador, HQ akan memberi tawaran yang sangat berpatutan untuk memulakan perniagaan anda bersama-sama kami. 

Jom Jana Pendapatan Dengan Jamu Tun Teja


Jamu Tun Teja ialah jamu berkualiti tinggi (Premium Quality) dan menjadi sebutan wanita-wanita yang sudah mencuba. HQ sentiasa berusaha secara maksimum untuk menaikkan nama Jamu Tun Teja melalui Facebook Ads, billboards, iklan-iklan di radio dan majalah, Instagram, etc.

jamu tun teja, jtt ambassador, jamu berkualiti

Harga Pasaran 1 kotak Jamu Tun Teja

RM88 (15 sachets) 

Harga 1 kotak Jamu Tun Teja Untuk JTT Ambassador

RM77.44 (15 sachets)

Cara Menjadi Seorang JTT Ambassador


Setiap pengguna Jamu Tun Teja layk menjadi seorang JTT Ambassador. Sebagai JTT Ambassador yang sah, anda akan dinaikkan di dalam Page Facebook HQ untuk rujukan pelanggan. 

jamu tun teja, jtt ambassador

Untuk menjadi seorang JTT Ambassador, anda hanya perlu membayar yuran pendaftaran sebanyak RM100 sahaja untuk keahlian seumur hidup. Ya, sekali seumur hidup. Tapi, bukan bayar kosong macam tu sahaja.

Dengan hanya RM100, anda akan mendapat
  • 2 kotak Jamu Tun Teja (15 sachet setiap kotak)
  • 3 sachet Jamu Tun Teja secara PERCUMA
  • 1 botol sample Feminine Herbal Wash
  • 1 Ginseng Herbal Soap
  • Ambassador Starter Kit
Dengan hanya RM100 itulah, anda kini boleh menjana pendapatan secara online hanya dalam keselesaan di rumah sahaja. Memang terbaik!

#notyouraveragejamu

Nilai sebenarnya lebih daripada RM100 tau. Dengan Ambassador Starter Kit yang diberikan, anda boleh merasai sendiri keberkesanan dan kehebatan Jamu Tun Teja dalam meningkatkan kesihatan wanita. Apabila sudah betul-betul yakin, barulah bersemangat nak menjana pendapatan dengannya.

Kelebihan Sistem Baru Menggunakan Konsep Ambassador



  1. Hanya RM100 yuran seumur hidup untuk mendapatkan ID dan Ambassador Kit
  2. Telegram/Whatsapp group yang sentiasa aktif dan dikemaskini dengan informasi terbaru dari HQ beserta dengan testimoni dan perkongsian oleh semua Ambassadors.
  3. RM0 kos restock. 5 kotak sahaja diperlukan untuk mendapat rebate sebanyak 11%.
  4. Bahan promosi disediakan oleh pihak HQ. Gambar, copywriting, info produk dan sebagainya.
  5. HQ bertanggungjawab 100% atas keadaan dan kerosakan produk sebelum dan selepas penghantaran.
  6. Kos penghantaran boleh dijimatkan kerana HQ boleh terus hantar kepada pelanggan, berbanding sistem sebelum ini, produk dihantar kepada stokis dahulu barulah pelanggan. Tiada lagi free postage. Jika Ambassador ingin membuat free postage, kos penghantaran akan dipotong daripada komise Ambassador sendiri.
  7. Ambassador hanya perlu fokus untuk mempromosikan produk dan mencari pelanggan. Hal lain, semua diuruskan oleh HQ.
  8. Semua orang boleh menjadi Ambassador. Semua Ambassador boleh membina team sendiri. Semua Ambassador boleh mendapatkan produk dengan harga lebih murah. Semua Ambassador akan mendapat rebate daripada pembeli yang daftar sebagai member walaupun hanya seorang.
  9. Boleh memantau data/sales Ambassador dalam Team yang sama.
  10. Lebih adil kerana mengikut sale performance individu dan Team
  11. Ambassador restock terus dari HQ. Customer service yang akan berhubung dengan pelanggan selepas penghantaran dibuat dan produk sudah diterima oleh pelanggan.
  12. Dapat gaji hujung bulan dengan valid payslip.
Ambassador TAK PERLU
  1. tanggung risiko tidak balik modal.
  2. tanggung risiko produk rosak.
  3. pegang/uruskan stock sebelum dan selepas penghantaran.
  4. buang masa membuat penghantaran.
  5. restock produk

Apabila anda sudah menjadi seorang JTT Ambassador, anda boleh mendapatkan Jamu Tun Teja dengan harga RM77.44 sekotak sahaja. Jadi, harga ini jauh lebih murah daripada harga pasaran, tidak kiralah untuk kegunaan sendiri atau untuk dijual kepada para pelanggan.

Oh ye. Jamu Tun Teja bukan sahaja menjual jamu. Terdapat juga
  • Feminine Herbal Wash (untuk bahagian intim wanita)
  • Ginseng Herbal Soap (untuk seluruh badan termasuk muka)
  • Mekar (krim payudara)
  • Sutera Lip Therapy (lip polish, lip serum, lip glass)
Dan, akan datang, insya Allah, banyak lagi produk berkualiti untuk kesihatan dan kecantikan wanita yang akan dikeluarkan oleh Jamu Tun Teja.

Setiap JTT Ambassador akan diserapkan ke Support Group Whatapps (pemasaran, diskusi, pengumuman, testimonial dan sebagainya.).



Untuk menjadi sebahagian keluarga Jamu Tun Teja, sila klik link di bawah
  1. Beli Produk JTT 
  2. Daftar Sebagai JTT Ambassador
Untuk lebih lanjut, boleh Whatsapp/Telegram Muja di 011 2694 735. Jom kita sembang-sembang, borak-borak, bincang-bincang cara nak sihat, nak cantik, dan nak kaya sama-sama. :D

Sama-samalah kita meroket dengan Jamu Tun Teja. Insya Allah. Wassalaam.

When Your Soul Is With Your Family

November 20, 2019 0 Comments
Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh


Been living so far from my hometown
Been living long enough to fill this misery
Bought our own home here thinking that
We can build a new legacy
But, when we realise something there we left
Our soul.

Here, there are many things
Here, they are buildings, all facilities, all funs, all comforts
But, what are they for when you mind is somewhere else
Travelling every time you open your eyes
To your hometown, where you left your soul.

Nope, many things don't mean everything
There newly bought house can't replace my bedroom which I slept on for 18 years
These comforts can't replace my childhood memory

Abah, Umi, Sisters, Brothers
I miss you so much.


Monday, November 18, 2019

Sutera Lip Therapy by Jamu Tun Teja- Mencantikkan Bibir Sambil Merawat

November 18, 2019 0 Comments
Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Alkisahnya, adik aku si Faizah menghadapi masalah bibir yang merekah sampai berdarah setiap kali dia cuba pakai lip products di pasaran mainstream. Dah banyak duit habis nak nampak bibir cantik, asyik membazir saja sebab pakai sekali je. Bibir pedih, terkoyak, berdarah. Semua ni gejala bibir sensitif. Jadi, apalah masalah dengan lipstick di kebanyakan drugstore popular seluruh Malaysia ni?

Sebenarnya, tanpa kita sedar, banyak bahan dalam pembuatan lipstick memberikan kesan tidak baik pada bibir. Ada juga yang sampai membahayakan kesihatan. Antaranya adalah: 
  • Logam berat
  • Petroleum
  • Phthalate
  • Paraffin
  • Fragrance

Sebab itulah ada yang mengadu bibir pedih, bibir sakit, bibir kering, bibir berdarah. Rupa-rupanya, founder Jamu Tun Teja pun menghadapi situasi yang sama. Situasi inilah yang telah menginspirasikan beliau untuk memformulasikan Sutera Lip Therapy. 

Sutera Lip Therapy by Jamu Tun Teja


Sutera Lip Therapy adalah produk kecantikan bibir di bawah rangkaian produk kecantikan Sutera Beauty Therapy by Jamu Tun Teja. Sutera Lip Therapy diformulasikan daripada bahan-bahan gred premium yang memberikan keselesaan setiap kali diaplikasikan pada bibir. Selain sangat selesa, Sutera Lip Therapy juga memberikan banyak manfaat dalam kesihatan dan kecantikan bibir bagi setiap penggunanya.



Sutera Lip Therapy terdiri daripada 3 jenis produk untuk kecantikan bibir iaitu; 
Sutera Lip Polish, Sutera Lip Glass dan Sutera Lip Serum.

1. Sutera Lip Polish- RM39

Promosi dah tamat tau.

Sutera Lip Polish adalah sejenis skrub bibir yang terbaik untuk menampakkan bibir mungil sempurna tanpa sel-sel mati dan kuping-kuping kulit bibir.

Cara Penggunaan Sutera Lip Polish

  1. Sapukan Sutera Lip Polish pada bibir dan gosokkan secara membulat sehingga rata selama 2 hingga 5 minit untuk membuang sel mati.
  2. Bilas dan sapukan pula Sutera Lip Serum untuk melembapkan bibir.
  3. Ulang langkah di atas sebelum tidur sekurang-kurangnya 2 kali seminggu supaya bibir tampak lebih lembut dah sihat.
Lepas dah guna lip polish dengan lip serum pada malamnya, pakai lip glass diikuti dengan lip serum untuk nampak berkilat pada esoknya. Memang cun!

Kebaikan Sutera Herbal Lip Polish Untuk Bibir

  • Mencantikkan bentuk dan warna bibir secara semulajadi
  • Melembapkan bibir dan membuatkan bibir kelihatan mungil (fuller)
  • Memberikan efek bibir kelihatan licin dan ‘juicy’
  • Melembutkan bibir dan mengatasi bibir merekah
  • Membuang sel-sel kulit mati pada bibir
  • Mengurangkan garis-garis halus pada bibir
  • Membantu proses penyembuhan luka pada bibir

2. Sutera Lip Glass- RM48

Sutera Lip Glass pula datang dengan 5 warna yang sangat cantik iaitu Dahlia, Lily, Mawar, Orked dan Iris (Limited Edition) . Apabila dipakai, bibir akan nampak lebih sihat, tebal dan gebu. Senang cerita, gorgeous sexy looking momma!

Sangat sesuai untuk tona kulit medium.

Bahan-bahan Semulajadi Yang Digunakan dalam Sutera Lip Glass

Bagaimana pihak Jamu Tun Teja sanggup menjanjikan keberkesanan Sutera dalam memberikan terapi kepada bibir kita? Ini kerana, Sutera dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi yang memang diakui manfaatnya dari dulu lagi. Jom kita tengok. 

1) Organic Mustard Sprout
2) Minyak Kulit Kayu Manis
3) Babassu Oil
4) Minyak Peppermint
5) Minyak Kelapa Dara
6) Minyak Jojoba
7) Ballon Vine ( Heart Seed )
8) Vitamin E



Manfaat Sutera Lip Glass by Jamu Tun Teja

Kalau kita tengok bahan yang digunakan dalam Sutera, memang lain daripada yang lain. Semuanya adalah bahan herba semulajadi, bersesuaian dengan prinsip Jamu Tun Teja yang menggunakan herba tradisional dalam setiap pembuatan produknya. Setiap bahan mempunyai manfaatnya yang tersendiri. Jadi, selain daripada memberikan warna yang cantik pada bibir, Sutera Lip Glass juga sangat bagus untuk 

1) Melembapkan bibir 
2) Melambatkan penuaan 
3) Menghaluskan kulit bibir 
4) Meredakan kegatalan bibir 
5) Mencerahkan bibir yang gelap 
6) Melembutkan bibir



Tekstur Sutera Lip Glass

Tekstur Sutera Lip Glass sangat unik. Sekali lagi ulang, ia LAIN DARIPADA YANG LAIN. Ia seolah gandingan lip matte dengan lip gloss. Teksturnya dalam bentuk cecair yang sederhana pekat tetapi ringan apabila disapu pada bibir.



Cara Penggunaan Sutera Lip Glass

Cara penggunakan Sutera Lip Glass lebih kurang sama dengan liquid lipstick yang biasa kita pakai. 
  1. Pertama sekali, gunakan Sutera Herbal Lip Polish sebagai skrub bibir untuk membuang sel kulit mati. Kalau boleh, malam sebelumnya.
  2. Diikuti dengan Sutera Lip Glass untuk memberikan warna yang sempurna dan semulajadi pada bibir.
  3. Sutera Lip Serum boleh dipakai selepas lip glass untuk memberi kesan bibir berkilat dan bersinar.



3. Sutera Lip Serum- RM43




Kebaikan Sutera Lip Serum Untuk Bibir

  • Mencantikkan bentuk dan warna bibir
  • Melembapkan bibir dan membuatkan bibir kelihatan mungil (fuller)
  • Memberikan efek bibir kelihatan licin dan juicy
  • Melembutkan bibir dan mengatasi bibir merekah
  • Membuang sel-sel kulit mati pada bibir
  • Mengurangkan garis-garis halus pada bibir
  • Membantu proses penyembuhan luka pada bibir

Cara Penggunaan Sutera Lip Serum

  1. Sapukan pada bibir untuk warna merah muda yang berkilauan
  2. Sapukan sebagai asas pada gincu lain untuk kesan halus dan lembut Sapukan sebagai rawatan malam bibir untuk penghidratan maksimum pada hari berikutnya

Untuk mendapatkannya, klik Sutera Lip Therapy by Jamu Tun Teja.
Untuk lebih lanjut, Whatsapp/Telegram Muja 01126947035

Terima kasih. :)







Wednesday, November 13, 2019

Pizza Hut Malaysia: Combination of quality chicken, tuna, beef, pineapple and more

November 13, 2019 2 Comments
Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Orang kata, belajar setinggi mana pun seseorang perempuan itu, akhirnya ke ceruk dapur juga. Tapi, kalau zaman sekarang, pergi dapur untuk ambil pinggan, buang sampah dengan kemas-kemas je. Senang sangat sebab makanan sekarang, tak perlu dimasak. Order saja, senang sangatlah. Jangan risau ibu-ibu semua,. You are still the perfect mother when you order food for your family. Mom's guilt is real, but not cooking is not one of them.

Kita, mak-mak bekerja ni, bukan tak nak memasak, tapi kalau dah kita kerja, mesti letih bila sampai di rumah. Memasak bukanlah sesenang mencampak bahan-bahan. Bahan nak kena cuci, nak kena potong. Ada tu yang nak kena celur dulu la. Nak kena rendam dulu la. Yang nak kena marinate dulu pun ada. Waima nasi goreng pun will take 1 jam if kita nak start from scratch. Yang paling sedih, dah susah susah masak (sambil anak heret-heret kain) eh terlebih pulak masin manis masamnya. Jadi, paling senang, order food delivery je.

Me trying to feed Nazhan food so that he keeps breathing and living.

Dalam nak memasak, nak kena melayan anak pula. Of course la kita pilih anak daripada memasak kan. Aku pun suka ada dengan anak. Boleh layan dorang berbual memang satu nikmat yang besar. Dengar cara Nazhan cakap dengan pelat dia tu, boleh buat hilang semua stress. Honestly, 24 jam sehari macam tak cukup. Sekarang, asyik fikir cara apa yang paling senang dan paling cepat untuk selesaikan sesuatu. Cara mana yang paling praktikal untuk seimbangkan kehidupan sebagai pekerja berintegriti dan suri rumah berdedikasi. 

Salah satu cara yang sangat efektif adalah memegang kepada prinsip, 
'Kalau aku tak sempat masak, aku akan order makanan. Order makanan bukan satu kesalahan. Anak yang kenyang adalah anak yang gembira. :D

Kelebihan Menempah Penghantaran Makanan 


Yang paling aku suka bila menempah makanan mestilah sebab pilihannya yang sangat banyak. Korang suka makanan yang macam mana? Masakan melayu macam nasi tomato, nasi dagang, nasi kerabu? Masakan western macam pizza, spageti, macaroni, ke angel hair? Tak pun, masakan Siam macam tomyam, kerabu megi, kerabu mangga, somtam? Alah, semua jenis makan boleh orderlah sekarang. Kalau risau nak bayar dulu, boleh buat COD. Barang dapat, baru bayar. Senang.

Ya Allah, bestnya Pizza Hut Spicy Chicken Arrabiata Spaghetti ni...

Kenapa nak tunggu dihantar? Kenapa tak pergi restoran? Sesekali memang terasa juga nak makan tempat baru. Tapi, memang kena pergi dengan perancangan rapi. Kalau tak, boleh haru biru kehidupan ini. Nak pergi restoran ni makan masa. Kena bersiap-siap. Yelah, takkan nak selekeh kalau keluar rumah. Kalau urus diri sendiri je, senang. Ni anak lagi berderet. Daripada nak jimat masa, eh eh makin lambat pula. Order makanan adalah pilihan paling senang kalau perut sendiri dan anak-anak sudah mula berkeriuk bergendang minta diisi.

Persoalannya, nak order apa? Dengan siapa? Contoh paling senang, korang boleh order di aplikasi FoodPanda Malaysia untuk pizza delivery kegemaran masing-masing. Pizza Hut menyediakan macam-macam jenis pizza.  Topping pun pelbagai. Ada ayam, tuna, daging, nanas, seafood dan macam-macam lagi. Senang cerita, kalau dengan Pizza Hut, tak risau nak fikir orang ni alah seafood, kena beli ayam. orang ni tak makan ikan, kena beli beef. Order je personal set sorang satu. Setel masalah.

Contoh personal set. Dah siap dengan Pepsi sekali.

Walaupun asal-usul pizza datang dari Itali, pizza yang dijual di Pizza Hut telah disesuaikan dengan selera orang Malaysia. Contohnya, Hawaiian pizza yang ditambah dengan potongan nanas sebagai topping. Favourite aku  la tu. Dorang punya pizza juga sentiasa diupdate. Tak delah kita bosan asyik pilih yang sama je. Punya banyak pilihan. Tinggal pilih ikut selera anak tekak masing-masing. 

Jom kita tengok sebahagian daripada pelbagai jenis pizza di Pizza Hut.

Blazing Seafood Pizza

Island Supreme Pizza

Hawaiian Supreme Pizza

Chicken Supreme Pizza

Black Volcano Pizza

Sejak ada food delivery macam ni, mak ayah dah tak perlu risau kalau terbalik rumah lewat, makanan tak de. Tinggal call sahaja. Kalau malas nak bercakap, order je delivery secara online. Goyang-goyang kaki depan tv tengok drama setengah jam, tup tup makanan sampai depan pintu. Senang. Bolehlah menjamu selera beramai-ramai. Anak suka, ibu bapa bahagia.

Anak aku suka pisang. Just in case you all kat Pizza Hut tengah fikirkan menu baru. :')

Tu jelah bebelan aku kali ini. Alang-alang dah baca, follow blog ni for more informational content. Insya Allah, berbaloi korang klik Follow Button tu. Bai guys. Wassalaam.

Wednesday, November 06, 2019

Kenangan Beraya di Sekolah

November 06, 2019 1 Comments
Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Eh eh, tak publish lagi entry yang ni? Ingat nak up gambar masa sambutan raya sekolat, tup2 malas pulak nak upload. Publish gambar masterpieces by my students. 


Membuat Kad Raya






Tip untuk cikgu yang tak de idea nak ajar apa (i know ada hari harinya kita blank), fikirkan apa perayaan or pesta yang tengah hot masa tu. Then, boleh la kita minta budak-budak gambarkan suasana dan lukiskan. Kalau rajin, fotostat je gambar berlambak lambak kat internet ni. Tinggal Google je. 

Sekian. 😊



Monday, November 04, 2019

Preena Serum- Serum Anti-Aging Terbaik dari Thailand

November 04, 2019 0 Comments
Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Wanita dengan kecantikan memang tidak boleh dipisahkan. Kalau dah namanya wanita, cantiklah dia. Cuma, kecantikan wanita ini boleh pudar kalau tidak dijaga dengan baik. Jangan biarkan kulit kita terbiar tanpa langkah-langkah untuk melambatkan penuaan. Ya, semua orang akan tua, tapi kalau kita boleh rasa cantik sampai bila-bila, apa salahnya? Kan? That, is our aim guys! To be and to feel beautiful at all time.

Sebenarnya, pada saat kita rasa kita masih muda dan tak perlu ambil berat sangat tentang kecantikan wajah, pada masa itulah kulit kita semakin hari semakin tidak bermaya. Tanda-tanda penuaan ni tak tunggu lama untuk menampakkan diri di muka kita. Bermula dari seawal umur 20 tahun, wanita mula menunjukkan tanda-tanda penuaan. Kita akan mula perasan tompok-tompok hitam dan garis-garis halus mula kelihatan. Lubang pori pada muka pun mula menjelma, makin hari makin jelas.

Tanda-tanda Penuaan Pada Wajah

  • tona kulit tak sekata
  • garis-garis halus
  • kulit menggeleber
  • liang pori semakin besar
  • lingkaran hitam bawah mata.

Semua tanda macam ni memang mengerikan semua orang terutamanya wanita. Jadi, ramai budak-budak muda pun dah mula menggunakan produk anti-penuaan seawal umur 20-an. Toner nak anti-aging, moisturizer pun nak anti-aging. Tapi, dalam banyak-banyak produk yang ada, mana satu yang kita nak guna.

Meh sini rapat-rapat aku nak cerita.

Preena Serum- Serum Anti-Penuaan dari Thailand Untuk Kulit Wajah Awet Muda



Preena Serum adalah serum yang memungkinkan kita merasai sendiri pengalaman mempunyai kulit wajah yang lembap dan lembut pada sentuhan tetapi cukup kuat untuk menghalang tanda-tanda penuaan daripada menampakkan diri pada wajah. Ini kerana Preena Serumm mampu membekalkan kelembapan yang cukup. Hidrasi ini sangat diperlukan untuk kulit kekal selembut sutera dan cantik seperti orang muda-muda.




Senarai Bahan Dalam Preena Serum



Aqua, Niacinamide, Glycerin, Pisum, Sativum Extract, Phenoxyethanol, Sodium Citrate, Butylene Glycol, Polysorbate 20 , Carbomer, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Propanediol, Xanthan Gum, Ethylhexyl Glycerin, Fragrance

Preena Serum Bebas Daripada Bahan-bahan Berbahaya


Preena Serum memang dijamin selamat dan sudah didaftarkan dengan nombor Pendaftaran Produk (Thailand): 10-1-6200024050. Ia diformulasikan tanpa;
  • paraben
  • steroid
  • retinoic acid
Bila bahan-bahan bahaya tak de, kerisauan pun tak de. Jadi, kita lebih yakin untuk menggunakan produk. Yelah, muka kita ni ada satu je tau. Setiap produk yang kita guna, kena pastikan dulu keselamatan dia.


Berat Bersih: 30ml (1oz). Saiz normal untuk produk kecantikan.

Cara Penggunaan Preena Serum


Cara penggunaan produk ini sangat senang.
  1. Gunakan selepas membersihkan muka dan pakai toner pada waktu pagi dan malam.
  2. Titiskan 1 hingga 3 titis pada jari.
  3. Tekapkan pada wajah dari bawah ke atas.
  4. Boleh dijadikan primer sebelum make up foundation.


Review Preena Serum


Sekarang, pendapat aku tentang Preena Serum pula.

Packaging


Bila nak travel, guna penutup supaya produk tak berterabur.

Masa mula-mula sampai, produk dibalut menggunakan bubble wrap untuk menjamin keselamatan produk. Lepas dah buka, aku nampak produk yang sangat mewah dengan warna gold sepenuhnya. Bentuknya pun agak unik, tak cliche. Macam peluru gitu. Terus menusuk hati tau.

Produk tu juga rasa berat bila kita pegang. Bila rasa berat, rasa macam tengah guna produk mewah. Bukan pegang plastik murah. Keliling dia keras, bukan jenis senang kemik. Bagi aku, small details macam ni pun penting bagi kita pengguna. Kita nak rasa tu. Rasa yang... Korang fahamkan?

serum, serum kecantikan, produk thailand

Yang paling penting, ia didatangkan dengan penutup dan fungsi pam untuk keluarkan produk. Tinggal picit je uols. Packaging jenis pam memang favourite aku sebab sangat menyenangkan dan hygienic. Tak delah senang bakteria nak masuk dalam produk berbanding dengan produk yang jenis dalam bekas yang kita kena calit untuk pakai.

Tekstur



Berbentuk gel jernih yang sedikit pekat. Kepekatannya masih membolehkan kita meratakan produk pada seluruh wajah dengan senang dan sempurna. Setelah diaplikasikan, dia ada rasa sedikit kesat yang menjadikan dia primer yang baik.

Apabila dia ada rasa kesat, foundation lebih melekat dan tahan lama pada kulit muka. Tapi, untuk serum jenis gel macam ni, dia tidak begitu sesuai untuk dititiskan bersama foundation.

Bau


preena serum, anti aging serum

Bau Preens Serum lebih kepada floral. Ala-ala bau mawar, tapi bukan mawar. Baunya tak kuat sangat. Lepas beberapa minit, baunya hilang. Tidaklah menyakitkan hidung sepanjang pakai serum tu.

serum anti ageing
Dah mendapat tempat istimewa dalam almari mekap aku.

Alhamdulillah. Kulit aku sangat serasi dengan Preena Serum. Tak de kesan-kesan negatif yang dapat dilihat. Sangat menghidratkan kulit supaya kulit wajah tak kering. Aku sangat recommend pakai serum ni sebelum foundation sebab ia buat mekap sangat tahan lama.

Harga Preena Serum


Satu produk Preena Serum berharga $39. Harga yang sangat berpatutan dan berbaloi dengan kualiti yang ada pada sebuah produk kecantikan.

Jom Tahu Lebih Lanjut Tentang Preena Serum



Untuk lebih lanjut tentang Preena Serum, kita boleh lawati
Jangan lupa dapatkan Preena Serum hari ini juga.
Selamat menjadi cantik dan awet muda dengan Preena Serum! :D