Saturday, November 21, 2020

Dapatkan Kurma Ajwa Premium daripada Rihura Herbs Enterprise

November 21, 2020 0 Comments
Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Sedar tak sedar, dah nak sampai hujung tahun 2020 dah kita. Dek kerana Covid-19, setahun berlalu macam itu sahaja tahun istimewa yang ditunggu-tunggu selamat ini. Allahu. Macam-macam musibah datang tapi jangan sekali kali kita lupa hikmah yang jauh lebih banyak tak terkira. Teruskanlah berdoa agar kita semua kekal sihat dan bahagia walaupun tak boleh pergi mana-mana, duduk di rumah sahaja. Best apa boleh spend long long hours dengan famili tercinta. Bukankah itu juga salah satu hikmahnya? 

Di masa-masa macam ni, aku yakin semua orang mencari-cari cara terbaik untuk mengekalkan tahap kesihatan optimum supaya tahap imuniti badan sentiasa tinggi. Yup, antibodi kita sendiri kena kuat untuk menghadapi segala jenis bakteria dan virus terutamanya yang masih tiada kaedah rawatan dan perubatan khusus seperti Covid19 ini. So, jomlah kita amalkan salah satu makanan sunnah untuk meningkatkan tenaga dan kesihatan kita iaitu, Kurma Ajwa Premium.

Rihura, Pembekal Kurma Ajwa Asli Berkualiti Premium dari Madinah


kurma ajwa premium

Rihura Herbs Enterprise (No Pendaftaran: 002942099-U) membantu anda mendapatkan kurma Ajwa Asli Madinah yang Original, paling berkualiti, terbaik dan sangat sedap dengan harga berpatutan. Kurma Ajwa Asli Madinah daripada Rihura dijamin berkualiti premium dengan harga mampu milik. Sangat sesuai untuk dijadikan amalan pemakanan dan kesihatan harian seisi keluarga.

Kurma Sangat Sesuai Untuk Wanita Hamil dan Baru Lepas Bersalin


Most of you mesti tahu ramai wanita hamil dan ibu baru bersalin mengamalkan kurma untuk kesihatan dan kekuatan diri sendiri dan bayi. Betul tak? Tapi, korang tahu tak kenapa kurma begitu dicari-cari dan dijadikan amalan? Sebenarnya, kurma mampu

  • Dijadikan amalan dengan lebih mudah kerana rasanya yang manis, sedap dan boleh dimasukkan dalam pelbagai resepi.
  • Menenangkan otak supaya lebih mudah belajar dan menerima informasi baru.
  • Meningkatkan produksi sel darah merah.
  • Menyihatkan jantung dan tubuh badan dengan menurunkan kolesterol jahat yang menjadikan jantung tersumbat.
  • Melancarkan sistem pencernaan dengan menggalakan pertumbuhan bakteria baik sehingga mampu mengurangkan risiko kanser usus besar
  • Menjadikan tubuh badan lebih kuat dan bertenaga dengan kandungan gula semulajadi di dalamnya.

However, kita sebagai pengguna, perlu istiqomah dan yakin yang kita hanya mampu berusaha dan berdoa. Hasilnya dan segalanya datang daripada Allah SWT.



Resepi Mudah Menggunakan Kurma Ajwa Dalam Masakan


Susu Segar Kurma Ajwa


kurma ajwa asli

  1. Lenyekkan kurma dalam 3 hingga 7 biji (kiraan ganjil).
  2. Masukkan kurma dalam segelas susu segar.
  3. Masukkan madu kalau ada.
  4. Boleh diminum sejuk atau suam.

Jemput-jemput Kurma / Cekodok Kurma


kurma ajwa premium

  1. Lenyekkan pisang.
  2. Hiris Kurma Ajwa ( ikut selera anda)
  3. Gaulkan pisang, semua bahan menjadi bancuhan.
  4. Masukkan hirisan Kurma Ajwa dalam bancuhan.
  5. Goreng dan sedia untuk hidang pada orang tersayang

Testimoni Pengguna Kurma Ajwa Asli Madinah Rihura



Susu Kurma Ajwa daripada Rihura memang menjadi pilihan ramai untuk dijadikan amalan harian mereka. Jom kita tengok apa kata mereka.





Cara Pengambilan Kurma Ajwa Asli Rihura


Dalam apa jua yang kita lakukan, lakukanlah dalam keadaan sederhana. Termasuklah pengambilan kurma ajwa. 


Kurma ajwa sangan dianjurkan untuk diambil sebanyak 3 - 7 biji sehari (kiraan ganjil). Macam mana pun, kita masih boleh makan lebih tanpa sebarang masalah.

Dapatkan Kurma Ajwa Asli Dengan Lebih Penjimatan


Dengan adanya platform Shopee, para pelanggan Rihura boleh menikmati penjimatan melalui kos penghantaran. Jadi, jomlah follow
Rihura, Semoga bermanfaat untuk anda dan keluarga. Asli dari Tanah Madinah. Semua merasa.
Wassalaam.




Sunday, November 01, 2020

Cara Bagi Anak Yang Memilih Makanan Untuk Makan Sayur

November 01, 2020 0 Comments
Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Antara cabaran paling besar sebagai seorang ibu pada aku lah kan; memberi makanan berkhasiat untuk anak-anak. Bila jumpa misi kat klinik, manjang cakap anak tak cukup berat, anak tak cukup tinggi. Paling susah kalau anak sejenis macam Nazhan, the Picky Eater! Macam mana nak bagi makan sayur kalau setiap kali kita masak sayur, dia cakap,'Yekk, tak sedap!' -_-'


Akhirnya, alhamdulillah ditemukan dengan Eatalian Express Outrageously Tasty & Healthy, Mixed Vegetable Pasta. Syukur sangat sebab EE Vege Pasta membolehkan kita memberikan mereka sayur-sayuran berkhasiat. Tanpa sedar pun mereka tengah makan sayur. Yelah sebab vege pasta ni memang sedap! Rebus je, makan macam makan jajan sambil tengok tv. Yummy!


EE Mixed Vegetable Pasta, Pasta Sayuran Untuk Anak-anak Kita


EE Vege Pasta dihasilkan dengan 4 bentuk berbeza iaitu 

1. Star 
2. Shell 

3. Macaroni 

4.Fusili. 

Bagi ibu yang baru mula memperkenalkan pasta sayuran ini kepada anak-anak, sangat digalakkan untuk mencuba kesemua 4 bentuk ini untuk mengetahui bentuk mana yang menjadi kegemaran mereka. Nazhan, anak sulung Muja paling suka bentuk macaroni. Nazeem pula jenis tak kisah. Asal suap, telan. Hehe.

Pasta sayuran yang berwarna-warni ini dihasilkan menggunakan 10 jenis sayuran yang sangat berkhasiat untuk anak-anak iaitu.

1. Bunga kubis
2. Tomato 
3. Lobak 
4. Labu 
5. Keledek 
6. Kubis merah 
7. Lobak ungu 
8. Ubi bit 
9. Brokoli 
10. Bayam hijau

Sayur-sayuran inilah yang memberikan warna semulajadi kepada EE Vege Pasta kerana pasta EE tanpa pewarna tiruan.

Kelebihan Pasta Sayuran Eatalian Express
  • diperbuat daripada 40-50% puri sayuran segar daripada 10 jenis sayuran premium
  • menggunakan tepung semolina yang tinggi kandungan protein
  • menggunakan tepung semolina yang tinggi kandungan protein
  • warna menarik daripada warna asli sayuran
  • tinggi dengan khasiat dan serat sayuran

EE Veggie Pasta Sangat Sesuai Untuk

Kanak- kanak dan bayi seawal usia 7 bulan yang:
✔️Mengalami masalah kurang/ tidak makan sayur
✔️Memilih makan (picky eater),
✔️Masalah sembelit dan penghadaman
✔️Kurang nutrisi dan selera makan


Dewasa (pelbagai peringkat umur) yang:
✔️Mengamalkan pemakanan sihat dan seimbang, 
✔️Kurang pengambilan nutrisi dalam menu harian, 
✔️Sedang diet- masalah berat badan (fibre yang tinggi dalam pasta buat kenyang lebih lama dan bantu masalah penghadaman)
✔️Dalam pantang (jika tiada alahan pada sebarang ingredients)

EE Vege Pasta Tidak Mengandungi

❎ Pewarna tiruan
❎ Pengawet
❎ Lilin
❎ Perasa
❎ Garam
❎ Gula
❎ Bahan yang bukan semulajadi


Cara Penyimpanan EE Vege Pasta.


EE Vege Pasta boleh bertahan sehingga 8 bulan dalam bekas kedap udara pada suhu bilik.

Cara Penyediaan EE Vege Pasta

  1. Didihkan air sehingga betul-betul menggelegak.
  2. Masukkan EE Vege Pasta ke dalam air mendiri selama 5 minit.
  3. Kacau perlahan sehingga pasta menjadi lembut mengikut selera masing-masing.
  4. Toskan.

Pasta ini sangat sedap dimakan dengan sos pasta dan sup. Malah, pasta ini juga boleh digoreng dan dihidangkan mengikut selera masing-masing.

Little Nuur Pasta Sauce; Veggie Loaded dan Butternut Squash

Bagi baby yang berumur 7 bulan dan ke atas, kita boleh berikan mereka sos pasta Veggie Loaded dan Butternut Squash. Sos pasta ini boleh digunakan dalam pelbagai jenis masakan untuk anak-anak. Boleh tambah dalam bubur, buat nasi goreng, boleh tambah dalam lempeng. Perghh! Sedap dan senang. Barang dah masak dah. Koyak dan tuang je.







Hubungi Muja Untuk Order EE Healthy Italian Food


Boleh Whatsapp/Telegram 01126947035. 
Terima kasih. 
Wassalaam.

Monday, September 28, 2020

BUKAN NAK KAYAKAN FOUNDER SEMATA MATA

September 28, 2020 0 Comments
Assalaamualaikum. Rasa nak update pula untuk clearkan kekeliruan ramai di kuar sana mengenai sistem Ambassador.
Kita buat, kita dapat.  Boleh join JTT di link- Daftar JTT Ambassador

Para JTT Ambassadors sebenarnya ada 2 jenis

1. Yang pakai sendiri2
2. Yang pakai dan jual

Apabila pakai dan jual pula, ada 2 cara untuk dapatkan earning.

1. Jual harga retail termasuklah kat diri sendiri dan orang lain, end of month dapat cashback. Ala ala dropship.
2. Bonus mengikut peratusan yang ditetapkan apabila kita capai KPI belian kumpulan.

Pernah, bila I cakap nak cukupkan belian minimum 350 apabila group earning sudah capai tahap tertentu, ada yang salah faham. Cakap kita nak kayakan founder. 

Macam ni sebenarnya. Belian individu minimum untuk mendapat BONUS adalah 350. Kalau belian kumpulan sudah capai 4400, kita layak bonus 34%. Kalau 8800 pula, kita boleh  dapat bonus sebanyak 38%. Dengan nilai belian individu yang sama.

Bayangkan, kalau masa tu nilai belian kumpulan dah 9000. Belian individu kita pula dah 310. Kita hanya perlu tambah 40 sahaja lagi untuk capai belian individu minimum. So, kita belilah sebatang Lip Glass dgn harga 48. Dah lebih 350. Lip glass dapat. Bonus 38% pun dapat. Lebih daripada 48 tadi. Tu tak termasuk overiding lagi. Lagi banyak dapat. Jadi semua org berpeluang jadi leader dan kaya sama2..

BUKANNYA SAJA2 BELI UNTUK KAYAKAN FOUNDER SEMATA MATA TAU. 😆

Situasi itu mungkin terjadi kalau produk lain seperti MLM, bukan JTT.

Ada company yang tetapkan KPI mingguan. Wajib beli dalam kuantiti minimum yang ditetapkan mengikut masa. Wajib capai KPI. Asyik kena ugut kena kick dari group. Aduss. So different dengan JTT.

Sekali bayar yuran keahlian 130(which biasanya dapat hadiah percuma sekali tau), kita dah dapat 
🔥keahlian seumur hidup tanpa risiko disingkirkan.
🔥support group dengan ahli2 yang sangat hebat.
🔥sistem berkomputer yang canggih dan menyenangkan.
🔥beli semua produk JTT dgn harga Ambassador tanpa belian minimum.
🔥bahan promosi cecantik disediakan kalau nak bisnes.
🔥berbisnes tanpa pegang produk pun boleh sebab semua HQ uruskan.
Untuk yang jenis tak makan jamu tapi percayakan kehebatan kuasa herba2, boleh dapatkan macam2 produk berkualiti premium untuk kecantikan dan kesihatan luaran.

🌹Ginseng Herbal Soap
🌹Mekar
🌹Feminine Herbal Wash
🌹Lip Glass
🌹Ratu Haircare Set
🌹Laut Spa Series

Semua produk berkualiti premium. Siap ada yang berani buat Money-back Guarantee. Hebat tak hebat! 😮😮😮😲😲😲
Dengan JTT,
❌risiko.
❌stress kejar dateline. 
❌KPI paksaan belian wajib.

Insya Allah. Tanpa moratorium pun, kita masih boleh survive malah boleh bantu org lain pula. 

Boleh dapatkan produk JTT di link- Beli Produk JTT

Kita buat, kita dapat. insya Allah. Amiin.

Sunday, September 20, 2020

Cara Dapatkan Rambut Sihat dan Cantik dengan Ratu Hair Care Set

September 20, 2020 1 Comments
Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Walaupun kita bertudung, rambut masih kena jaga sebab mahkota kita inilah yang jadi eksklusif untuk suami kita. Jangan sesekali biarkan rambut kita berbau. Omaigad. Tak tahan. Kita sendiri pun akan rasa lebih berkeyakinan bila rambut kita sihat, cantik, dan terurus. Mood pun spoiled sangat kalau rambut kusut, asyik gugur dan bercabang, betul tak?

Dulu aku pernah share macam mana cara sikat rambut yang betul. Yup, kalau salah cara, boleh buat rambut rosak tau.

Rutin Penjagaan Rambut Supaya Sentiasa Kuat dan Sihat 
  1. keringkan betul-betul dulu sebelum memakai tudung
  2. tidak mendedahkan rambut terlalu lama di bawah cahaya Matahari
  3. sikat dari bawah membawa ke atas dan tidak terlalu lama
  4. menggunakan minyak rambut atau pelembap di bahagian hujung
  5. membersihkan rambut sekurang-kurangnya 2 kali seminggu

Ratu Haircare Set by JTT, Shampoo dan Conditioner Rambut Terbaik, 100% Dari Bahan Semulajadi



Ratu Hair Care Set by Jamu Tun Teja adalah produk berkualiti premium terbaru yang dikeluarkan oleh Jamu Empire. Ia mengambil masa selama setahun setengah untuk diformulasikan bagi memastikan kualitinya di tahap yang optimum. Ratu terdiri daripada 2 produk; Ratu Hair Shampoo dan Ratu Hair Serum Conditioner

Ratu mengandungi 11 herba oriental yang terbaik untuk kesihatan dan kecantikan rambut setiap orang. Wanita boleh guna, lelaki pun boleh. Ya, kanak-kanak seawal umur 3 tahun pun boleh guna Ratu. Ini membuktikan yang Ratu merupakan produk rambut yang selamat dan jauh daripada bahan-bahan toksik berbahaya.

Bahan yang paling disukai dalam Ratu mestilah minyak kelapa dara atau VCO. VCO dalam Ratu merupakan VCO yang paling berkualiti yang menjadikan rambut lebih sihat, kuat dan lebih cepat panjang.


Bukan itu sahaja, Ratu juga mengandungi Peppermint tau. Peppermint itulah yang memberikan sensasi segar dan sejuk di kulit kepala apabila menggunakan shampoo Ratu. Ramai juga yang bersetuju, Ratu membuatkan pening kepala berkurang. Sebab tu asyik nak shampoo je hari-hari.


Testimoni Muja Menggunakan Ratu Hair Care Set


Masa JTT buat promo; beli 2 kotak JTT dapat fee mini Ratu set, aku pun tak lepaskan peluang walaupun aku skeptikal dengan produk yang claim boleh kurangkan keguguran rambut. Mana taknya, dah macam-macam shampu kita try, sama juga. Dah banyak duit habis, sama juga. Sampai dah tak tahu nak simpan kat mana botol-botol shampu tu. Kalau korang follow IG aku pun, aku ada mention pasal rambut aku yang gugur teruk lepas bersalinkan Nazeem. Tapi, dengan Ratu, seriously, memang tak menyesal.

1. Bau wangi

Bau Ratu memang wangi tapi bukan jenis yang ovelwhelmed sampai pening kepala. Bau dia jenis yang bila kita bau, kita rasa tenang dan segar. Sebiji macam gula-gula Mentos. Bau peppermint. Memang best.

2. Senang bilas


Ratu sangat senang bilas. Jimat air sebab dia tak banyak buih sangat. Produk yang berbuih banyak boleh menyerap lembapan rambut secara berlebihan. Itu penyebab rambut kering dan bercabang.

3. Sejukkan kulit kepala


Lepas biarkan shampoo tu sekejap, kulit kepala mula rasa sejuk. Kepala yang tengah pening pun boleh lega tau. Masa tu, bolehlah gosok gigi dan basuh muka. Tapi, rasa sayang pula nak bilas. Hehehe.

4. Jimat


Ratu boleh digunakan setiap hari seawal umur 3 tahun. Tapi, kalau nak lagi jimat, Ratu boleh digunakan untuk merawat rambut seminggu sekali. Apply sikit dah cukup. Hari lain, masih boleh guna shampoo biasa. 

5. Boleh guna setiap hari kerana 100% sihat, selamat dan semulajadi


Kita selalu dimomokkan shampoo boleh bagi kesan tak baik kalau guna setiap hari, tapi tidak dengan Ratu. Ratu boleh dan sangat digalakkan untuk digunakan  SETIAP HARI. Ini kerana, formulasinya adalah daripada 11 herba oriental yang diperakui ECOCERT (organik) dan bebas daripada bahan berbahaya seperti pewarna tiruan, Paraben, SLS dan SLES

Ramai lagi pengguna lain pun suka sangat-sangat dengan Ratu Haircare Set tau. Jom tengok apa dorang cakap tentang Ratu.








Ada juga yang share, psoriasis kat kepala pun hilang lepas guna Ratu. Merah-merah, kerak-kerak, gatal-gatal bahagian kulit kepala telinga pun boleh gone. Hebat tak hebat penangan Ratu. Sebab tulah Ratu sangat disarankan untuk hilangkan kelemumur juga.

Dapatkan Ratu Haircare Set Hari Ini!


Ratu Haircare Set memang menjadi rebutan ramai kat luar sana. Kalau rasa nak rambut sihat, kuat dan cantik, memang kena order sekarang juga, takut sold out. Bila dah sold out, lama bebenar nak ada balik dalam sistem tau. Yelah, produk berkualiti premium, ambil masa nak dihasilkan.


Kalau nak borak-borak dulu dengan Muja, boleh klik- Jom Borak dengan Muja

Save nombor Whatsapp Muja tau 01126947035 dan mesej untuk tahu produk-produk JTT lain yang memang berkualiti tinggi. Wasssalam.

Eatalian Express Mixed Vege Pasta Set, Outrageously Tasty & Healthy Untuk Anak-anak Kita

September 20, 2020 0 Comments
Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Mula-mula Nazhan lahir dulu, dia buat hal tak nak direct feeding. Aku pun terpaksalah mengepam sampai 5 bulan untuk bagi dia susu ibu. Umur 5 bulan baru nak direct, terus aku bungkus simpan breast pump. 

Bila dia dah start makan pun, susah juga. Kita tak naklah bagi dia garam dan gula lagi, tapi itulah yang dia nak. Bentuk tak cantik, tak nak. Rasa tak sedap, tak nak. Allahu, macam mana nak bagi nutrisi cukup ni? Sayur apatah lagi. Nurse kat klinik pula asyik duk mention tak cukup beratlah, tinggi nak cecah garis kuninglah. Hmm.

EATALIAN EXPRESS PASTA; OUTRAGEOUSLY TASTY & HEALTHY 


Wahai parents, jujurlah denganku. Betul ke korang ada masalah nak bagi anak makan sayur? Tak cukup masa nak siapkan makanan berkhasiat untuk anak? Tak de idea nak bagi makanan berkhasiat kat dorang? Anda tidak keseorangan tau. Ramai lagi parents yang risau anak tak dapat nutrisi yang cukup untuk tumbesaran. Sebab tulah, Eatalian Express  menghasilkan pasta sihat loaded with nutrients for our children!


Pasta EE ada banyak bentuk tau. Warna warni pula tu. Tapi bukan daripada pewarna tiruan okay. Warna yang terhasil adalah merupakan daripada warna sayur sayuran yang digunakan itu sendiri. Boleh rebus dan goreng. Sangat sedap dan berkhasiat!

Kelebihan Eatalian Expresss Mixed Vege Pasta Berbanding Pasta Biasa

Pastar sayuran daripada Eatalian Express (EE) terhasil daripada gabungan tepung semolina yang berprotein tinggi dan 10 jenis sayur sayuran bergred premium iaitu bunga kubis, tomato, lobak merah, labu, keledek, kubis merah, lobak ungu, ubi bit, brokoli dan bayam hijau. Dengan sekali masak, anak-anak sudah dapat kebaikan daripada 10 jenis sayur. Sangat menjimatkan masa dan memudahkan cara bagi para ibu bapa terutamanya yang bekerja.


Pasta EE juga diproses tanpa Garam dan Gula supaya anak-anak dapat dilatih untuk mudah menerima perasa semulajadi daripada sayur-sayuran. Apabila mereka sudah terbiasa, insya Allah anak-anak akan mudah menerima apa-apa jenis makanan pun tanpa menjadi picky eater. 

Pakar pemakanan juga sangat menyarankan ibu bapa mengelakkan garam dan gula bagi anak-anak di bawah 2 tahun kerana sistem penghadaman mereka masih terlalu baru untuk menerima 2 jenis perasa tambahan ini. Bayi 8 bulan hinggalah dewasa bolehlah mengamalkan pasta EE kerana ia 3 kali lebih tinggi dengan serat daripada beras perang, pasta biasa dan oat.

Pasta EE bebas daripada sebarang pengawet dan pewarna tambahan. Warna pasta terhasil hanya daripada warna sayur-sayuran yang digunakan. Oleh itu, kita boleh lihat warna pasta agak berbeza daripada satu batch dengan batch yang lain. Anak-anak yang mempunyai alahan telur juga boleh menikmati pasta sihat ini kerana ia tidak mengandungi telur dan lilin.


Yang paling penting, pasta yang menggunakan resipi asli dari Bologna, Itali ini merupakan produk Bumiputera Muslim. Founder siap terbang ke Itali semata-mata untuk belajar membuat pasta ini untuk membantu ibu bapa memberikan hidangan terbaik untuk anak-anak. Jadi, kita orang Islam boleh menikmati kesedapan dan khasiat daripada pasta EE tanpa rasa ragu dan was-was.

Oh ye. Pasta EE juga sesuai untuk mereka yang menjaga diet harian sebab pasta EE adalah tanpa garam, gula, dan pengawet!

Set Eatalian Express Mixed Vege Pasta Jadi Pilihan Ibu Bapa


Untuk memudahkan para ibu bapa membuat pilihan, EE mengeluarkan beberapa set pasta yang boleh dipilih mengikut citarasa masing-masing.

1. EE Pasta Trial Set


Retail RM40. Set RM36. Tidak termasuk pos.

Daripada pengalaman Muja sendiri, Muja sangat galakkan ibu bapa yang baru pertama kali nak sediakan EE Pasta untuk anak-anak supaya dapatkan Pasta Trial Set. Trial Set terdiri daripada 4 bentuk pasta warna-warni comel. Lepas ni, bolehlah dapatkan pula bentuk yang menjadi minat anak-anak. Rebus je. Makan macam tu pun dah sedap. Kalau nak goreng dan makan dengan sup pun okay.

Kalau Nazhan, dia nak yang bentuk Macaroni sahaja. Amzar, anak kawan Muja pun sama, suka macaroni shape. So, Muja pun nak beli yang bentu Macaroni jelah untuk Nazhan. Untuk diri sendiri, mestilah Fusili. Hehehe.

2. EE My First Pasta Set


Retail RM60. Set RM54. Tidak termasuk pos.

Bagi yang rasa nak lagi senang, boleh dapatkan My First Pasta Set. Set yang ni datang sekali dengan Little Nuur Pasta Sauce. Juga tanpa gula, garam dan pengawet. Sos pasta ini sudah siap masak tau. Goncang. Koyak, Makan. Boleh makan gitu je macam puri, atau tuang atas pasta. Kalau nak masukkan sebagai salah satu bahan memask pun boleh tau. :)

3. EE Back To School Combo Set


Retail RM66. Set RM62.


Untuk yang dah biasa dengan EE Pasta dan anak dah lebih 2 tahun, bolehlah ambil Back To School Combo sebab ia datang dengan 2 pek Mixed Vege Pasta 250g (bentuk boleh pilih) dan juga 2 sos pasta Bolognese Ragu atau Alfredo Creamy Mushroom (nak 1 jenis untuk 2 pek tu pun boleh). 

Jom Bagi Anak-anak Makan Pasta Sihat dan Berkhasiat


Kalau nak yang loose pun boleh tau. Bagi yang berminat, anda bolehlah Whatsapp Muja di link https://wa.link/qfnj4e atau komen je nombor Whatsapp masing-masing di bawah okay. :)

#EEMiniSpaghetti #eatalianexpressminispaghetti

Sunday, August 23, 2020

Life Update Lepas Jadi Umi, Jadi Teacher

August 23, 2020 4 Comments
Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Alhamdulillah, sedar tak sedar, dah 3 tahun lebih aku jadi seorang Umi. Dah 3 tahun lebih juga aku berkecimpung dalam bidang pendidikan. I have been in love with English since forever and now I am sharing the language knowledge with my kids. This is the reason why I performed so badly kat UM dulu. Kih3










Nik sebagai suami dan Nazhan sebagai anak


Bermula dengan perkenalan tak disangka di internet dengan Nik, bertunang dan berkahwin. Tengah ketawa boleh terasa. Tengah romantik, tiba-tiba hati boleh carik. Satu masa senyum, masa yang lain macam mencuka. Lepas tu berbaik semula. Yes, before marriage, we will think that we know our partner already but the real reality happens after marriage. Ingat,

Love is never about finding the hand that perfectly fits yours. It's about finding hands that hold no matter how unfit they may be.

Lepas dua tahun kawin, habis dah belajar for my degree, alhamdulillah, mengandung. Akhirnya dapat Nazhan yang telah menceriakan hidup aku yang tersangatlah hambar selama ni. Allah is truly the Greatest. DIA berikan aku seorang makhluk kecil yang sangat membahagiakan walaupun sangat suka menangis 2 bulan pertama dia lahir ke dunia. Dah la suka menangis, tak nak pula direct feeding, memaksa aku untuk menjadi EP Mom selama lebih kurang 5 bulan. Dengan rahmatnya, dengan tidak semena-mena, dia nak direct feeding pulak, so aku stop pumping milk from my body. Bila dah direct feeding, suka mengempeng pulak. All the time nak menyusu. Penat tau menyusu tapi nikmatnya Allah sahaja yang tahu terutamanya bila dah berpisah berjam-jam semasa aku ke sekolah. I will definitely miss the moments having you in my hands when you stop in another 1 year (hopefully).



Sekarang, I am breastfeeding Nazeem, my second son pula. Yamg ni, memang boleh kata fully breastfed dari lahir. Sekarang, aku dah tak pam, tinggalkan susu tepung je dekat pengasuh tapi dia reject botol pula. Nasib baik dah makan, so tidaklah merisaukan.

Blogging is still a passion of mine



Sejak jadi mak, my blogging career memang slow sangat because I only have few hours of me not looking after my children. Cuma kalau ada sponsored post, aku usahakan juga menulis. Yelah, I am just being honest here to say that blogging pun sumber rezeki aku. Pagi pergi sekolah. Petang jaga anak. Kalau dorang tidur, aku pun join sekali tidur kepenatan. Tak pun tengok Netflix. Malam pulak, aku tutup je lampu lepas Isyak kononnya nak pujuk dia tidur, aku pun tertidur sekali. Yes, dulu I have to sleep early sebab I have to wake up early. Sekolah aku di Semerah, Batu Pahat which took more than half an hour to reach from my house. Sekarang, Alhamdulillah. Dah dapat pindah sekolah. Dekatlah juga. Dalam 20 minit sahaja dari rumah.

Dulu, biasanya pukul 9 or 10 malam dah diulit mimpi. Bangun tidur dalam pukul 5.30 pagi. Punch card wajib sebelum 7.15 pagi and school session pula bermula pukul 7.25 pagi. Nasib baik mesin punch card sekolah aku memang lewat dalam 15 minit. So, ada harinya aku akan mampu masuk sekolah dengan dakwat hitam but mostly, memang dakwat merah (just so you know). One thing about tempat kerja yang jauh, lari sikit je jadual, memang merahlah kau hari tu. Contohnya, kalau hari tu Naz buat hal menangis pagi-pagi atau tetiba tangki minyak berkelip nak kena isi, atau tetiba kau sakit perut. Yes, they leave huge impact every single time. What more kalau semua ni berlaku serentak. T_T

Sekarang, bangun 6.30 pagi pun masih tak merah. Cuma kalutlah sikit. Hehehe.

Me being an English teacher


Dulu, aku dipertanggungjawabkan mengajar budak Tahun 6, Tahun 2 dan Tahun 1 and yes, my Y6 are going to sit for their UPSR in another 2 week more or less. Aku pulak, masih kena keluar pergi PPD on this coming 19 September which is so heartbreaking. Setahun ni pulak, aku asyik kena keluar untuk macam-macam kursus yang berkaitan dengan CEFR which is meant for Y1 and Y2. Sekali kursus, berhari-hari. Kesian betul budak UPSR. CEFR is being very stressed on this year sampaikan budak UPSR macam kurang penting.

Aku rasa bersalah sangat sebab aku seolah-olah membiarkan mereka terkontang-kanting. I dont know why, I feel like they are being neglected this year sebab aku hanya pernah pergi satu sahaja meeting tentang perkongsian cara pemarkahan oleh seorang guru zon aku ni. Satu lagi, adalah seorang cikgu berpengalaman buat talk cara menulis essay. Then, tak de dah. Teringat zaman aku dulu SPM dulu. Manjang ada experienced teachers datang bagi talk. Setiap subjek you. Betapa bagusnya cikgu sekolah aku. Kenapalah aku tak jadi macam dorang??? Aku berazam nak jadi lebih komited lepas ni. Insya Allah.

Sekarang, mengajar Tahun 1 dua kelas. Tahun 3 satu kelas. Alhamdulillah. I really feel so much at ease banding dulu. Hopefully, I can stay this way sampai pencen. Kih3

Apa lagi yang korang curious nak tahu pasal perkembangan aku, korang boleh tanya di bahagian komen k. Rasanya, tak de rahsialah aku nak simpan memang hidup aku semua ada dalam Internet. Kih3. So, setakat ini dulu jari mampu menaip sementara. 

Do pray for my success too. Love you. Wasssalaam.