5 tips berani lafazkan cinta. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, October 17, 2011

5 tips berani lafazkan cinta.

assalaamualaikum w.b.t. ahlan wasahlan wa marhaban bikum. :D

hye u ollz!!!
lama dah tak menaip walaupun baru je post something tadi,, hehe
ok,, ari ni muja nak kongsi pasal

5 TIPS BERANI LAFAZKAN CINTA

pelik ek?? salu orang bagi tips kekalkan cinta, tips pikat awek bloggerz (opps!!), tips kenali pasangan,,
muja rasa benda tu korang dah dapat bermelon-melon tips daripada macam2 tempat,,
so ari ni,, jom kite beranikan diri melafazkan CINTA,, chewah!!
amaran:
korang mesti yakin orang tu memang suke kamu
tapi dye takut nak gtau kamu dulu baru boleh lafazkan cinta,,
kalau tak ,,
MALUUUUUUUUUUUUUUU...
(ade gak yang tak berapa nak malu,, ini satu kelebihan sebenarnya,, hehe)
tapi,, NO ADVENTURE NO FUN kan
dare to do, dare to face the consequences

TIPS BERANI LAFAZKAN CINTA
  1. fes skali, korang mesti check check check it out dulu yang orang tu memang suke kat kamu,, wat la cara ape pun.. upah spy ke,, letak cctv ke.. tanya dye stret to the point ke,, paling bagus kalau boleh tanya kawan baik dye,, mesti dorang tau kan? tak gitu? so,, korang boleh la rasa lebey Berani time nak lafazkan cinta sebab bila dah orang tu memang suka kat kite,, tak kan la dia nak reject kite kot,, :D
  2. after that, walaupun korang dah tau orang tu suka kat korang,, STILL! korang kena tau dorang tu dah berpunya ke belom.. boleh jadi dorang dah ada spouse tapi masih nak tergedik-gedik kemain nak suke kat orang lain.. entah-entah dah kawin.. sapa nak jawab weh,, jangan nak salahkan muja sebab bagi tips ni,, muja dah warning awal-awal ni tau,,
  3. bagi muja,, kalau nak lagi berani,, korang beritahu jangan face to face,, korang boleh anta surat (cara kuno feveret,, hehe).. korang gak boleh text.. kalau terketar-ketar gak tangan nak text,, suruh kawan yang type.. dorang mesti tak de hal nye,, ni mengelakkan korang rasa malu giler kalau korang kena reject,, hehe,, at least orang tu tak nampak la muka korang time diserang embarrassment terhebat abad ini tu,, hehe..
  4. cara ni pun ok gak,, sebelum korang cakap korang suke kat orang tu,, korang upah siap-siap orang lain yang encem or cantik,, in case korang di reject,, bagi isyarat kat orang tu datang cakap camni, 'sayang, jom i belanja tengok wayang. citer Johny English. mesti sayang suka' then terus pergi tinggalkan tempat kejadian,, tayang couple korang,, tak de la rasa rendah diri sangat,, (dont do this at home,, keh3)
  5. cara terakhir, bila dah buat cara 1, 2, dan 3, cari alamat rumah orang tu,, then bagi kat parents korang.. then cakap 'umi, abah. oghe nok nikoh. tulong gi piney anok keduo dalam ghumoh kat alamak nih deh' (umi, abah, saya nak kawin. tolong pinang anak kedua kat rumah dalam alamat ni' haa????????????????????????????
cara tambahan, tampal gambar ni time jalan-jalan kat klcc.. orang tegur trus cakap
'saya suka awak'

peace no war.. :)

2 comments: