ok tak laptop dell kat nuffnang tuh???? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, December 18, 2011

ok tak laptop dell kat nuffnang tuh????

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

seriously,, aku dah tension giler dengan kerenah laptop,,, rase cam nak beli desktop tapi aku dok asrama,, nak sumbat kat mane???
aku nak start citer dengan first time gi baiki kat kedai dekat ngan rumah,,
  • mula-mula habis RM40.. rase-rasenye time ni masuk virus kot,, tapi aku dah tak ingat effect virus tu kat blog aku ni camne,, lupe dah,,, tapi RM40 habis untuk format dan backup file...
  • then di tempat yang sama habis RM60.. mase ni laptop aku hang,, google or ape sahaja salu not responding,, aku tekan banyak kali baru nak keluar,,, habis dah seratus tapi,,, MASALAH tak setel, seriously sakit hati,, patutnye dah masalah tak setel aku tak payah bayar la kan?? setakat ni dah habis RM100 kan,, giler tak giler.. untung kan tuan kedai ni ade customer cam aku yang berat mulut nak berperang habis-habisan,,., KETIDAKADILAN BERLAKU DI SINI PAHAM TAK????
  • pastu gi KB MALL,, abang tu cakap kena tukar hard disk,, aku tukar,,, habis RM300... mula-mula ok,, then esoknya proxy setting lari plak,, takleh nak surf tenet,, gi anta kb lagi,, yang ni tak kena bayar,,,
  • then bawak balik,,, dye salu turn off plak,, mula-mula malas nak g kb,, so gi lagi kedai dekat ngan umah aku,, habis RM10,, dye cakap dah tukar setting,, dah tak de pape,, tapi bile aku bawak je balik,, DIA OFF LAGI,,, APE NI BANG???? DAH BERATUS HABIS KEDAI ABANG NI TAU TAK??????
  • then sepupu aku gi lag kbmal,, tempat yang aku tukar hard disk tadi,, abang tu cakap kena tukar kipas pulak,, bakal habis RM280
TOTAL DUIT HABIS SECARA TIDAK BERGUNANYA: 
RM690.. 
kalau korang ada yang rase sikit,,, boleh la aku mintak ngan korang RM690.. rasa-rasa ade orang nak bagi tak??

sekarang ni aku bercadang nak beli laptop dell yang aku tengok iklan nuffnang korang tu yang bleh bayar secara installment RM168 sebulan,, insya ALLAH,, kalau aku makan megi je hari2 aku bleh la bayar kot,, gi pun pasni aku dah nak terminate aku punye maxis broadband tu,,,,so,, aku nak tanye korang,,,

BERBALOI TAK AKU BELI LAPTOP DELL YANG KAT NUFFNANG PUNYE ADS TU????

sebabnya,, aku ade dengar laptop dell ni kite susah nak cari barang and prkaka and alat-alat dye kalau dye rosak,, aku dah pening,, aku dah putus asa dengan laptop compaq aku tu,, aku dah tak sanggup,, kalau la aku simpan RM680,, then tambahkan dengan duit aku yang ade sekarang,, dah bleh dah beli laptop sebijik,, aku menyesal giler nih,,, T_T
 

2 comments: