kedekut giler kau kan????? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, February 14, 2012

kedekut giler kau kan?????

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

lamanya la tak update blog,, adess,,,, ok,, just nak inform korang,,, birthday aku bulan 2 tau,, tak lepas agi,,, sape boleh teka birthday aku bila.....???? hehe,, rasa macam pernah je mention dalam blog aku ni ha,,, tapi ada ke yang nak tau kan,,, so,, bia jela,,,, :( hari ni aku nak tulis pasal senyum seperti yang dicadangkan oleh mukmin si ngeng di kl. senyum... penting ke?????


perihal senyum ni,, ok,, aku bagi satu cerita la dulu,, aku ada sorang kawan yang tak berapa nak rapat sangat amat la,,, macam kuku dengan buku lali gitu la aku ngan dia ni,, jujur je walaupuna aku jugak jelez,, dia ni cantik amat..kulit putih bersih,, body sedang-sedang,,, mantap and sedap mata memandang,,, pandangan menggoda,, cara jalan seksi,, pakai tudung,,, ayu je,,,, pakai barang sume nak kena cantik,, barang bawah rm20 yang memenuhi locker aku tu tak main r,,, tapi!!!!

BIBIRNYA SUKAR MENGUKIR SENYUMAN...........
geram gak aku nak tanya camni kat dia...

dia suka senyum sebenarnya,, tapi hanya untuk orang tertentu yang dirasakan layak menerima senyuman mahalnya itu,, menyebabkan orang menjudgekan dia sebagai
  • sombong giler minah ni
  • kerek giler budak ni
  • huh,,, ntah pape
  • bajet cantik lettew
  • bajet lawa sangat la ko???
  • bajet laku macam korea la sangat,,,,,


huh,,, gedik and the list goes on and on.. padahal aku tau je budak ni ok je sebenarnya,, kalau kita ada masalah dia tolong,, kalau kita gurau-gurau ngan dia,, dia layan je,, but,,, all because of her precious smile,,, everybody distances from being near her,, is not that a waste???? does not we feel good to have a lot of people around us??? so,, why must we put very unimaginable high price to our smiles????

senyum,, tidak perlu kata apa-apa,,, by najwa,,, jangan hanya mendengar lagu tanpa melakukan critical analysis,, jangan bazirkan usaha composers and singers who work hard to convey good important messages it their masterpieces,, please,, appreciate!!! appreciate by applying the lessons and moral values in their works into our daily lives,,,, it is as easy as abc. it will give the rhythms and colours to our lives,, hidup ni dull kalau ada hitam putih je,, do not you think so?????
mukmin (versi lebey kurang):
senyum,, Nabi Muhammad SAW suka senyum. Baginda sentiasa tersenyum kat mana-mana and apa-apa je baginda buat.

jadi,, jadilah senyum itu sunnah kan??? tak gitu,, tak caya ek,, ok,, pikir,, sunnah itu adalah apa-apa perbuatan atau percakapan Rasulullah kan??? so,,, apabila baginda suka tersenyum,, bukankah senyum itu menjadi sunnah??? pikir-pikirkanlah sebab kita KHAIRU UMMAH,, umat terbaik yang dikurniakan akal, nikmat yang tiada pada species atau makhluk yang lain,,, jadi,, pikir-pikirkanlah,,, kasi dalam punya pikir,,,, eleh,, pikir yang ni tak nak,,, pikir nak makan apa dinner time tengah breakfast tak pe plak,,, pikir nak pakai apa time dinner ngan bf/gf tak pe,, piiiiiiiiiiiiiiiiirah! :P

seyum itu sedekah,,, Nabi Muhammad SAW suka bersedekah,, aku pernah baca dalam artikal kat mana entah,, bersedekah lah setiap hari,, lalu aku terfikir,,, sedekah setiap hari???? alamak.. makan pun kena catu,,, aku student agi,, macam mana caranya nak bersedekah hari-hari,.. pikir,,,, ting!!! bukankah senyum itu sedekah,,,,??? senyumlah setiap hari,,, maka kita sedang bersedekah,,, bukan sekali sehari sedekah kita tu,, tapi tidak terhad,,, bersedekahlah dengan hati yang tenang bila-bila masa di mana jua,, tapi!!! pastikan ada yang menerima senyum kita tu,,,,, hehe


senyum itu awet muda,,, tak tau ke weh??? adess,,,, time senyum kita menggunakan kurang otot muka berbanding time kita mensourkan diri,,,, tak ke itu satu kebaikan???? nak ke kita jadi nenek at the age of 20 just because of lacking of smile on our faces????? please,,,, umur hanya number,,, but,,,, number of wrinkles is disaster,,, if it not for u,,, it is for me,,, everyone despises wrinkles but yet,, they are the one who are addicted in adding the wrinkles on their faces by being angry and shows dissatisfaction all the time,, serve you right then,, :P 

ps- aku tulis entry ni sebab geram dengan people yang tak balas aku punya senyum dalam 20 tahun aku hidup,, grrrr!!! tq mukmin for the idea,,,, maka terjadilah entry yang berjela,, sorry,, tq for reading :D
 

5 comments:

  1. bila selalu senyum nampak mesra
    :-)


    P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

    http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

    ReplyDelete
  2. seyes sakit ati kalau kita dah senyum sampai ke telinga,orang tu leh wat muka bajet cool dia je.haktuih rasa nak lempang.hahaha..bukan kena bayar pon nak senyum.tak paham betul ngan orang kedekut senyuman nilah

    ReplyDelete
  3. Hey, aq suke tgk muke budak bulat tu.. hana bleh kot wat muncung mcm tu... haha.... erm ko pun suke senyum kn.... hahaha...

    ReplyDelete
  4. haha..saya suke part kambing senyum..so sweet..:)jom singgah blog kita.. nak join followers pon bleh gak..:)btw..dah follow blog awak..:)

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete