sambil menunggu- kalau - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, May 01, 2012

sambil menunggu- kalau

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
kalau sayangkan ibu-ibu di dunia ini :D

rasa tak sabar nak kongsi ngan korang saat-saat kegemilangan semalam,,, sangat2 tak sabar tapi macam biasala,, upload gambar ni lama,, so,,aku tulis dulu entry ni,, hehe,,, wah dapat mesej dari someone,, yang aku ingatkan dah tak tau aku ni hidup lagi,, rupa-rupanya tau je,, alhamdulillah,,,

kita benci,,, jangan tunjukkan sayang padanya,, kesianla kat dia sikit,,, menderita menanggung beban perasaan,, bagai menunggu buah yang tak gugur je,,,, walaupun benci,, yelah,, orang tu tak sefahaman,, tapi,, have a self pity la sikit,, tak semesti kita benci,, orang tu sememangnya jahat,,, ish,, kalau semua orang berkawan dalam dunia ni,, insya ALLAH tak de yang akan anggap orang lain tu jahat.

kalau sayang,, jangan bangkitkan perkara yang membunuh kasih sayang itu,,, walaupun perkara itu ada,, biarkan saja di luar pagar,, jangan dibawa masuk dalam perhubungan,,, biarkan saja disetelkan dalam situasi lain,, di situasi yang kita dalam keadaan terpisah,, kalau bersama-sama,, biarkan saja,, tak de effect pun,, tapi,, kalau dibawa jugak,, buruk padahnya,, hanya ALLAH yang tahu,,,

kalau ragu-ragu,,, avoid from the start.

renungan terakhir- ruffedge

sebelumnya kau pergi
renunglah ku di sini
kerna mungkin terjadi
kita takkan bersua lagi

anggaplah pertermuan ini
mungkin yang terakhir
dan tak usah kita kesali
atas apa yang terjadi

banyaknya pengorbanan
telah kupertaruhkan
mungkin tiada bermakna
telah banyak mengguris rasa

kerna itu maafkanku
kiranya mengganggu
ketenangan dalam hidupmu
yang tak perlu kehadiranku

dugaan inikah dugaan untukku
hadirnya tak seindah mimpi
hanyalah igauan ngeri

kau yang pernah kurindu
mudahnya berlalu
mengapa begitu
berubah laku

aku menerima salam perpisahan
segalanya sebagai ingatan
biarlah impianku kan berlalu
denganmu

kusangka berpanjangan
panas hingga ke petang
tiba mendung menjelma
tak seperti yang kuharapkan

kerna itu maafkanku
kiranya menggangu
ketenangan dalam hidupmu
yang tak perlu kehadiranku

 Banner

8 comments: